Επεισοδιακή αποδείχθηκε η καταδίωξη από τους λιμενικούς ενός αλλοδαπού δουλέμπορου ο οποίος είχε μεταφέρει παράνομους μετανάστες στην Κω.
Το φουσκωτό με χειριστή τον δουλέμπορο εντοπίστηκε το πρωί της Τετάρτης από περιπολικό σκάφος του λιμεναρχείου Καλύμνου λίγα λεπτά με την αποβίβαση παράνομων μετανστών στην περιοχή Σκανδάρι στην Κω την οποία αντιλήφθηκαν στρατιώτες σε παρατηρητήριο.
Αν και οι λιμενικοί προχώρησαν σε φωτεινά και ηχητικά σήματα, ο δουλέμπορος δεν σταμάτησε αλλά αντίθετα ανέπτυξε ταχύτατα για να διαφύγει προς τις τουρκικές αρχές.
Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του Λιμενικού «ακολούθησε καταδίωξη, κατά την οποία το εν λόγω σκάφος προέβη σε επικινδύνους ελιγμούς, με αποτέλεσμα την πραγματοποίηση προειδοποιητικών βολών σε ασφαλή τομέα».
«Ακολούθως πραγματοποιήθηκαν στοχευμένες βολές στον εξωλέμβιο κινητήρα ανωτέρω ταχύπλοου, το οποίο ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη ο 32χρονος αλλοδαπός χειριστής του ως διακινητής» προστίθεται στην ανακοίνωση του Λιμενικού.
Ακολούθησαν έρευνες στην ευρύτερη περιοχή και τελικά εντοπίστηκαν τέσσερις παράνομοι μετανάστες εκ των οποίων συνελήφθησαν οι δύο καθώς οι άλλοι δύο ήταν ανήλικοι.
Κλείσιμο
Προανάκριση για περιστατικό διενεργείται από το Λιμεναρχείο Κω.
Μια πρωτοβουλία του καφέ NESCAFÉ® φέρνει παιδιά της ΚΥΔΩΝ Special Team και παιδιά εργαζομένων της Nestlé στο ίδιο γήπεδο, δείχνοντας στην πράξη ότι ο αθλητισμός μπορεί να δημιουργεί χώρο για όλους.
Η πρωτοβουλία «Τεχνολογία Χωρίς Εμπόδια» της Κωτσόβολος περνά στην επόμενη φάση, με επίκεντρο την αυτονομία, την επιλογή και τη συμμετοχή στην καθημερινότητα