Σπείρα με επικεφαλής οικιακή βοηθό «ξάφρισε» πάνω από 200.000 ευρώ από σπίτια στη Θεσσαλονίκη

Σπείρα με επικεφαλής οικιακή βοηθό «ξάφρισε» πάνω από 200.000 ευρώ από σπίτια στη Θεσσαλονίκη

Πώς δρούσε η 46χρονη και εξαπατούσε ηλικιωμένους  

astynomia_nea
Εξιχνιάστηκαν κλοπές από οικίες στην ευρύτερη περιοχή του Λαγκαδά και των Συκεών στη Θεσσαλονίκη.

Ταυτοποιήθηκε ως δράστιδα 46χρονη, η οποία εκμεταλλευόμενη την εργασία της ως οικιακή βοηθός, αφαιρούσε χρήματα και κοσμήματα. Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τεσσάρων ακόμη συνεργών της, ενώ η λεία τους περιλαμβάνει το συνολικό χρηματικό ποσό των 150.000 ευρώ και κοσμήματα εκτιμώμενης αξίας 60.000 ευρώ

Η συστηματική και επισταμένη έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Λαγκαδά, οδήγησε στην εξιχνίαση περιπτώσεων κλοπών από οικίες και το σχηματισμό σχετικής δικογραφίας σε βάρος πέντε εμπλεκομένων ατόμων.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, 46χρονη ημεδαπή, εργαζόμενη ως οικιακή βοηθός σε σπίτια ηλικιωμένων στην ευρύτερη περιοχή του Λαγκαδά και των Συκεών, από τον Φεβρουάριο του 2019 έως τον Ιούλιο του 2022 και με τη βοήθεια τεσσάρων ακόμη ατόμων, προχώρησε σε κλοπές: χρηματικών ποσών το συνολικό ύψος των οποίων ανέρχεται σε 150.000 ευρώ και κοσμημάτων με εκτιμώμενη αξία 60.000 ευρώ, σύμφωνα με τους παθόντες.

Χαρακτηριστικό του τρόπου δράσης ήταν η επιτηδευμένη προσέγγιση των ηλικιωμένων υποψήφιων θυμάτων από τη 46χρονη, η οποία μόλις ξεκινούσε την εργασία στις οικίες τους, αυτόματα αποκτούσε γνώση και πρόσβαση στα σημεία όπου εναπόθεταν χρηματικά ποσά και κοσμήματα. Σε μία περίπτωση μάλιστα, προσέγγισε ηλικιωμένη γυναίκα το διάστημα που νοσηλευόταν σε νοσοκομείο και αφού της συστήθηκε ως αποκλειστική βοηθός, την επισκέφθηκε σε δεύτερο χρόνο στην οικία της, όπου της απέσπασε πληροφορίες ως προς το σημείο απόκρυψης των χρημάτων.

Εκμεταλλευόμενη τις συνθήκες και με τη συνέργεια τεσσάρων ακόμη ατόμων στους οποίους παρείχε πληροφορίες υποδεικνύοντας ταυτόχρονα πώς να δράσουν, προχώρησαν σε κλοπές από τέσσερις κατοικίες.

Κλείσιμο
Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Πηγή: www.thesstoday.gr  

Ειδήσεις σήμερα:

Ο Ερντογάν στην Πράγα με τους κανόνες Ευρώπης και Ελλάδας

Τραγωδία στην Ινδονησία: Πρώτα πέθαναν δυο αστυνομικοί και μετά ρίξαμε τα δακρυγόνα, λένε οι αρχές

Νέος κρατικός προϋπολογισμός με φιλόδοξους στόχους και αστάθμητους παράγοντες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης