Κιβωτός του Κόσμου: Ψάχνουν κακοποίηση άλλων τριών παιδιών στην «Κιβωτό» - Η Εισαγγελία ζητά απόρρητους φακέλους

Κιβωτός του Κόσμου: Ψάχνουν κακοποίηση άλλων τριών παιδιών στην «Κιβωτό» - Η Εισαγγελία ζητά απόρρητους φακέλους

Πατέρας Αντώνιος και πρεσβυτέρα έθεσαν εαυτούς στη διάθεση της Δικαιοσύνης

pater-antwnios347
Σε τρία πρόσωπα, τα οποία είτε φιλοξενούνται ακόμη και σήμερα σε δομές της «Κιβωτού του Κόσμου» είτε φιλοξενήθηκαν κατά το παρελθόν σε αυτές, στρέφεται, σύμφωνα με πληροφορίες, η έρευνα που διεξάγουν οι δυο εισαγγελείς ανηλίκων, Αικατερίνη Κοπελάκη και Δάφνη-Κυριακή Τσίχλη, οι οποίες χειρίζονται τη σχετική δικογραφία.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες, το ενδιαφέρον των εισαγγελικών λειτουργών στρέφεται σε αυτά τα τρία πρόσωπα, καθώς έχουν προκύψει ενδείξεις για σεξουαλική κακοποίησή τους. Μάλιστα, για το τρίτο από τα πρόσωπα αυτά, το οποίο φέρεται να είναι ανήλικο, οι ενδείξεις για σεξουαλική κακοποίησή του προέκυψαν, έπειτα από κατάθεση που έδωσε στις δυο εισαγγελείς πρώην εργαζόμενος σε δομή της Κιβωτού.

Υπό συνθήκες μυστικότητας, οι εισαγγελείς ανηλίκων που χειρίζονται τη συγκεκριμένη δικογραφία, αναμένεται, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, να ζητήσουν τους απόρρητους φακέλους παιδιών, ανάμεσα στα οποία περιλαμβάνονται και εκείνα που έχουν καταγγείλει κακοποίηση, καθώς και άλλα, για τα οποία υπάρχει υποψία ότι πιθανώς να έχουν κακοποιηθεί.

Σκοπός είναι οι φάκελοι αυτοί, στους οποίους φέρεται να μην είχε πρόσβαση η προηγούμενη διοίκηση της Κιβωτού, να φτάσουν στα χέρια των εισαγγελέων, προκειμένου να ανευρεθούν στοιχεία, μέσα από τις απόρρητες αναφορές κοινωνικών λειτουργών για κακοποιητικές συμπεριφορές.

Εν τω μεταξύ, σήμερα, στις δύο εισαγγελείς κατάθεση έδωσαν δύο παιδαγωγοί, πρώην εργαζόμενοι σε δομές της Κιβωτού, ανεβάζοντας έτσι τον συνολικό αριθμό των μαρτύρων σε 12. Συγκεκριμένα, επτά μάρτυρες είχαν καταθέσει στην Υποδιεύθυνση Ανηλίκων της ΕΛ.ΑΣ. για τη συγκεκριμένη υπόθεση και οι υπόλοιποι πέντε έχουν καταθέσει μέχρι σήμερα στις δύο εισαγγελείς που ανέλαβαν να συνεχίσουν την έρευνα.

Την ίδια στιγμή, πρόσωπα από το περιβάλλον του πατέρα Αντωνίου, έπειτα από τα δημοσιεύματα ότι εκείνος και η πρεσβυτέρα είναι εξαφανισμένοι, επικοινώνησαν, σύμφωνα με πληροφορίες, με την Εισαγγελία και ενημέρωσαν ότι ο ιερέας είναι στη διάθεση της Δικαιοσύνης και έτοιμος να εμφανιστεί ενώπιόν της, όποτε του ζητηθεί.

Κλείσιμο
Τέλος, οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο ιδρυτής της Κιβωτού έχει ήδη συζητήσει με τρεις δικηγόρους στην Αθήνα, προκειμένου αυτοί να τον εκπροσωπήσουν ως νομικοί του παραστάτες.

Ειδήσεις σήμερα: 

Ξεκίνησε η έρευνα για τη ΜΚΟ HumanRights 360 - Απιστία και εγκληματική οργάνωση ψάχνει η εισαγγελία

Θρήνος για τον αρχισμηνία που σκοτώθηκε στη Μεσογείων - Έτρεχε για να προλάβει το λεωφορείο

Πάρτι στο Twitter με τους «παγετώνες που καταστρέφουν την παραγωγή στην Πέλλα» του Τσίπρα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης