HumanRights 360: Σφίγγει ο κλοιός για τη ΜΚΟ - Απιστία και εγκληματική οργάνωση ψάχνει η εισαγγελία

HumanRights 360: Σφίγγει ο κλοιός για τη ΜΚΟ - Απιστία και εγκληματική οργάνωση ψάχνει η εισαγγελία

Η Αρχή για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος στο πλαίσιο της δικής της έρευνας έχει ήδη «παγώσει» τους λογαριασμούς

evros-metanastes-arthrou-2356_2
Στα χέρια της εισαγγελέως Πρωτοδικών Ελένης Μιχαλοπούλου βρίσκεται πλέον το πόρισμα της Αρχής Καταπολέμησης Μαύρου Χρήματος που αφορά τις οικονομικές δραστηριότητες στελεχών της ΜΚΟ HumanRights 360. Η εισαγγελική λειτουργός ανέβαλε να διερευνήσει τη συγκεκριμένη υπόθεση, μετά το πόρισμα της ανεξάρτητης αρχής για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος, η οποία και εντόπισε στοιχεία για κακοδιαχείριση μεγάλων χρηματικών ποσών προερχόμενων από χρηματοδοτήσεις από τον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο.

Στο πλαίσιο της έρευνάς της, η εισαγγελέας θα «ψάξει» τις οικονομικές δραστηριότητες στελεχών της εν λόγω ΜΚΟ και εν συνεχεία θα αποφανθεί αν για τον ιδρυτή και στελέχη της οργάνωσης προκύπτουν στοιχεία για τη διάπραξη σοβαρών αδικημάτων όπως αυτά της απιστίας και της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης .

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Αρχή για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος στο πλαίσιο της δικής της έρευνας έχει ήδη «παγώσει» τους λογαριασμούς εμπλεκόμενων προσώπων της ΜΚΟ, καθώς φέρεται να έχει εντοπίσει στοιχεία που καταδεικνύουν ότι στελέχη της οργάνωσης έχουν ιδιοποιηθεί μεγάλα χρηματικά ποσά.

Συγκεκριμένα, στο πόρισμα της η Αρχή περιγράφει οικονομικές δράσεις που φαίνεται να παραπέμπουν σε τριγωνικές συναλλαγές, με διακίνηση χρημάτων μέσω οργανώσεων που σχετίζονται με στελέχη της ΜΚΟ και τελικούς αποδέκτες των χρημάτων, κατά την Αρχή, συγκεκριμένα πρόσωπα. Τέλος, να σημειωθεί ότι η εν λόγω ΜΚΟ με ανακοίνωση της υποστηρίζει ότι τα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν «είναι ανακριβή και εσφαλμένα».

Η Human Rights 360

Η περιβόητη οργάνωση έγινε γνωστή στο ευρύ κοινό από την εμπλοκή της στην υπόθεση των 38 μεταναστών στον Έβρο. Η HumanRights360 είχε έρθει αρχικά σε επαφή με τους πρόσφυγες μετά την βίαιη προώθησή τους από την Τουρκία καταρτίζοντας λίστα με τα ονόματά τους την οποία και απέστειλε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων προκειμένου να ασκηθεί πίεση στην Ελλάδα για να επέμβει.

Ήταν η ίδια οργάνωση η οποία μιλούσε για τον «θάνατο της μικρής Μαρίας» και η ίδια που τελικώς ανακάλεσε τις τοποθετήσεις της αναφορικά με το καθεστώς κυριαρχίας στην επίμαχη νησίδα δηλώνοντας ευθέως πως λανθασμένα είχε δηλώσει πως πρόκειται για ελληνικό έδαφος.

Η συγκεκριμένη υπόθεση του ελέγχου της εν λόγω ΜΚΟ έρχεται σε συνέχεια και της πρόσφατης ανάκλησης δημοσιευμάτων από το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel το οποίο σε ανακοίνωσή του ανέφερε πως «αφαιρεί προσωρινά αρκετές αναρτήσεις σχετικά με αυτό το θέμα από τον ιστότοπό του» λόγω αμφιβολιών για όσα είχαν πραγματικά συμβεί.


Ειδήσεις σήμερα:

Άκουγα φωνές να την λυτρώσω, είπε η 45χρονη οικιακή βοηθός που έπνιξε την 75χρονη στη Ρόδο

Στην Τανάγρα η Κατερίνα Σακελλαροπούλου, μπήκε σε πιλοτήριο Rafale - Δείτε φωτογραφίες

Έπεσε θύμα ηλεκτρονικής επίθεσης η Όλγα Γεροβασίλη - Της αφαίρεσαν χρήματα από τον λογαριασμό
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης