Καιρός: Τα θερμόμετρα έδειξαν -8 βαθμούς Κελσίου το πρωί της Κυριακής

Καιρός: Τα θερμόμετρα έδειξαν -8 βαθμούς Κελσίου το πρωί της Κυριακής

Η πρόγνωση της ΕΜΥ για τον καιρό μέχρι την Παρασκευή (3/2)

kairos-pagetos
Παγετός σημειώθηκε στα βόρεια και κεντρικά ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες της Κυριακής 29/01 με τον υδράργυρο να πέφτει έως και τους -8°C.

Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ για τον καιρό μέχρι και την ερχόμενη Παρασκευή (3/2) η θερμοκρασία θα σημειώσει νέα πτώση με ένα «διάλλειμμα» την Πέμπτη.

Όπως φαίνεται από τα δεδομενα του δίκτου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr οι οκτώ χαμηλότερες ελάχιστες θερμοκρασίες της Κυριακής ήταν οι εξής.

thermokrasia


Ο καιρός μέχρι την Παρασκευή

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 30-01-2023
Στην ανατολική και τη νότια χώρα νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανώς στα θαλάσσια και παραθαλάσσια μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Λίγα χιόνια θα σημειωθούν στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και βαθμιαία στα πελάγη τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα βόρεια, όπου θα φτάσει τους 8 με 9 βαθμούς και στα υπόλοιπα τους 12 με 15 βαθμούς Κελσίου. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες,

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 31-01-2023
Κλείσιμο
Νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με σποραδικές βροχές προβλέπονται κυρίως στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα όπου είναι πιθανό μέχρι το απόγευμα να σημειωθούν μεμονωμένες καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά και ημιορεινά της βόρειας χώρας. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 και βαθμιαία στα πελάγη έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Παγετός θα σημειωθεί στα βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 01-02-2023
Λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες στα ανατολικά και τα νότια με τοπικές βροχές κυρίως στην Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς και θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Παγετός θα σημειωθεί στα βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 02-02-2023
Λίγες νεφώσεις, οι οποίες στα δυτικά θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα τις απογευματινές ώρες θα επεκταθούν ανατολικά. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά της βόρειας και της κεντρικής χώρας. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 και σταδιακά στα πελάγη 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03-02-2023
Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά και ημιορεινά της βόρεια και κεντρικής χώρας. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 6 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ. Βαθμιαία στα βόρεια θα στραφούν σε βορείων διευθύνσεων 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε πτώση κυρίως στα κεντρικά και τα βόρεια.

Ειδήσεις σήμερα:

Σκωτσέζα τρόμαξε δημοσιογράφο με το τατουάζ στο στήθος της σε ζωντανή μετάδοση - Δείτε βίντεο

Έρχεται έξτρα μπόνους για τους συνταξιούχους πριν από το Πάσχα - Ποιες ομάδες θα επωφεληθούν

Ο ασυγκράτητος Παπαφλέσσας και η συνέλευση της Βοστίτσας στις 26 - 29 Ιανουαρίου 1821 που πυροδότησε την Επανάσταση
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης