Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος: Τριήμερη επιφυλακή όλης της Αστυνομίας για την κηδεία

Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος: Τριήμερη επιφυλακή όλης της Αστυνομίας για την κηδεία

Σύσκεψη για τα μέτρα στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη - Παρουσία αστυνομικών δυνάμεων η τελετή στη Μητρόπολη Αθηνών και στο Τατόι, κατά τη διαδρομή της πομπής και στους χώρους διαμονής των επίσημων προσώπων

police-m
Διευρυμένη σύσκεψη υπό τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκο πραγματοποιήθηκε σήμερα (14 Ιανουαρίου 2023) το μεσημέρι στην Αίθουσα Π. Μπακογιάννης του Υπουργείου αναφορικά με τα μέτρα τάξης, ασφάλειας και τροχαίας που θα ληφθούν λόγω της κηδείας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Ελευθέριος Οικονόμου, ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης, Μιχαήλ Καραμαλάκης, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Σκούμας και Αξιωματικοί από τις Υπηρεσίες που εμπλέκονται στο σχεδιασμό και στην υλοποίηση των μέτρων.

Στο πλαίσιο αυτό και λαμβάνοντας υπόψη τη σημασία του γεγονότος καθώς και το διεθνές ενδιαφέρον και τον αντίκτυπο για την εικόνα της χώρας, δόθηκαν οι κατάλληλες οδηγίες και κατευθύνσεις ενώ οριστικοποιήθηκε ο αριθμός των αστυνομικών δυνάμεων και μέσων που θα αναπτυχθούν, με σκοπό τη διασφάλιση της ομαλής διεξαγωγής του τελετουργικού.

Πιο αναλυτικά, οι αστυνομικές δυνάμεις θα έχουν παρουσία σε καίρια σημεία, με επίκεντρο τους χώρους όπου θα λάβει χώρα η τελετή στη Μητρόπολη Αθηνών και στο Τατόι, καθώς επίσης κατά τη διαδρομή της πομπής και στους χώρους διαμονής των επίσημων προσώπων, ενώ θα αναπτυχθεί συνεργασία με τους εκπροσώπους της Περιφέρειας Αττικής και του Υπουργείου Πολιτισμού.

Ο κ. Υπουργός με παρέμβασή του στη σύσκεψη ζήτησε να υπάρξει καθ’ όλα άψογη εικόνα των αστυνομικών και να ανταποκριθούν στη σημασία του γεγονότος. Έδωσε δε ιδιαίτερη βαρύτητα στη διαφύλαξη της τάξης και της ασφάλειας σε όλα στάδια της τελετής και να υπάρξει συνολική επιφυλακή των αστυνομικών δυνάμεων το επόμενο τριήμερο.

Η ανάπτυξη και διαχείριση των αστυνομικών δυνάμεων θα πραγματοποιηθεί από τις κατά περίπτωση καθ’ ύλην αρμόδιες Υπηρεσίες, ενώ η εποπτεία των μέτρων ανατέθηκε στον Υπαρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ειδήσεις σήμερα:

Η αστυνομικός στο Τενεσί που απολύθηκε αφού έκανε σεξ με 6 συναδέλφους έχει τη στήριξη του συζύγου της

Η λίστα των Ελλήνων που προσκλήθηκαν στην κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου

Ποιες τέσσερις περιοχές βρίσκονται στο «μικροσκόπιο» των σεισμολόγων
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης