Θεσσαλονίκη: Νοσηλευτές και γιατροί εφημερίας... ξεγέννησαν νεαρή μητέρα σε Κέντρο Υγείας

Θεσσαλονίκη: Νοσηλευτές και γιατροί εφημερίας... ξεγέννησαν νεαρή μητέρα σε Κέντρο Υγείας

Εντελώς απροσδόκητα, ένα υγιέστατο αγοράκι ήρθε στον κόσμο - Η 18χρονη μητέρα γέννησε πρόωρα - «Είχε να συμβεί κάτι ανάλογο 24 χρόνια», τόνισε ο γιατρός που περιέθαλψε τη μητέρα

310955098_551430660123707_2683201723091759361_n
Ένα όμορφο μωράκι έφερε στον κόσμο μία νεαρή γυναίκα το πρωί της Τετάρτης στο Κέντρο Υγείας Νέας Μηχανιώνας, στη Θεσσαλονίκη.

Γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό  κλήθηκαν να βοηθήσουν μια 18χρονη κοπέλας που βρισκόταν σε διαδικασία πρόωρου τοκετού.  Έτσι,  έπεσαν στη «μάχη» του τοκετού για να έρθει στο κόσμο το μικρό αγοράκι.

310955098_551430660123707_2683201723091759361_n


«Πρόκειται για μια κοπέλα Ρομά, ηλικίας 18 ετών, η οποία ήρθε στο Κέντρο Υγείας ετοιμόγεννη. Δεν είχαμε πολύ χρόνο να το σκεφτούμε. Κληθήκαμε με τα μέσα που διαθέτουμε ως Κέντρο Υγείας να προχωρήσουμε άμεσα στον τοκετό και ευτυχώς όλα πήγαν καλά» σημειώνει στο GRTimes, o γιατρός που περιέθαλψε τη νεαρή κοπέλα Θεόδωρος Ζδούκος.

Και συνέχισε: «Παλέψαμε για να μην υπάρξουν επιπλοκές. Έτσι το βρέφος γεννήθηκε υγιέστατο και χωρίς προβλήματα. Η μητέρα ήταν σε σταθερή κατάσταση, είχε μια ατονία και μια μικρή αιμορραγία και για τον λόγο αυτό, τόσο το αγοράκι όσο και η ίδια διακομίστηκαν στο νοσοκομείο Ιπποκράτειο για περαιτέρω νοσηλεία».

Κλείσιμο
Επιπλέον, ο κ.  Ζδούκος ανέφερε ότι, το εν λόγω περιστατικό ήταν πρωτόγνωρο για τους γιατρούς του Κέντρου Υγείας Νέας Μηχανιώνας, δεδομένου πως ο τοκετός ήταν πρόωρος. «Είχαμε αντιμετωπίσει ξανά ανάλογο περιστατικό εδώ στο Κέντρο Υγείας στη Ν. Μηχανιώνα, ωστόσο από τότε πέρασαν 24 ολόκληρα χρόνια. Ήταν μια δύσκολη κατάσταση με βάση το γεγονός ότι ο τοκετός ήταν πρόωρος, δηλαδή η κοπέλα δεν είχε συμπληρώσει ούτε 7 μήνες κύησης, αλλά και με τα μέσα που διαθέτουμε. Ωστόσο όλα πήγαν περίφημα» συμπλήρωσε χαρακτηριστικά.

Σε ανάρτηση στα social media του Κέντρου Υγείας Ν. Μηχανιώνας αναφέρεται: «Η μέρα μας ξεκίνησε με μια μεγάλη έκπληξη και για τη νεαρή μητέρα και για το μικρό της νεογέννητο αγοράκι. Συγχαρητήρια στο νοσηλευτικό προσωπικό και τις γιατρούς της εφημερίας που κατάφεραν να φέρουν στον κόσμο ένα όμορφο μωράκι. Μητέρα και νεογνό διακομίστηκαν στο εφημερεύον νοσοκομείο με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ».

Την ανάρτηση συνοδεύει μία φωτογραφία του μικρούλη που ήρθε σήμερα στον κόσμο και πραγματικά είναι συγκινητική.

Δείτε την ανάρτηση:

Η μέρα μας ξεκίνησε με μια μεγάλη έκπληξη και για τη νεαρή μητέρα και για το μικρό της νεογέννητο αγοράκι....

Posted by Κέντρο Υγείας Ν. Μηχανιώνας on Wednesday, October 19, 2022


Ειδήσεις σήμερα:

Βιασμός 12χρονης: Προφυλακιστέοι οι δύο από τους τρεις κατηγορούμενους

Αγρίνιο: Τα στοιχεία που αποκάλυψαν τον εφιάλτη του 4χρονου - «Έβλεπε αγκαλιές και έτρεμε»

Πτώση μονοκινητήριου αεροπλάνου στο ύψος της Υλίκης - Νεκρός ο πιλότος
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης