Έβρος: Έκκληση για πληροφορίες απευθύνουν οι γονείς της 28χρονης - «Δεν πιστεύουμε ότι αυτοκτόνησε»

Έβρος: Έκκληση για πληροφορίες απευθύνουν οι γονείς της 28χρονης - «Δεν πιστεύουμε ότι αυτοκτόνησε»

Η αρχική άποψη του ιατροδικαστή για την 28χρονη που βρέθηκε μαχαιρωμένη σε γκρεμό του Έβρου μιλά για αυτοχειρία- Ζητήθηκε άρση τηλεφωνικού απορρήτου

evros_arthro
Συνεχίζεται το θρίλερ με το θάνατο της 28χρονης Βίκυς από το Τυχερό Έβρου, που την περασμένη Δευτέρα εντοπίστηκε με ένα μαχαίρι καρφωμένο στο στήθος της, μέσα σε χαράδρα βάθους 40 μέτρων, δίπλα στην μοτοσυκλέτα που οδηγούσε.

Η πρώτη άποψη του ιατροδικαστή που διενήργησε τη νεκροψία – νεκροτομή, ενισχύει το ενδεχόμενο της αυτοχειρίας, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει αποκλειστεί η εγκληματική ενέργεια, με τις έρευνες των αστυνομικών Αρχών να είναι σε πλήρη εξέλιξη. Συγκεκριμένα, εκτός από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης και το Α.Τ. Τυχερού που ασχολούνται από τις πρώτες ώρες με την υπόθεση, στις έρευνες συνδράμουν τα τελευταία 24ωρα και οι έμπειροι αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων Κατά Ζωής της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, προκειμένου να αποκλειστεί κάθε ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας ή να αντλήσουν στοιχεία που θα οδηγήσουν προς αυτήν την κατεύθυνση.

Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, στο πλαίσιο της έρευνας έχει ζητηθεί να γίνει άρση τηλεφωνικού απορρήτου, ενώ συλλέγονται καταθέσεις από το στενό περιβάλλον της 28χρονης και όλους όσοι μπορεί να γνωρίζουν οτιδήποτε που θα εισφέρει ουσιαστικά στην μυστήρια υπόθεση. Και αυτό γιατί, όπως λένε, ο τρόπος που η γυναίκα έχασε τη ζωή της δε συνάδει με «κλασικές» περιπτώσεις αυτοκτονίας κι ας οδηγούν τα περισσότερα στοιχεία στο συγκεκριμένο συμπέρασμα.

Έκκληση της οικογένειας

Την ώρα που το σενάριο της αυτοχειρίας είναι αυτό που εξετάζεται πιο σοβαρά, η οικογένεια και όσοι γνώριζαν την νεαρή αγρότισσά, ξεκαθαρίζουν ότι ουδέποτε θα έβαζε τέλος στη ζωή της.

Μέσω του protothema.gr, οι γονείς της Βίκυς απευθύνουν δραματική έκκληση σε όποιον γνωρίζει οτιδήποτε ή μπορεί να είδε κάτι μεμπτό από το μεσημέρι της Κυριακής που χάθηκαν τα ίχνη της κόρης τους, έως το πρωί της Δευτέρας που εντοπίστηκε νεκρή σε περιοχή του χωριού Λευκίμμη, να σπεύσουν στις αστυνομικές Αρχές για να καταθέσουν. Παράλληλα, δηλώνουν πως δε πιστεύουν ότι η κόρη τους έβαλε τέλος στη ζωή της, αλλά δε μπορούν να φανταστούν και κάποιον άνθρωπο που θα ήθελε να της αφαιρέσει τη ζωή.

Επιπλέον, ξεκαθαρίζουν ότι δεν επιθυμούν να αναφέρουν κάτι περισσότερο στη παρούσα φάση που οι έρευνες των Αρχών βρίσκονται σε εξέλιξη και το μόνο που ζητούν είναι να πέσει άπλετο «φως» στην υπόθεση θανάτου.

Κλείσιμο
Η δικηγόρος της οικογένειας, Μαρία Καραγεωργίου, ανέφερε στο protothema.gr ότι οι έρευνες των αστυνομικών συνεχίζονται προκειμένου να αποκλειστεί το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας και σε αυτό συμβάλει από την Τρίτη και το τμήμα Εγκλημάτων Κατά Ζωής της Θεσσαλονίκης. «Ακόμα διενεργείται η προανάκριση, συλλέγουν καταθέσεις από το οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον, γιατί ο τρόπος της αυτοχειρίας ήταν περίεργος, καθώς δεν είναι ο συνήθης», σημειώνει.

Προσθέτει, δε, ότι το γεγονός αυτό δημιουργεί αμφιβολίες στην οικογένεια, καθώς «δεν είχαν κανένα δείγμα ότι η γυναίκα αντιμετώπιζε ψυχολογικά ή άλλα προβλήματα, για αυτό έπεσαν όλοι από τα σύννεφα. Αυτό που μου ανέφεραν οι γονείς είναι ότι «δε μπορούμε να φανταστούμε ότι η Βίκυ αυτοκτόνησε, ούτε όμως ότι κάποιος ήθελε να της κάνει κακό», για αυτό βρίσκονται σε μία «μετέωρη» κατάσταση και απευθύνουν έκκληση για πληροφορίες».

Σύμφωνα με την κα. Καραγεωργίου, μόλις κλείσει ο φάκελος του ιατροδικαστή και φτάσει στα χέρια τους το πόρισμα, η οικογένεια θα ορίσει τεχνικό σύμβουλο και θα προχωρήσει σε περαιτέρω ενέργειες. «Αν κάποιος γνωρίζει οτιδήποτε να σπεύσει στην αστυνομία για να το καταθέσει», υπογραμμίζει η δικηγόρος της οικογένειας, τονίζοντας το πόσο σημαντικό είναι οι Αρχές να έχουν όσο περισσότερα στοιχεία για τη συγκεκριμένη υπόθεση.

Το χρονικό

Υπενθυμίζεται ότι τα ίχνη της γυναίκας είχαν χαθεί το απόγευμα της Κυριακής, από τη στιγμή που έφυγε από το πατρικό της για να δει έναν αγώνα πρωταθλήματος της τοπικής ομάδας ποδοσφαίρου και δεν επέστρεψε. Η κοπέλα έδωσε ραντεβού με την παρέα της στο γήπεδο, όμως δεν εμφανίστηκε. Η οικογένειά της ανησύχησε βλέποντας τις ώρες να περνούν και να μην απαντάει στο κινητό της τηλέφωνο και μαζί με στενούς συγγενείς αλλά και κατοίκους της περιοχής ξεκίνησαν να την αναζητούν, ενώ παράλληλα ενημέρωσαν και τις Αρχές για την εξαφάνισή της.

Η 28χρονη Βίκυ εντοπίστηκε νεκρή το πρωί της Δευτέρας σε μια μικρή χαράδρα περίπου 40 μέτρων, κοντά στις «κεραίες», στο χωριό Λευκίμη Σουφλίου. Σε κοντινή απόσταση από τη σορό της βρέθηκε και η μοτοσυκλέτα που οδηγούσε και με την οποία συνήθιζε να πηγαίνει προς το συγκεκριμένο σημείο για βόλτα.

Με τον εντοπισμό της σορού στη χαράδρα, ξεκίνησαν άμεσα και οι έρευνες τις ΕΛ.ΑΣ., ενώ οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για αυτοχειρία, χωρίς να έχουν σταματήσει όμως να εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα. Όπως διαπιστώθηκε από την επιτόπια εξέταση του ιατροδικαστή, η νεαρή γυναίκα είχε καρφωμένο στο στήθος ένα μαχαίρι, σημάδια από αιχμηρό αντικείμενο κοντά στις φλέβες των χεριών, ενώ έφερε και χτυπήματα στο κεφάλι, τα οποία εκτιμάται ότι προκλήθηκαν κατά την πτώση της στην χαράδρα.

Το επικρατέστερο σενάριο η αυτοχειρία, σύμφωνα με τα ευρήματα

Σύμφωνα με πηγές της ΕΛ.ΑΣ., όλα τα στοιχεία, μέχρι στιγμής, οδηγούν στο συμπέρασμα ότι η 28χρονη έβαλε μόνη της τέλος στη ζωή της, ενώ και από τα πρώτα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης, που ολοκληρώθηκε το βράδυ της Δευτέρας, δεν προκύπτουν ίχνη εγκληματικής ενέργειας και ενισχύεται το σενάριο της αυτοχειρίας. Σε κάθε περίπτωση, η έρευνα των Αρχών συνεχίζεται καθώς ο τρόπος που φέρεται να έβαλε τέλος στη ζωή της, καρφώνοντας ένα μαχαίρι στο στήθος της, προκαλεί σοβαρά ερωτήματα.

«Δε μπορεί να αυτοκτόνησε η Βίκυ», λένε όσοι τη γνώριζαν

Όσοι γνώριζαν την 28χρονη Βίκυ μιλούν με τα καλύτερα λόγια για εκείνη και δε μπορούν να πιστέψουν πως μία γυναίκα γεμάτη όρεξη για ζωή, με το χαμόγελο στα χείλη και πολύ δραστήρια, αποφάσισε από τη μία ημέρα στην άλλη να βάλει τέλος στη ζωή της.

Μιλώντας στο protothema.gr, στενή φίλη της Βίκυς ανέφερε ότι η νεαρή αγρότισσα ήταν πολύ δυναμικός άνθρωπος και ασχολούνταν πολύ με τα κοινά του χωριού, "ηταν μέσα σε όλα και πάντα η ψυχή της παρέας όταν βγαίναμε έξω, αυτή που έκανε συνέχεια πλάκα και γελούσαμε όλοι".

Το μεσημέρι της Κυριακής, η 28χρονη ενημέρωσε τους γονείς της και μία φίλη της ότι θα πήγαινε να δει τον αγώνα ποδοσφαίρου της τοπικής ομάδας, όμως ουδέποτε έφτασε εκεί για να συναντήσει τα μέλη της παρέας της που την περίμεναν.

"Είχε πει ότι θα δει τον αγώνα, έστελνε μηνύματα στους φίλους της και τους έγραφε πως είναι ευκαιρία με τον καλό καιρό να βγούμε για καφέ και να δούμε τον αγώνα. Συνήθιζε πάντα όταν είχε καλό καιρό να παίρνει τη μηχανή της και όχι το αυτοκίνητο. Δεν ανησύχησαν όταν δεν εμφανίστηκε για τον αγώνα, καθώς η Βίκυ πολλές φορές "χάνονταν" για κάποιες ώρες και αργεί, οπότε δε πήγε ο νους μας στο κακό. Ξεκινήσαμε να ανησυχούμε όταν ο πατέρας της Βίκυς κάλεσε μια φίλη μας στις 9-10 το βράδυ και ρωτούσε "'που είναι η Βίκυ'", ανέφερε.

Ο πατέρας της 28χρονης που ξεκίνησε να ανησυχεί, είπε στους φίλους της πως καλούσε τη Βίκυ στο κινητό και εκείνη δεν απαντούσε και έκτοτε ξεκίνησαν να την αναζητούν.

Το σημείο που εντοπίστηκε νεκρή την επόμενη ημέρα, στο χωριό Λευκίμμη Σουφλίου, κοντά στις κεραίες της ΕΡΤ, δεν ήταν άγνωστο σε εκείνη αφού, σύμφωνα με τη στενή της φίλη, συνήθιζε να πηγαίνει μόνη ή με τη παρέα της.

"Έχει πολύ όμορφη θέα και συχνά καθόμασταν εκεί για να την απολαύσουμε. Δεν υπάρχει περίπτωση η Βίκυ να πήγαινε εκεί για να αυτοκτονήσει. Ποτέ δε ξέρεις τι κουβαλάει ο καθένας μέσα του, αλλά δε πιστεύω πως η φίλη μας θα αυτοκτονούσε. Συνήθως δεν έβγαζε τα συναισθήματά της προς τα έξω, ήταν αρκετά εσωστρεφής και δεν ήθελε να φορτώνει τους άλλους με τα δικά της βάρη. Δε νομίζω ότι την απασχολούσε κάτι", τόνισε.

Σχετικά με το ενδεχόμενο η 28χρονη Βίκυ να είχε πέσει θύμα εκφοβισμού και να έβαλε τέλος στη ζωή της, η φίλη της ήταν κατηγορηματική, τονίζοντας ότι "ήταν πολύ δυναμική για να εκφοβιστεί από κάτι. Είχε το τσαγανό, την μαγκιά και κάθε φορά αντιμετώπιζε τα πάντα. Μιλάμε για μια κοπέλα που δούλευε σε χωράφια, δε φοβήθηκε ποτέ κανέναν".

Πρόσθεσε, δε, ότι "αυτό που ζητάμε είναι να ψαχτεί παραπάνω το θέμα και να μην αποδοθεί τόσο εύκολα σε αυτοκτονία. Ναι, είναι ένα ενδεχόμενο, αλλά έτσι όπως βλέπουμε τα δεδομένα κάτι μας "βρωμάει" στην υπόθεση. Προσπάθησε να κόψει τις φλέβες της, δε μπόρεσε, έβαλε το μαχαίρι στην καρδιά και μετά έφυγε με τη μηχανή κάτω; Δεν έχει λογική αυτό. Ως παρέα της Βίκυς, δε μπορούμε να σκεφτούμε κανέναν που θα μπορούσε να της κάνει τέτοιο πράγμα. Αν αποδειχθεί πως δεν είναι αυτοκτονία, τότε σημάνει πως υπάρχει κάποιος δολοφόνος και δε πηγαίνει πουθενά το μυαλό μας".


Ειδήσεις σήμερα:

Ανοικτό το ενδεχόμενο debate Μητσοτάκη - Τσίπρα ενόψει εκλογών, λέει ο Οικονόμου

Στη φυλακή για άλλους έξι μήνες παραμένει η Ρούλα Πισπιρίγκου

«Ηρεμήστε», φώναζε ο υδραυλικός στους Αλβανούς λίγο πριν πέσει νεκρός στην καφετέρια στη Νέα Ιωνία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης