Κιβωτός του Κόσμου: Χρηματικό ποσό βρέθηκε σε διαμέρισμα του πατέρα Αντώνιου και της πρεσβυτέρας

Κιβωτός του Κόσμου: Χρηματικό ποσό βρέθηκε σε διαμέρισμα του πατέρα Αντώνιου και της πρεσβυτέρας

Εντοπίστηκε μέσα σε χρηματοκιβώτιο του διαμερίσματος, στη δομή Κολωνού - Δεν έχει προσδιοριστεί το ύψος του - Συνεχίζονται οι έρευνες

presvitera-xr
Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της Οικονομικής Αστυνομίας στις δομές της «Κιβωτού του Κόσμου», προκειμένου να διερευνήσουν αν υπάρχουν χρηματικά ποσά και ποια είναι η ροή τους.

Σε αυτό το πλαίσιο, πληροφορίες αναφέρουν πως στο διαμέρισμα της δομής στον Κολωνό, στο οποίο διέμενε ο πατήρ Αντώνιος και η πρεσβυτέρα, εντοπίστηκε χρηματικό ποσό μέσα σε χρηματοκιβώτιο, το μέγεθος του οποίου δεν έχει προσδιοριστεί. Μάζι με το ποσό αυτό, βρέθηκαν και άλλα έγγραφα, με τις έρευνες να συνεχίζονται με αμείωτη ένταση.

Η σαρωτική επιχείρηση έχει ξεκινήσει από χθες στα ακίνητα του πατέρα Αντωνίου και της πρεσβυτέρας, Σταματίας Γεωργαντή, με τους αστυνομικούς να έχουν ενημερωθεί από την τράπεζα ότι πριν από οκτώ ημέρες, η πρεσβυτέρα επισκέφθηκε υποκατάστημα τράπεζας και άδειασε τη θυρίδα.

Έτσι, μετά από εισαγγελική παραγγελία, ξεκίνησαν πριν λίγες ώρες σαρωτικές επιχειρήσεις στα σπίτια του πατρός Αντωνίου, προκειμένου να εντοπίσουν εκεί τον θησαυρό. Οι πληροφορίες λένε ότι, πέραν του διαμερίσματος στον Κολωνό, ελέγχονται και τα σπίτια του ζεύγους στη Βραυρώνα και στη Ραφήνα.

Δεσμεύονται οι τραπεζικοί λογαριασμοί του ιερέα και της πρεσβυτέρας

Σε δέσμευση των λογαριασμών του πατέρα Αντωνίου και της συζύγου του αλλά και μελών της οικογένειάς του προχώρησε η Οικονομική Αρχή για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Υπάρχουν υπόνοιες για παράνομο πλουτισμό και δεσμεύονται οι λογαριασμοί για όσο διαρκέσει αυτή η έρευνα. Οι υπόνοιες προέκυψαν από καταθέσεις που βρέθηκαν σε τραπεζικούς λογαριασμούς και κάποιες από αυτές φαίνεται να μην προέρχονται από μόνιμα εισοδήματα. Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν αποκλείεται να μπήκε «χέρι» στα εκατομμύρια των δωρεών και των χορηγιών που δίνονταν για τα παιδιά της Κιβωτού και κάποιες από τις καταθέσεις δεν μπορούν να δικαιολογηθούν στην παρούσα φάση. Από τους ελεγκτές έχουν εντοπιστεί 3 με 4 τραπεζικοί λογαριασμοί σε δύο συστημικές τράπεζες είτε για προσωπικούς λογαριασμούς του ιερέα είτε για κοινούς με την πρεσβυτέρα ή τους συγγενείς ενώ έχουν εντοπιστεί δύο θυρίδες και ψάχνουν και για άλλες.

Ειδήσεις σήμερα:

Σεισμός στην Εύβοια: Οι δύο λόγοι που προβληματίζουν τους επιστήμονες μετά τα 4,8 Ρίχτερ

Θεσσαλονίκη: Μοιράζει δώρα ζωής η 21χρονη φοιτήτρια που σκότωσε ο 26χρονος Αλβανός

Μουντιάλ 2022: Τα ματς θρίλερ που έρχονται - Ποιοι προκρίθηκαν, ποιοι κινδυνεύουν
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης