Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της Οικονομικής Αστυνομίας στις δομές της «Κιβωτού του Κόσμου», προκειμένου να διερευνήσουν αν υπάρχουν χρηματικά ποσά και ποια είναι η ροή τους.
Σε αυτό το πλαίσιο, πληροφορίες αναφέρουν πως στο διαμέρισμα της δομής στον Κολωνό, στο οποίο διέμενε ο πατήρ Αντώνιος και η πρεσβυτέρα, εντοπίστηκε χρηματικό ποσό μέσα σε χρηματοκιβώτιο, το μέγεθος του οποίου δεν έχει προσδιοριστεί. Μάζι με το ποσό αυτό, βρέθηκαν και άλλα έγγραφα, με τις έρευνες να συνεχίζονται με αμείωτη ένταση.
Η σαρωτική επιχείρηση έχει ξεκινήσει από χθες στα ακίνητα του πατέρα Αντωνίουκαι της πρεσβυτέρας, Σταματίας Γεωργαντή, με τους αστυνομικούς να έχουν ενημερωθεί από την τράπεζα ότι πριν από οκτώ ημέρες, η πρεσβυτέρα επισκέφθηκε υποκατάστημα τράπεζας και άδειασε τη θυρίδα.
Έτσι, μετά από εισαγγελική παραγγελία, ξεκίνησαν πριν λίγες ώρες σαρωτικές επιχειρήσεις στα σπίτια του πατρός Αντωνίου, προκειμένου να εντοπίσουν εκεί τον θησαυρό. Οι πληροφορίες λένε ότι, πέραν του διαμερίσματος στον Κολωνό, ελέγχονται και τα σπίτια του ζεύγους στη Βραυρώνα και στη Ραφήνα.
Δεσμεύονται οι τραπεζικοί λογαριασμοί του ιερέα και της πρεσβυτέρας
Σε δέσμευση των λογαριασμών του πατέρα Αντωνίου και της συζύγου του αλλά και μελών της οικογένειάς του προχώρησε η Οικονομική Αρχή για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Υπάρχουν υπόνοιες για παράνομο πλουτισμό και δεσμεύονται οι λογαριασμοί για όσο διαρκέσει αυτή η έρευνα. Οι υπόνοιες προέκυψαν από καταθέσεις που βρέθηκαν σε τραπεζικούς λογαριασμούς και κάποιες από αυτές φαίνεται να μην προέρχονται από μόνιμα εισοδήματα. Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν αποκλείεται να μπήκε «χέρι» στα εκατομμύρια των δωρεών και των χορηγιών που δίνονταν για τα παιδιά της Κιβωτού και κάποιες από τις καταθέσεις δεν μπορούν να δικαιολογηθούν στην παρούσα φάση. Από τους ελεγκτές έχουν εντοπιστεί 3 με 4 τραπεζικοί λογαριασμοί σε δύο συστημικές τράπεζες είτε για προσωπικούς λογαριασμούς του ιερέα είτε για κοινούς με την πρεσβυτέρα ή τους συγγενείς ενώ έχουν εντοπιστεί δύο θυρίδες και ψάχνουν και για άλλες.
Με πάνω από 30 χρόνια συνεχή και συνεπή παρουσία στην εκπαίδευση, το IdEF φέρνει την ακαδημαϊκή εμπειρία ενός δημόσιου γαλλικού πανεπιστημίου στην Ελλάδα, χωρίς να χρειάζεται κανείς να μετακομίσει στο εξωτερικό.
Η JYSK ανακοινώνει την είσοδό της στην κυπριακή αγορά, με τα πρώτα καταστήματα να προγραμματίζεται να ανοίξουν τον Απρίλιο του 2027, σηματοδοτώντας ένα ακόμη σημαντικό βήμα στην αναπτυξιακή πορεία της εταιρείας.