Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Οι συγκλονιστικές ανθρώπινες ιστορίες του δυστυχήματος

Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Οι συγκλονιστικές ανθρώπινες ιστορίες του δυστυχήματος

Σπαραχτικά τα μηνύματα των συγγενών μετά την ταυτοποίηση των θυμάτων - Οι περιγραφές όσων κατάφεραν να βγουν από τα βαγόνια

victims-train-m
Tην ώρα που ο τραγικός απολογισμός του δυστυχήματος μετά τη φονική σύγκρουση των δύο τρένων στα Τέμπη φτάνει τους 57 νεκρούς και εκκρεμεί η ταυτοποίηση δεκάδων σορών που έχουν ανασυρθεί από τα συντρίμμια, αγωνιώδεις είναι οι προσπάθειες που καταβάλλουν συγγενείς και φίλοι για να εντοπίσουν τα αγαπημένα τους πρόσωπα που αγνοούνται.

Τις ιστορίες όσων κατάφεραν να επιβιώσουν από τη σύγκρουση των τρένων, διαδέχονται τραγικές ιστορίες και αποχαιρετιστήρια μηνύματα γονέων, συζύγων ή αδελφών για το τελευταίο ταξίδι του δικού τους ανθρώπου, όταν πλέον έχει ταυτοποιηθεί η σορός του.

Αστυνομικός από τη Θεσσαλονίκη σκοτώθηκε μαζί με τον 15χρονο γιο του στα Τέμπη - Το τραγικό παιχνίδι της μοίρας 

Ο 54χρονος Βαγγέλης Μπουρνάζης και ο 15χρονος γιος του είναι δύο από τα θύματα της τραγωδίας στα Τέμπη. Πρόκειται για τον πατέρα του νεαρού που ξέσπασε μπροστά στις κάμερες μετά την τραγωδία στη Λάρισα, λέγοντας: «Ο αδερφός μου ήταν 15 χρονών, το καταλαβαίνετε αυτό; Είχε όλη τη ζωή μπροστά του. Και κανείς δεν κάνει τίποτα για αυτό». 

Ο 54χρονος έφυγε από την Αστυνομία πριν από περίπου έναν χρόνο. Ήθελε να ξεκουραστεί και να αφοσιωθεί στην ανατροφή του ανήλικου γιου του. Επέστρεφαν από ταξίδι στην Αθήνα, σύμφωνα με το thestival. Είχε καημό να δει την εγγονή του, την τριών μηνών κόρη του μεγάλου του γιου.

Στον γυρισμό έκλεισε κουκέτα μαζί με τον γιο του. Τα τρία του παιδιά ήταν όλη του η περιουσία. Πριν από δύο χρόνια έχασε τη γυναίκα του από καρκίνο και του στοίχισε πολύ η απώλεια μα κατάφερε και στάθηκε ξανά στα πόδια του. Μέσα από τα παιδιά του, έπαιρνε κι ο ίδιος ζωή.

Ο Βαγγέλης Μπουρνάζης υπηρετούσε στην Τροχαία Λητής. Άνθρωποι που τον γνώριζαν μιλούν για έναν υποδειγματικό αστυνομικό και έναν άξιο οικογενειάρχη. Περιγράφουν με τα πιο θερμά λόγια τον αγώνα που έδωσε στο πλευρό της συζύγου του. Θαυμάζουν το πόσο περήφανος ήταν για τα παιδιά του και με πόση αγάπη τα μεγάλωσε.

«Ήταν 15 χρονών, το καταλαβαίνετε;»

Κλείσιμο
Υπενθυμίζεται πως ο Δημήτρης Μπουρνάζης πήγε στη Λάρισα για να αναγνωρίσει τις σορούς του πατέρα του και του αδερφού του. 

«Άμα χρειαστεί να κάνετε κάτι θα σας πάρουμε τηλέφωνο πίσω κύριε”. Τέσσερις φορές καταγράψανε το όνομά μου και κανείς δεν έχει πάρει ακόμη τηλέφωνο πίσω», ανέφερε χαρακτηριστικά ο άνδρας, ο οποίος μέχρι και πριν λίγη ώρα δεν είχε λάβει καμία ενημέρωση για το εάν οι συγγενείς του βρίσκονται ή όχι εν ζωή.

«Προφανώς οι δικοί μου άνθρωποι είναι και οι δύο νεκροί αυτήν την στιγμή. Έχω χάσει τον αδερφό μου, έχω χάσει τον πατέρα μου. Δεν μπορεί να αλλάξει κάτι σε αυτό, το γνωρίζω», είπε χαρακτηριστικά.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cqvw09v0xl4h)


«Το θέμα είναι κάτι να γίνει για να μην υπάρξουν ξανά τόσα θύματα. Πληρώσανε 50 εισιτήρια «θανάτου». Πόσοι νεκροί; Δεν ξέρω πόσοι είναι καταγεγραμμένοι. Είναι εισιτήρια θανάτου και κανείς δεν έχει τίποτα για αυτό. Νέα παιδιά… ο αδερφός μου ήταν 15 χρονών, το καταλαβαίνετε αυτό; Είχε όλη τη ζωή μπροστά του. Και κανείς δεν κάνει τιποτα για αυτό. Δεν θέλω κάποιος να ερθει να μου δώσει στήριξη, θα στηριχτώ μόνος μου», συμπλήρωσε ο οργισμένος άνδρας.

Το «αντίο» της Ένωσης Αστυνομικών Θεσσαλονίκης

Με ανάρτησή της στο Facebook, η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης τον αποχαιρετά:

«Καλό παράδεισο στον συνάδελφο μας (ο οποίος συνταξιοδοτήθηκε πριν λίγο καιρό) ΜΠΟΥΡΝΑΖΗ Ευάγγελο και στον 15 χρόνο υιό του οι οποίοι βρήκαν τραγικό θάνατο στο δυστύχημα των Τεμπών.

Ο Βαγγέλης υπήρξε ένας εξαιρετικός αστυνομικός, συνάδελφος, πατέρας.

Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στους οικείους του.

Θέλουμε να ευχηθούμε στα αλλά δυο παιδιά του (όπου ο υιός του μάλιστα σήμερα συγκλόνισε το πανελλήνιο με τις δηλώσεις του και την δύναμη ψυχής του) υπομονή και δύναμη σε αυτές τις δύσκολες στιγμές που περνάνε και δεσμευόμαστε ότι η αστυνομική οικογένεια θα είναι δίπλα τους όποτε και αν απαιτηθεί».

Καλό παράδεισο στον συνάδελφο μας(ο οποίος συνταξιοδοτήθηκε πριν λίγο καιρό)ΜΠΟΥΡΝΑΖΗ Ευάγγελο και στον 15 χρόνο υιό του...

Posted by Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης on Thursday, March 2, 2023


Την αναζητούσε ο αδερφός της μέχρι την τελευταία στιγμή - Η Αθηνά από την Κατερίνη ανάμεσα στα θύματα

Εσβησε χθες και η τελευταία ελπίδα για την 34χρονη Αθηνά, η οποία είχε δηλωθεί ως αγνοούμενη μετά το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη και ταυτοποιήθηκε πως βρίσκεται ανάμεσα στα θύματα της τραγωδίας.

Η Αθηνά, η οποία ήταν μητέρα ενός αγοριού μόλις δύο ετών, βρισκόταν στο μοιραίο δρομολόγιο μαζί με τον σύζυγό της, Νίκο, ο οποίος νοσηλεύεται τραυματισμένος στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας.

Το ζευγάρι είχε γνωριστεί στην Κατερίνη και είχε ενωθεί με τα ιερά δεσμά του γάμου από το 2019. Επαγγελματικά είχαν εργαστεί σε αρκετά μπαρ της πόλης. Η Αθηνά ήταν αδελφή του ποδοσφαιριστή του ΣΦΚ Πιερικός, Βασίλη Κατσάρα.

Μέχρι νωρίς το απόγευμα ο αδελφός της αναζητούσε πληροφορίες για την 34χρονη κοπέλα από την Κατερίνη. Ο ίδιος ανακοίνωσε την απώλεια της αγαπημένης του αδελφής με μια συγκινητική ανάρτηση στο Facebook.

«Η αδερφούλα μου δεν ειναι πια κοντά μας...» έγραψε συγκλονισμένος ο νεαρός αθλητής.

athina-anartisi


Η 34χρονη βρισκόταν στο βαγόνι 3 την ώρα της σύγκρουσης και ήταν αγνοούμενη από το βράδυ της Τρίτης, όσο ο σύζυγός της ανάρρωνε στο νοσοκομείο.

Η κηδεία της Αθηνάς θα τελεστεί το μεσημέρι στον Ιερό Ναό της Αγίας Άννας, στην Κατερίνη.


athina-2
athina-3
athina-4



Ο Βάιος Βλάχος ταυτοποιήθηκε στους νεκρούς του πολύνεκρου σιδηροδρομικού δυστυχήματος

Με οδυνηρό τέλος γράφτηκε ο επίλογος στην αναζήτηση του 34χρονου Βάιου Βλάχου από την Καρδίτσα που επέβαινε στο μοιραίο τρένο των Τεμπών, καθώς η σορός του ταυτοποιήθηκε χθες και το όνομά του από την λίστα με τους αγνοούμενους πέρασε σε εκείνη των νεκρών.

Την τραγική είδηση έκανε γνωστή και ο αδελφός του Βαγγέλης Βλάχος μέσω του λογαριασμού του στο Twitter.

«Δυστυχώς έχουμε άσχημα νέα για τον αδερφό μου.
Σας ευχαριστούμε όλους και όλες για όλη τη βοήθεια και τη συμπαράσταση, και όλες τις πληροφορίες που μας δώσατε.
Το μόνο που ζητάμε είναι να βρεθεί κάποιο από όλα τα παιδιά που ακόμη αγνοούνται».



Ο άτυχος Βάιος επέστρεφε από την Αθήνα στην Θεσσαλονίκη, μαζί με την σύντροφό του, η οποία νοσηλεύεται με σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις στην ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας. Το ζευγάρι με καταγωγή από την Καρδίτσα ζούσε στη Θεσσαλονίκη. Είχαν μεταβεί στην Αθήνα για το τριήμερο της αποκριάς.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι μόλις έγινε γνωστό το δυστύχημα η μητέρα του Βάιου προσπάθησε να επικοινωνήσει με το παιδί της, αλλά δεν απαντούσε και έτσι κάλεσε την σύντροφο του γιού της, η οποία απάντησε, αλλά όπως έλεγε “δεν βλέπω πουθενά το Βάιο…“.


Τραγική εξέλιξη για την 23χρονη Ιφιγένεια Μίτσκα: Την αναζητούσαν στα social media, ταυτοποιήθηκε η σορός της

Νεκρή είναι η 23χρονη Ιφιγένεια Μίτσκα, η οποία βρισκόταν μεταξύ των ανθρώπων που αγνοούνται έπειτα από το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη. Όπως έκανε γνωστό ο διηγόρος της οικογένειας της χθες ταυτοποιήθηκε η σορός της μέσω ανάλυσης DNA. Υπενθυμίζεται ότι οι συγγενείς της 23χρονης την αναζητούσαν μέσω των social media.

«Δυστυχώς, η άτυχη 23χρονη Ιφιγένεια είναι νεκρή καθότι προ ολίγου ταυτοποιήθηκε η σορός της με τη μέθοδο του DNA. Καλόν παράδεισο να έχει», ανέφερε χαρακτηριστικά ο δικηγόρος της οικογένειάς της.

Δυστυχώς, η άτυχη 23χρονη Ιφιγένεια είναι νεκρή καθότι προ ολίγου ταυτοποιήθηκε η σορός της με τη μέθοδο του DNA. Καλόν παράδεισο να έχει.

Posted by Στέλιος Σούρλας Δικηγόρος on Thursday, March 2, 2023




Ταυτοποιήθηκε η σορός του νεαρού πυροσβέστη Νικήτα Καραθεοδώρου

Ταυτοποιήθηκε και η σορός του 23χρονου Νικήτα Καραθεοδώρου, υπαρχιπυροσβέστη από τη Θεσσαλονίκη, ο οποίος υπηρετούσε στο 2ο ΠΣ Αθηνών. Ο 23χρονος βρισκόταν στο βαγόνι-εστιατόριο του μοιραίου τρένου, μαζί με τη σύντροφό του, Καλλιόπη Πορφυρίδου.

Τώρα, η τραγική είδηση επιβεβαιώνεται, καθώς οι δικοί του άνθρωποι έκαναν αναρτήσεις, αποχαιρετώντας τον νεαρό Νικήτα με ιδιαίτερα συγκινητικά λόγια.

«Σε αυτή την ανείπωτη τραγωδία με τους πολυάριθμους νεκρούς και τραυματίες χάσαμε ένα μέλος της οικογένειάς μας, του 2ου Πυροσβεστικού Σταθμού Αθηνών. Ευελπιστούσαμε να είσαι ζωντανός, να σε ξαναδούμε σε μια επόμενη βάρδια ή ίσως να βγούμε να διασκεδάσουμε όπως στη φωτογραφία. Εύχομαι να είσαι το ίδιο χαμογελαστός και στη γειτονιά των Αγγέλων. Καλό ταξίδι Νικήτα μας», γράφει ανάρτηση στα social media.

pirosvesti-1



«Σχόλαγες το μεσημέρι, είχες ρεπό, μου είπες βιάζεσαι να πας να ετοιμαστείς για να πάρεις το τρένο να πας να δεις την οικογένειά σου στη Θεσσαλονίκη, σε χτύπησα στον ώμο και σου είπα άντε δρόμο, τα λέμε με το καλό όταν γυρίσεις! Πού να φανταστώ ότι δεν θα τα λέγαμε ποτέ ξανά. Καλό σου ταξίδι μικρέ...», αναφέρεται σε άλλη ανάρτηση.

pirosvesti2




«Καλό ταξίδι Δημητράκη μου» - Συγκινεί η σύντροφος του 32χρονου μηχανοδηγού

Ο 32χρονος Δημήτρης Μασσαλής είναι μεταξύ των θυμάτων του πολύνεκρου σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη. Πρόκειται για τον μηχανοδηγό της αμαξοστοιχίας Intercity 62 ο οποίος έχασε ακαριαία τη ζωη του. Ο 32χρονος αφήνει πίσω του τους γονείς του, τον αδερφό του καθώς και τη σύντροφό του Κατερίνα.

Η νεαρή κοπέλα δεν μπορεί να πιστέψει πως από τη μια στιγμή στην άλλη «έφυγε» από τη ζωή ο σύντροφός της. Αυτό άλλωστε μαρτυρούν και οι αναρτήσεις της στα social media καθώς δημοσιεύει φωτογραφίες με τον 32χρονο σύντροφό της.

«"Θα είσαι πάντα ο μηχανοδηγός της καρδιάς μου. Σ’ αγαπάω πολύ. Τόσο στοργικός, ο άντρας μου, ο σύντροφός μου, ο καλύτερος μου φίλος. Καλό ταξίδι Δημητράκη μου…», έγραψε στο προφίλ της στο Instagram.


Παράλληλα δημοσίευσε στα stories της φωτογραφίες του 32χρονου - σε άλλες είναι μόνος και σε άλλες μαζί της - στις οποίες γράφει τις ακόλουθες λεζάντες: «Ο καλύτερος φίλος...», «ο άντρας μου...», «ο σύντροφός μου...», «ο μηχανοδηγός μου...», «ο μηχανόβιός μου...», «τόσο στοργικός».

Ακόμη έχει αναρτήσει δύο stories σε μαύρο φόντο. Στο πρώτο έχει την 1η Μαρτίου 2023 - ημέρα του πολύνεκρου σιδηροδρομικού δυστυχήματος - και στο δεύτερο γράφει «Καλό ταξίδι Δημητράκη μου...»
334828898_1353279915436412_2475804574283152365_n
334801671_202751842335836_1573584995831842059_n
334188791_3458289204439475_2405314453390968340_n
334758835_1407640526645893_9123236068754619656_n
332084090_888070118975770_5743213270227091108_n
334317856_6124635920983153_7142702319292214276_n
334738610_914770336614574_2165294252172246183_n
334782248_6003082783139175_4741614834462652638_n






«Σε περιμένω να γυρίσεις, να κάνουμε τα όνειρά μας πραγματικότητα»

Ένας 28χρονος άνδρας, ο μηχανοδηγός Νίκος Ναλμπάντης είναι μεταξύ των θυμάτων του πολύνεκρου σιδηροδρομικού δυστυχήματος στη Λάρισα. Ο άτυχος άνδρας που επέβαινε στην αμαξοστοιχία έχασε ακαριαία τη ζωή του. Την είδηση του θανάτου του έκανε γνωστή η σύντροφός του με μία συγκινητική ανάρτηση στα social media.

Η νεαρή γυναίκα είπε το τελευταίο αντίο στον επί χρόνια σύντροφό της με μία κοινή τους φωτογραφία την οποία συνοδεύεσε με την ακόλουθη λεζάντα:  «Αχ ψυχή μου, σε περιμένω εδώ να γυρίσεις. Να κάνουμε τα όνειρα μας πραγματικότητα. Είμαι εδώ και περιμένω..».

Αχ ψυχή μου , σε περιμένω εδώ να γυρίσεις . Να κάνουμε τα όνειρα μας πραγματικότητα. Είμαι εδώ και περιμένω … Να με προσεχείς από εκεί ψηλά . Σ’ΑΓΑΠΩ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

Posted by Σόνια Αρνή on Thursday, March 2, 2023

Κάτω από την ανάρτηση φίλοι και συγγενείς λένε το δικό τους αντίο στον άτυχο 28χρονο. 



Όπως αναφέρει στο protothema.gr ο πρόεδρος των μηχανοδηγών Κώστας Γενηδουνιάς σε κάθε αμαξοστοιχία υπήρχαν από δυο μηχανοδηγοί: «Μιλάμε συνολικά για τέσσερις μηχανοδηγούς και έναν που επέβαινε ως επιβάτης γιατί πήγαινε ν' αναλάβει βάρδια.  Επίσης στο επιβατικό τρένο υπήρχαν και τέσσερις συνοδοί. Δυστυχώς δεν υπάρχει καμία ενημέρωση για τους συναδέλφους μας».

Από την άλλη, τον αγαπημένο τους φίλο από την Αμαλιάδα Γιώργο Κουτσούμπα, μηχανοδηγό της εμπορικής αμαξοστοιχίας 63503, έχουν αρχίσει να αποχαιρετούν μέσα από την σελίδα του στο Facebook φίλοι και συνάδελφοί του από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Γιωργος_Κουτσουμπας
Ο μηχανοδηγός ήταν πατέρας δυο κοριτσιών και εξαιτίας των επαγγελματικών του υποχρεώσεων τα τελευταία χρόνια ζούσε στη Θεσσαλονίκη.

25/3/ 2016. Εκδρομή του ΣΦΣ Πύργος-Καλαμάτα -Κυπαρισσία. Μηχανοδηγός ο άτυχος Γιώργος Κουτσούμπας. Καλό ταξίδι Γιώργο

Posted by Σύλλογος Φίλων του Σιδηροδρόμου Αθηνών on Wednesday, March 1, 2023







«Μητέρα κοιμήσου, θα αργήσω»

Ο 20χρονος Αναστάσιος Κουτσόπουλος από την Καρδίτσα επιβιβάστηκε από την Καρδίτσα στο μοιραίο τρένο με προορισμό τη Θεσσαλονίκη. «Δεν έχουμε κάποιο νέο του, περιμένουμε να μάθουμε νέα του. Ξέρουμε ότι δεν ήταν σίγουρα στο πρώτο βαγόνι» είπε στον ΑΝΤ1 η σύντροφός του Μαριέττα Αλεξανδρή.

Σύμφωνα με το Star ο 20χρονος ο οποίος ήταν φοιτητής της Γεωπονικής, επιβιβάστηκε στο τρένο στις 21:20 το βράδυ της Τρίτης. Το τελευταίο τηλεφώνημά του έγινε με τη μητέρα του στις 22:50 το ίδιο βράδυ στην οποία φέρεται να είπε «μητέρα κοιμήσου γιατί θα αργήσω».

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cqvpb50xemq1)


Κατά τις ίδιες πληροφορίες ο 20χρονος είπε στη μητέρα του ότι το τρένο είχε πολύ κόσμο και ότι θα υπάρχει καθυστέρηση. Η μητέρα του, όμως, δεν κοιμήθηκε μετά το τηλεφώνημα αυτό και στις 12 τα μεσάνυχτα ξεκίνησε να προσπαθεί να τον βρεί στο τηλέφωνο κάτι που, όμως, δεν κατέστη δυνατό.


«Ο αδελφός μου ήταν στην Αθήνα για να δει την κοπέλα του αλλά δεν επέστρεψε»

Ο Κριστιάν Ρούτσι, αναζητά τον 22χρονο αδελφό του μετά τη μοιραία σύγκρουση στα Τέμπη.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cqvt1y5ctd5t)

«Ψάχνω τον πατέρα μου, ήταν στο πρώτο βαγόνι»

Ο Δημήτρης Κυριακίδης μιλάει στο OPEN και λέει πως ψάχνει τον πατέρα του, ο οποίος ήταν στο πρώτο βαγόνι. Ο ίδιος αποκαλύπτει μάλιστα, πως μέχρι και σήμερα το ένα τηλέφωνο που είχε πάνω του ο πατέρας του, χτυπάει.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cqvtldak7c7d)



Έκκληση για βοήθεια απευθύνει μέσω του protothema.gr η οικογένεια της Ελπίδας Χούπα. Η 28χρονη από την Αταλάντη αγνοείται μετά την τραγωδία στα Τέμπη
ΧΟΥΠΑ_ΕΛΠΙΔΑ
H 28χρονη αγνοούμενη Ελπίδα Χούπα






Την ίδια ώρα μέσα από το νοσοκομείο, όσοι καταφέρνουν να αναρώσουν από τα τράυματά τους συγκλονίζουν με τις περιγραφές τους για την τραγωδία που βίωσαν. 

Ο 39χρονος Λάζαρος Παπαζήσης, που επέβαινε στο δεύτερο βαγόνι του μοιραίου τρένου IC62, μέσα από το δωμάτιο του νοσοκομείου που νοσηλεύεται, μετά τη σύγκρουση του τρένου, σηκώθηκε όρθιος και όπως περιγράφει «μου πετάχτηκαν αίματα στο κεφάλι. Φώναζαν ''βοήθεια'' τα κορίτσια, τσίριζαν. Δεν άνοιγε η πόρτα, είχε σφηνώσει. Έριξα κλωτσιά για να σπάσουμε το τζάμι, το χτύπησα τρεις φορές για να σπάσει. Μόλις γύρισα είδα έναν νεαρό που το έσπασε με πυροσβεστήρα».


"Πετάχτηκαν αίματα στο κεφάλι μου" - Σοκάρει η μαρτυρία 39χρονου τραυματία


Συνεχίζοντας την περιγραφή του, αναφέρει ότι «ένας ένας και σιγά σιγά βγαίναμε από το παράθυρο. Δεν βλέπαμε, δεν είχε φώτα και ανάψαμε τον φακό από το κινητό».

Σχεδόν 48 ώρες μετά την τραγωδία, ο πολυτραυματιας εξηγεί ότι παρακολουθείται από γιατρούς και δεν μπορεί να σηκωθεί από το κρεβάτι του νοσοκομείου, καθώς έχει πρηστεί στην κοιλιακή χώρα, έχει σπάσει το πλευρό του και έχει σκίσιμο στο μάτι από τα γυαλιά που πετάχτηκαν στο κεφάλι του.

travmatias


Ο 39χρονος που νοσηλεύεται στην ορθοπεδική κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, είναι ο πρώτος που κατέθεσε, δια του συνηγόρου του Γιώργου Μπαρτζωκη, παράσταση προς στήριξη της κατηγορίας εναντίον των φυσικών και ηθικών αυτουργων, στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Λάρισας.

Όπως αναφέρει στο protothema.gr ο κ. Μπαρτζωκης, σύμφωνα με τις περιγραφές του εντολέα του, ο 39χρονος ξεκίνησε από τη Λάρισα για τη Θεσσαλονίκη, όπου εργάζεται. Το δρομολόγιο αυτό ήταν το πιο φτηνό και οι επιβάτες περίπου 400. Στη Λάρισα δεν έκοψαν εισιτήριο, γιατί ήταν κλειστό το γραφείο.

tempi-epivatis


Εκτός από τις υπόλοιπες κατηγορίες, ο δικηγόρος του πολυτραυματία τόνισε ότι η υπόθεση παίρνει άλλη διάσταση με την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο, καθώς ο εντολέας του κόντεψε να πεθάνει και «ο πρώτος κατηγορούμενος δήλωσε σήμερα στον ανακριτή ότι δεν γύρισε το κλειδί και οδήγησε τον κόσμο στον θάνατο και στη σωματική βλάβη». «Δεν είπε ξέχασα, άρα νομικά ο ίδιος στήριξε την κατηγορία» τονίζει.

"Πετάχτηκαν αίματα στο κεφάλι μου" - Σοκάρει η μαρτυρία 39χρονου τραυματία 1


«Εμείς κάναμε παράσταση στη στήριξη κατηγορίας γιατί θέλουμε να βάλουμε και νέα δεδομένα στην υπόθεση: Την απόπειρα ανθρωποκτονίας διότι κινδύνευσε να πεθάνει με ενδεχόμενο δόλο. Ο υπεύθυνος γνώριζε την επικινδυνότητα της κατάστασης όταν γύρισε το κλειδί» σημειώνει.

Τις στιγμές τρόμου που βίωσε μία 22χρονη η οποία βρίσκεται μεταξύ των επιζώντων του πολύνεκρου σιδηροδρομικού δυστυχήματος στη Λάρισα, περιέγραψε ο πατέρας της. Η νεαρή κοπέλα ήταν από τους ελάχιστους επιβάτες που κατάφεραν να βγουν ζωντανοί από το δεύτερο βαγόνι της μοιραίας αμαξοστοιχίας Intercity 62. 

«Ταξίδευε από Καρδίτσα για Θεσσαλονίκη μόνη της. Είχε κάποιες φίλες στο τρένο. Ήταν τυχερή στην ατυχία της», είπε αρχικά ο πατέρας της 22χρονης μιλώντας στον Ant1. «Σηκώνει το τηλέφωνο η γυναίκα μου. Ακούω ένα ουρλιαχτό ”Μαμά μου έλα να με πάρεις, τράκαραν τα τρένα και σκοτωθήκαμε, πήραμε φωτιά” είπε και μας έκλεισε το τηλέφωνο», πρόσθεσε ο άνδρας.

Μιλώντας για τις εικόνες που είδε όταν έφτασε στον τόπο της τραγωδίας ανέφερε πως «φεύγω για Λάρισα και παίρνω το 100 και ρωτάω: Πού έγινε το ατύχημα; Περίπου  στα Τέμπη, μου λένε. Πήγα εκεί, βρήκα ένα ασθενοφόρο το ακολούθησα και έφτασα πιο γρήγορα. Μια κατάσταση δραματική δεν σας περιγράφω τι έβλεπα».

«Φώναζα ”Κατερίνα – Κατερίνα”! Καθόταν στο τσιμέντο και τη βλέπω από πάνω μέχρι κάτω στα αίματα που δεν ήταν δικά της, αλλά, από άλλα παιδιά που χτύπησαν μέσα στο τρένο. Σώθηκε επειδή βγήκε από το απέναντι παράθυρο στα χωράφια», είπε σχετικά με τον τρόπο που η κόρη του κατάφερε να σωθεί.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cqvt5zkaifjl)



«Δεν πίστευα πως θα ζήσω κάτι τέτοιο» - Η μαρτυρία του Ανδρέα που έσωσε 10 επιβάτες

Συγκλονίζει η μαρτυρία του 20χρονου φοιτητή της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού, Ανδρέα Αλικανιώτη, επιβάτη της μοιραίας αμαξοστοιχίας Intercity 62, ο οποίος απεγκλώβισε με αυτοθυσία τουλάχιστον δέκα συνεπιβάτες του, μετά τη φονική σύγκρουση.

Μιλώντας σήμερα στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Θεσσαλονίκης, ο 20χρονος Ανδρέας με καταγωγή από τον Πύργο της Ηλείας και κάτοικος Αθηνών διηγήθηκε τις πρώτες στιγμές μετά τη μοιραία σύγκρουση, αλλά και τα όσα προηγήθηκαν στο τραγικό δρομολόγιο Αθήνα – Θεσσαλονίκη.

«Είναι εικόνες που δεν πίστευα ποτέ ότι θα δω στη ζωή μου. Καταφέραμε μαζί με άλλα άτομα και βοηθήσαμε άλλους, βοηθήσαμε άτομα που ήταν βαριά τραυματίες, εγκαυματίες, κάποιες κοπέλες που δεν είχαν τη δύναμη τέλοσπάντων και καθησυχάσαμε τον κόσμο και καταφέραμε και απεγκλωβίσαμε και βρήκαμε και τρόπο, για να βγούμε από το βαγόνι» ανέφερε ο κ. Αλικανιώτης για τις προσπάθειες απεγκλωβισμού, απαντώντας πως το βαγόνι 2, στο οποίο επέβαινε ο ίδιος, «ήταν τουλάχιστον 50 άτομα».

📍 Η γενναιότητα του 20χρονου #Ανδρέα_Αλικανιώτη, δόκιμου μηχανικού του Εμπορικού Ναυτικού, έχει συγκινήσει όλη την Ελλάδα. Καταφέρνοντας να βγει σώος αμέσως μετά τη σφοδρή σύγκρουση των δύο τρένων, βοήθησε να σωθούν οι ζωές άλλων δέκα συνεπιβατών του, νεαρών αγοριών και κοριτσιών. Ο #Ανδρέας_Αλικανιώτης μίλησε στην εκπομπή Θέσεις και απόψεις στον FM100 και στο Βασίλη Κοντογουλίδη για τη συγκλονιστική εμπειρία που έζησε. #fm100interview #theseiskaiapopseis #FM100SKG

Posted by FM100 Thessaloniki on Thursday, March 2, 2023


«Ήτανε νέοι άνθρωποι», όπως είπε, για τους συνεπιβάτες του στο μοιραίο βαγόνι, από το οποίο «εγώ έφυγα τελευταίος» σημείωσε, καθώς βοήθησε προηγουμένως όσους μπορούσε, να βγουν από μέσα. «Ο τρόπος που κατάφερα είναι όπως το κάναμε όλοι, στο βαγόνι, εκεί στην καμπίνα» περιέγραφε ο νεαρός φοιτητής, λέγοντας πως «ήταν ο μόνος τρόπος που υπήρχε, ήταν να πηδήξουμε από το ύψωμα αυτό του τρένου, από το παράθυρο πάνω γιατί είχε συρθεί, είχε μετατοπιστεί το τρένο, είχε γύρει περίπου 45 μοίρες και έπρεπε από το παράθυρο να πηδήξουμε κάτω στο χαντάκι του δρόμου, όπως βλέπετε δηλαδή και στις εικόνες των ειδήσεων». «Εκείνο το βαγόνι που έκανε το γάμα, υπάρχει ένα παράθυρο σπασμένο, ένα παράθυρο ανοιχτό. Ήταν το παράθυρο αυτό, από το οποίο πηδήξαμε», πρόσθεσε.

Ο ίδιος πήδηξε τελευταίος, προκειμένου να βοηθήσει όσο περισσότερους επιβάτες γινόταν, δηλώνοντας σήμερα πως «όσο μπόρεσα βοήθησα ότι μπορούσα να κάνω το έκανα, πιστεύω».

Ερωτηθείς αν μετά την ώρα της σύγκρουσης είδε νεκρούς επιβάτες μέσα στο βαγόνι, απάντησε πως «ήταν άτομα μέσα στο βαγόνι το 2 κυρίως πιστεύω στην μπροστινή μεριά, δηλαδή με τις καμπίνες 1,2, 3 ίσως», ενώ επισήμανε ότι υπήρχε μεγαλύτερη από την αρχική καθυστέρηση, ήδη από τον σταθμό στο Παλαιοφάρσαλο.

«Είχε σταματήσει, είχε μια καθυστέρηση στο Παλαιοφάρσαλο, σταματήσανε, είπανε 15 λεπτά ότι θα κάνουν καθυστέρηση, το οποίο κράτησε παραπάνω γύρω στα 20-25 λεπτά. Μετά με το που κάναμε τη στάση στη Λάρισα μπήκαν κάποια άτομα, βγήκαν, δεν γνωρίζω, δεν κοιτούσα εκείνη την ώρα, προφανώς» ανέφερε ο κ. Αλικανιώτης, συμπληρώνοντας πως «λίγο μετά τη Λάρισα, στα Τέμπη έγινε όλο το συμβάν αυτό».

«Η καταγωγή μου είναι από τον Πύργο, νομό Ηλείας, Αθήνα μένω και σπουδάζω Θεσσαλονίκη, Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού» απάντησε ο Ανδρέας Αλικανιώτης αναφορικά με την ιδιότητά του, καταλήγοντας πως αυτός είναι και ο σκοπός» σε ανάλογες περιστάσεις, δηλαδή η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη βοήθεια στον συνάνθρωπο.







Ειδήσεις σήμερα:

Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Στους 57 οι νεκροί, ενώ 56 αγνοούμενοι έχουν δηλωθεί στην Αστυνομία

Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Συγκλονιστική η ανταπόκριση του κόσμου - Μάζεψαν πάνω από 3.500 φιάλες αίματος

Σύγκρουση τρένων στη Λάρισα: «Σε περιμένω να γυρίσεις, να κάνουμε τα όνειρά μας πραγματικότητα»

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης