Βασίλης Τόπαλος: Έπαιζε με πυγμάχους μεγαλύτερης κατηγορίας για να ανεβάσει τις επιδόσεις του

Βασίλης Τόπαλος: Έπαιζε με πυγμάχους μεγαλύτερης κατηγορίας για να ανεβάσει τις επιδόσεις του

«Ξέφυγε το σπάρινγκ εκείνη την ημέρα», λέει δάσκαλος πολεμικών τεχνών στο protothema.gr - Άλλα τέσσερα άτομα θα καταθέσουν

topalos_mk
Στη σκιά του θανάτου του Βασίλη Τόπαλου από βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση, νέα στοιχεία έρχονται στο φως για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες προπονούνταν ο 16χρονος πρωταθλητής της πυγμαχίας.

Ο άτυχος πυγμάχος ήταν μέλος της Εθνικής Ομάδας Παίδων, ωστόσο, τους μήνες που δεν έκανε προετοιμασία με τον ομοσπονδιακό τεχνικό είχε επιλέξει να προπονείται σε ιδιωτικές σχολές πολεμικών τεχνών. Πάντα συνοδευόμενος από τον πατέρα του και όχι τον προπονητή του.

Ο Βασίλης Τόπαλος προπονούνταν σε σχολή πυγμαχίας στην Αγία Παρασκευή, αλλά το τελευταίο διάστημα ανέβαινε στο ρινγκ της σχολής του Ταύρου, όπου κατέρρευσε το μεσημέρι της 16ης Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, ο 16χρονος έκανε συχνά αγώνες προσομοίωσης, τα λεγόμενα σπάρινγκ, με αντιπάλους μεγαλύτερων κατηγοριών ώστε να δοκιμάζει τις ικανότητές του σε υψηλότερο επίπεδο.

Ένα παιδί 16 ετών, με βάρος 60 κιλά, έβαζε τα γάντια και πάλευε με ενήλικες, επαγγελματίες αθλητές των 70 και 80 κιλών προκειμένου να ανεβάσει τις επιδόσεις του.

Μάλιστα, τη μοιραία ημέρα ο Βασίλης φέρεται να χτυπήθηκε με τρεις πυγμάχους με την ένταση πάνω στο ρινγκ να ξεπερνάει τα όρια της προπόνησης.

«Ξέφυγε το σπάρινγκ εκείνη την ημέρα. Ξεκίνησαν μια προπόνηση ρουτίνας με σάκους - στόχους, αλλά μετά τα χτυπήματα ήταν δυνατά και οι ρυθμοί πολύ υψηλοί», λέει στο protothema.gr ο Γιάννης, δάσκαλος πολεμικών τεχνών στα Βόρεια Προάστια, ο οποίος γνωρίζει τον ιδιοκτήτη της σχολής του Ταύρου.

Ο ίδιος επισημαίνει πως «σε αυτές τις περιπτώσεις είναι ευθύνη του προπονητή που βρίσκεται στη σχολή να δει τι γίνεται και να ζητήσει από τους αθλητές να κατεβάσουν την ένταση».

Κλείσιμο
Οι αστυνομικοί που χειρίζονται την υπόθεση αναμένεται να καλέσουν για κατάθεση τέσσερα ακόμη άτομα τα οποία βρίσκονταν στη σχολή εκείνη την ώρα. Μέσα από την προανάκριση θα εξακριβωθεί αν ο 16χρονος το μοιραίο πρωινό ανέβηκε στο ρινγκ για να προπονηθεί με αντίπαλο ή όχι.

Σε κάθε περίπτωση, η ιατροδικαστική έκθεση θα δείξει εαν κάποιο χτύπημα που δέχθηκε ο Βασίλης προκάλεσε το τραύμα στο κεφάλι, αν επιδείνωσε προϋπάρχον πρόβλημα υγείας ή εάν ο θάνατος του προήλθε από άλλη αιτία.

Ειδήσεις σήμερα:

Από τον Πειραιά, στα Τζουμέρκα: Τα Θεοφάνια σε όλη την Ελλάδα σε φωτογραφίες και βίντεο

Αγρίνιο: Ξεκληρίστηκε η οικογένεια του Νικολόπουλου από το πενταπλό φονικό

Μεξικό: Χάος σε αεροπλάνο που δέχθηκε πυρά μετά την «κινηματογραφική» σύλληψη του γιου του «Ελ Τσάπο» - Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης