Καιρός: Τοπικές βροχές από το βράδυ της Κυριακής στα κεντρικά, χιονοπτώσεις στα ορεινά, παγετός στα ηπειρωτικά και θερμοκρασία σε μικρή άνοδο

Καιρός: Τοπικές βροχές από το βράδυ της Κυριακής στα κεντρικά, χιονοπτώσεις στα ορεινά, παγετός στα ηπειρωτικά και θερμοκρασία σε μικρή άνοδο

Δείτε αναλυτικά την πρόβλεψη σε όλες τις περιοχές της χώρας - Έως 12 βαθμούς Κελσίου η μέγιστη θερμοκρασία

kairos_vroxi_kryo_xr
Την Κυριακή προβλέπονται λίγες νεφώσεις αυξημένες στα βόρεια και σταδιακά στα κεντρικά, με τοπικές βροχές από τις βραδινές ώρες στα κεντρικά ηπειρωτικά και την Εύβοια, χιονοπτώσεις στα ορεινά της Κεντρικής Στερεάς, της Εύβοιας, της Βόρειας Πελοποννήσου και πιθανώς της Κρήτης. Παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες, που στα βόρεια θα είναι ισχυρός.

Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, θα κυμανθεί από -6 έως 9 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα (στη Δυτική Μακεδονία από -8 έως 3 βαθμούς), -4 έως 12 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, -2 έως 11 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (στην Ήπειρο από -5 έως 8 βαθμούς), 4 έως 12 βαθμούς στις Κυκλάδες και στην Κρήτη, 2 έως 10 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και από 5 έως 12 βαθμούς στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 Μποφόρ. Βαθμιαία θα ενισχυθούν σε μέτριους 5 Μποφόρ και στο Βόρειο Αιγαίο τις βραδινές ώρες σε ισχυρούς 6 Μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο θα πνέουν αρχικά από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς, ενώ βαθμιαία μετά το απόγευμα θα στραφούν σε ανατολικούς μέτριους 4-5 Μποφόρ.

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις, σταδιακά πυκνότερες από το μεσημέρι αναμένονται στην Αττική. Παγετός θα σημειωθεί τις πρωινές ώρες στα βόρεια τμήματα του νομού. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 12 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα βόρεια θα είναι 3 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς, με βαθμιαία ενίσχυση από το απόγευμα σε μέτριους 5 Μποφόρ και στα ανατολικά σε ισχυρούς 6 Μποφόρ.

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες και παγετός τις βραδινές και πρώτες πρωινές ώρες αναμένονται στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 έως 9 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στον Θερμαϊκό θα πνέουν γενικά από βορειοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 Μποφόρ.


ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 13-02-2023
Νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με λίγες τοπικές βροχές κυρίως στα ανατολικά και τα νότια και πιθανώς τις πρωινές ώρες στο νότιο Ιόνιο μεμονωμένες καταιγίδες. Ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα κεντρικά και βόρεια ημιορεινά - ορεινά της ηπειρωτικής χώρας, καθώς και στα ορεινά της Κρήτης. Από το απόγευμα στα βόρεια ο καιρός θα βελτιωθεί.
Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 και τοπικά στο Αιγαίο μέχρι το απόγευμα 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα ανατολικά όπου η μέγιστη τιμής της δεν θα ξεπεράσει τους 8 με 9 βαθμούς Κελσίου ενώ στην υπόλοιπη χώρα δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 14-02-2023
Γενικά αίθριος καιρός με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις προβλέπεται στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Τοπικές νεφώσεις στην Κρήτη, τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα. Στην Κρήτη θα εκδηλωθούν ασθενείς βροχές και λίγα χιόνια στα ορεινά μέχρι το μεσημέρι.
Κλείσιμο
Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές της κυρίως στα ανατολικά. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 15-02-2023
Στα ανατολικά και τα νότια παροδικά αυξημένες νεφώσεις. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και από το απόγευμα μεταβλητοί ασθενείς. Στα ανατολικά βόρειοι 4 με 6 και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 16-02-2023 ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17-02-2023
Στα δυτικά και τα βόρεια νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Στα ανατολικά βόρειοι 4 με 6 και βαθμιαία από το μεσημέρι της Πέμπτης νότιοι 3 με 4 και στα νότια δυτικοί 4 έως 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως την Παρασκευή. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Ειδήσεις σήμερα:

Μεθώνη: Φίλος του ζευγαριού λέει ότι άφησαν σημείωμα στην κόρη τους - «Θα σ' αγαπάμε»

Σεισμός στην Τουρκία: Κτίριο έγειρε από τα Ρίχτερ και φάνηκε ότι... δεν είχε θεμέλια - Δείτε βίντεο

H Tζένιφερ Άνιστον έγινε 54: Τα «Φιλαράκια», οι έρωτες της ζωής της και το Χόλιγουντ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης