Χάρης ο εξορκιστής και το σατανικό κύκλωμα της Θεσσαλονίκης

Χάρης ο εξορκιστής και το σατανικό κύκλωμα της Θεσσαλονίκης

Η επεισοδιακή ιστορία της «Εκκλησίας Ολων των Εθνών» στην Ελλάδα - Από τη μαθητεία στη Νιγηρία και το άνοιγμα παραρτήματος στην Αθήνα στις κατηγορίες 11 γυναικών κατά συνεργάτη του Χάρη Τσακωνίδη για σεξουαλική κακοποίηση

EXORKISMOI_2
Με την κατηγορία της λειτουργίας θρησκευτικού χώρου χωρίς άδεια παραπέμφθηκε στη Δικαιοσύνη ο Χαράλαμπος (Χάρης) Τσακωνίδης, γεννηθείς στις 21 Νοεμβρίου 1984 στο χωριό Αγιος Αθανάσιος Δράμας, αυτοπροσδιοριζόμενος ως «ποιμένας Συναγωγής της Εκκλησίας Ολων των Εθνών Θεσσαλονίκης», γνωστότερος προσφάτως σαν εξορκιστής, επίδοξος αιρεσιάρχης, Wiseman Harry, «Ανθρωπος του Θεού Χάρης» κ.λπ. Η υπόθεσή του θα εκδικαστεί στις 14 του προσεχούς Νοεμβρίου, αφού προηγήθηκε έφοδος αποσπάσματος του Α.Τ. Θέρμης στον χώρο όπου, σύμφωνα με την αναφορά της Αστυνομίας, τελούνταν υπ’ ευθύνη του θρησκευτικού τύπου τελετές. Καταρχάς, σε βάρος του κ. Τσακωνίδη από κοινού με τον στενό συνεργάτη του, τον 24 ετών Δημήτρη Παναπακίδη σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του νόμου περί θρησκευτικής ελευθερίας, η οποία αφορά στη «λειτουργία ευκτηρίου οίκου χωρίς την απαιτούμενη νόμιμη άδεια».

Ετσι, στο φόντο των πολυσυζητημένων υπαίθριων τελετών εξορκισμού, με άτομα κάθε φύλου, φυλής και εθνικότητας να χτυπιούνται στο έδαφος, χαμένα σε μια παροξυσμική κρίση έως ότου βγει από μέσα τους ο υποτιθέμενος σατανάς, δεσπόζει η πλέον αμφιλεγόμενη προσωπικότητα της τρέχουσας επικαιρότητας, η γενειοφόρος μορφή του Χάρη Τσακωνίδη, με το ανεξιχνίαστο υπομειδίαμα μόνιμα σχηματισμένο στο πρόσωπό του. Το «ντου» της ΕΛ.ΑΣ. έγινε το απόγευμα του Σαββάτου 27 Αυγούστου, στον χώρο που χρησιμοποιεί ως έδρα των δραστηριοτήτων του το εν Ελλάδι παράρτημα της «Εκκλησίας Ολων των Εθνών». Οι Αρχές δεν παρακινήθηκαν από κάποια καταγγελία εκ μέρους τυχόν θιγόμενου πολίτη, αλλά από τον θόρυβο που έχει ξεσηκωθεί σε ΜΜΕ και social media γύρω από τους εξορκισμούς που έκανε ο Χ. Τσακωνίδης στο κέντρο της συμπρωτεύουσας. Οι αστυνομικοί μετέβησαν απροειδοποίητα σε ένα κτίριο που βρίσκεται περίπου στο 17ο χλμ. της οδού Θεσσαλονίκης - Περαίας, κοντά στο αεροδρόμιο «Μακεδονία».



Στον χώρο όπου σήμερα φιλοξενείται η «Εκκλησία Ολων των Εθνών», έως πριν από μερικά χρόνια στεγαζόταν το νυχτερινό κέντρο διασκεδάσεως «Νεράιδα». Εκεί λοιπόν όπου παλαιότερα αντηχούσαν βαριές λαϊκές διπλοπενιές, τα όργανα της τάξης αντίκρισαν μια εν εξελίξει κατανυκτική τελετή με τη συμμετοχή 25 ατόμων. Οταν όμως οι αστυνομικοί απαίτησαν να ελέγξουν την άδεια λειτουργίας του χώρου ως εντευκτηρίου οίκου, ο Δ. Παναπακίδης, ο οποίος τους είχε πληροφορήσει προ ολίγου ότι η πρώην «Νεράιδα» έχει μεταμορφωθεί πλέον σε οίκο προσευχής και θρησκευτικής μέθεξης, δεν είχε τι να επιδείξει, γι’ʼαυτό και συνελήφθη. Στο κρατητήριο θα συναντούσε μερικές ώρες αργότερα και τον προϊστάμενό του, τον Χάρη Τσακωνίδη. Ο οίκος/«Νεράιδα» σφραγίστηκε, όμως η Αστυνομία ερευνά το ενδεχόμενο να λειτουργεί εν κρυπτώ η «Εκκλησία Ολων των Εθνών» σε κάποιον άλλο χώρο. Ταυτόχρονα, διενεργείται προκαταρκτική εξέταση γύρω από οτιδήποτε μπορεί να συνοδεύει ή να κρύβεται πίσω από τους εξορκισμούς.

Εξάλλου, η «Εκκλησία» του Χάρη Τσακωνίδη έχει τη δική της ιστορία, η οποία δεν είναι επ’ ουδενί άσπιλη και αμόλυντη. Τουναντίον, η δράση της στην Ελλάδα συσχετίζεται με φήμες για εξαπάτηση των ευπίστων με διάφορα, δήθεν θαυματουργά φυλαχτά, βραχιόλια, αγιασμένο νερό, υποσχέσεις περί άμεσης θεραπείας βαρύτατων ή και ανίατων νοσημάτων, προξενιά - ακόμη και κρούσματα σεξουαλικής κακοποίησης. Αν ισχύουν όλα ή κάποια από αυτά, τότε η «Εκκλησία Ολων των Εθνών» μοιάζει με σούπερ μάρκετ ελπίδας.

Κλείσιμο
Στο «ταμείο», όμως, ήδη προσέρχονται απογοητευμένοι πιστεύσαντες, οι οποίοι μετανιώνουν πικρά για την ευπιστία που επέδειξαν προσδοκώντας διέξοδο στην απελπισία τους στα θαύματα του Τσακωνίδη: άλλοι για τα τραυματισμένα τους πόδια (περιπτώσεις επαγγελματιών ποδοσφαιριστών, π.χ. ο Νιγηριανός πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού Εμανουέλ Ολισαντέμπε, ο Καμερουνο-Ελβετός Εμανουέλ Μακία κ.ά.), άλλοι για την επιληψία, την έλλειψη ερωτικού συντρόφου, τη μοιχεία, τον εθισμό στα ναρκωτικά, τον καρκίνο.
f2
νεο_f2

Ο αμαρτωλός «Ανδρέας»

Η επεισοδιακή ιστορία της «Εκκλησίας Ολων των Εθνών» στην Ελλάδα ξεκινά το 2004, όταν ένας από τους ιεραποστόλους της, ο επονομαζόμενος «Ανδρέας», αλβανικής καταγωγής, χρίστηκε ιεραπόστολος από τον προφήτη Τεμιτόπε Μπαλούνγκ Τζόσουα στα κεντρικά της αίρεσης, στη Νιγηρία. Το επόμενο βήμα για τον «Ανδρέα» ήταν να ανοίξει το δικό του παράρτημα στα Πατήσια και αμέσως άρχισε την προσπάθεια συγκέντρωσης ποιμνίου. Ανάμεσα στους πρώτους οπαδούς του εν Αθήναις παραρτήματος, ο Ανδρέας διέκρινε στο πρόσωπο του Χάρη Τσακωνίδη τον ιδανικό συνοδοιπόρο.

Πολύ γρήγορα συνδέθηκαν τόσο στενά, ώστε έφτασαν να συγκατοικούν, ενώ ο Τσακωνίδης μετέβη στη Νιγηρία, έτσι ώστε να φωτιστεί απευθείας από το λαμπερό πνεύμα του Τζόσουα. Σύμφωνα με τη διήγηση του μετέπειτα Wiseman Harry, η μαθητεία δίπλα στον προφήτη θα διαρκούσε 10 ολόκληρα χρόνια επειδή είχε προηγηθεί «μια υπερφυσική εμπειρία με τον Θεό, διά της οποίας ο Παντοδύναμος μού αποκάλυψε το σχέδιό Του για τη ζωή μου και τα γεγονότα που θα συνέβαιναν στο μέλλον». Πριν από τη θεία επιφοίτηση, ο Χ. Τσακωνίδης είχε δοκιμάσει την τύχη του ως νεαρός επιχειρηματίας στην Ολλανδία.

Εν τω μεταξύ, όμως, στα Πατήσια ο «Ανδρέας» ιερουργούσε με τον δικό του τρόπο για λογαριασμό της «Εκκλησίας»: περιέργως, το 2014 και αφού είχε επιστρέψει στην Αθήνα έχοντας αφομοιώσει τη σοφία που του μεταλαμπάδευσε ο προφήτης Τζόσουα, το παράρτημα του «Ανδρέα» κατέβασε οριστικά ρολά. Και μάλλον δεν ήταν σύμπτωση ότι ακριβώς εκείνο το διάστημα, 11 διαφορετικές γυναίκες είχαν καταγγείλει τον αρχιερέα «Ανδρέα» για σεξουαλική κακοποίηση. Η αντίδραση του Χάρη Τσακωνίδη τότε φέρεται πως ήταν να στραφεί κι αυτός κατά του «Ανδρέα», κατηγορώντας τον για ψευδοπροφήτη και απατεώνα.

Πιθανόν ο απώτερος στόχος του ήταν να εκπαραθυρώσει τον αρχικό αντιπρόσωπο της «Εκκλησίας» ώστε να αναλάβει αυτός την αποκλειστική εκπροσώπηση και διοίκησή της στην Ελλάδα. Οσο για τις κατηγορίες που βάρυναν τον «Ανδρέα», μια νεαρή γυναίκα επ’ ονόματι «Κέιτ» κατήγγειλε πως υφίστατο σεξουαλική κακοποίηση επί χρόνια, αλλά υπό το πρόσχημα πως οτιδήποτε της έκανε ο «Ανδρέας» έφερε τη σφραγίδα της θείας ευλογίας. Μάλιστα, ο ίδιος τής πρότεινε σε κάποια φάση της σχέσης τους «να σου βρω ένα καλό παιδί, να το παντρευτείς στην Εκκλησία μας και μετά οι δυο μας να συνεχίσουμε κανονικά, σαν ζευγάρι».
Adobe_Photoshop_20222551211663339

Ο «Ανδρέας», σημειωτέον, ήταν παντρεμένος ήδη από την εποχή που συγκατοικούσε με τον Τσακωνίδη. Συγκεκριμένα, η «Κέιτ» έχει καταθέσει σε media του εξωτερικού ότι «υπήρξα ενεργό μέλος της “Εκκλησίας των Εθνών” (SCOAN), στο Λονδίνο και την Αθήνα. Ημουν μεταξύ των νεαρών που εργαζόμασταν με πλήρες ωράριο στην Εκκλησία και ήμουν πολύ κοντά με τον “Ανδρέα”, ο οποίος διηύθυνε το παράρτημα για 8 χρόνια. Υπήρξα επίσης ένα από τα 11 κορίτσια που είχαν υποστεί σεξουαλική και συναισθηματική κακοποίηση, καθώς και χειραγώγηση από τον “Ανδρέα”.

Εκείνος επέμενε να με πείσει πως κατείχε τη θέση του μέντορα στη ζωή μου. Μου εκμυστηρεύτηκε ότι ο προφήτης μας, ο Τζόσουα, είχε συνευρεθεί ερωτικά με μια κοπέλα στη Νιγηρία, η οποία όμως δεν αντελήφθη την ευλογία της πράξης, με αποτέλεσμα να απομακρυνθεί σαν ανεπιθύμητη από την Εκκλησία. Επί λέξει μου είπε “κάθε επαφή που έχετε με έναν χρισμένο άνθρωπο του Θεού είναι ευλογία”. Κατόπιν, έως τον Νοέμβριο του 2013 είχα πλέον αρχίσει να χάνω το μυαλό μου. Αλλά συνέχισα να πηγαίνω στην Εκκλησία.

Ανακάλυψα ότι δεν ήμουν το μόνο κορίτσι που είχε κακοποιηθεί και ότι το ίδιο συνέβαινε με άλλες τρεις νεαρές γυναίκες το ίδιο διάστημα. Στο τέλος βρεθήκαμε 11 θύματα συνολικά. Το θέμα άρχισε να γίνεται γνωστό και τότε ο “Ανδρέας” πανικοβλήθηκε. Παρακάλεσε κρυφά τον προφήτη Τζόσουα να τον καλέσει πίσω στη Νιγηρία για εκπαίδευση. Πριν φύγει και αφήσει τη λειτουργία της Εκκλησίας στη γυναίκα του, η οποία δεν γνώριζε τίποτα για τις πράξεις του, ο “Ανδρέας” μου είπε “είσαι ανίκανη να ζήσεις χωρίς εμένα”». Η «Κέιτ» προσπάθησε να βρει το δίκιο της στα κεντρικά. Ταξίδεψε στο Λάγος, με στόχο να ζητήσει ακρόαση από τον ύψιστο γκουρού, τον Τζόσουα. Οταν εντέλει η αγιότητά του εδέησε να την κάνει δεκτή, η «Κέιτ», εμβρόντητη άκουσε τον προφήτη να της λέει: «Αυτό που σου συνέβη έγινε μέσα στον οίκο του Θεού, που σημαίνει ότι ο Θεός έχει επίγνωση. Αν είχε συμβεί έξω στον κόσμο, θα ήταν πολύ κακό, αλλά επειδή συνέβη στο σπίτι του Θεού, είναι εντάξει».

Η ώρα του εξορκιστή

Ηταν πλέον 2014 και το προσκήνιο καταλάμβανε ο Χ. Τσακωνίδης. Ο Τζόσουα, ανίκανος να εμποδίσει το ξέσπασμα του σκανδάλου, αποπειράθηκε να μετατοπίσει την ευθύνη στον εκλεκτό μαθητή του. Η «Κέιτ» θυμάται ότι «ήταν 1 Ιουνίου 2014, όταν σε μια τελετή της Εκκλησίας ο Harry στάθηκε στη μέση της σκηνής και μας έκανε ένα κήρυγμα, γεμάτο από ψέματα. Ελεγε ότι ο “Ανδρέας” δεν είχε λάβει ποτέ το χρίσμα να έρθει στην Αθήνα, πως άνοιξε παρανόμως το παράρτημα, πως είχαμε πέσαμε όλοι θύματα ενός απατεώνα κ.λπ.».

Υστερα από όλα αυτά, ο κλάδος Αθηνών της «Εκκλησίας Ολων των Εθνών» εξαφανίστηκε. Τα μέλη της αίρεσης έμειναν μετέωρα, με πολλά από αυτά να κλαίνε τα χρήματα που είχαν επενδύσει -πάντα υπό μορφήν εθελοντικής δωρεάς και ουδέποτε κατόπιν απαίτησης εκ μέρους του εκάστοτε αιρεσιάρχη- για τα μελλοντικά θαύματα. Τα οποία υποτίθεται πως θα γίνονταν στη ζωή τους μέσω των εξορκισμών, ακριβώς σαν αυτούς που εκτελεί ενώπιον πραγματικού κοινού αλλά και YouTube ο Χάρης Τσακωνίδης. Στην ιεραρχία της ελληνικής «Εκκλησίας Ολων των Εθνών», μετά από την αποπομπή του «Ανδρέα» απέμεινε μία τετρανδρία (Ρασίν Μπουσό από τη Σενεγάλη, Ντανιέλ Εμελαντού και Κρίστοφερ Ορζί από τη Νιγηρία και, βέβαια, ο Χάρης Τσακωνίδης από την Ελλάδα). Απαντες ευλογημένοι επισήμως από τον προφήτη Τζόσουα και χρισθέντες ως «Ανθρωποι της Σοφίας».
νεο_f1

Το επόμενο επεισόδιο του σίριαλ εκτυλίχθηκε με σκηνικό την πόλη της Θεσσαλονίκης: Στις 19 Απριλίου 2015, ο Τσακωνίδης έκανε πραγματικότητα τη διαρκή και διακαή φιλοδοξία του -ή, όπως ο ίδιος το θέτει έμπλεος θεόπνευστου οίστρου «με την οδηγία του Αγίου Πνεύματος ίδρυσα τη Συναγωγή, “Εκκλησία Ολων των Εθνών Θεσσαλονίκης”, στη βιβλική πόλη της Θεσσαλονίκης. Εκτοτε, αδιάκοπα κοπιάζω για να φέρω το μήνυμα του Ευαγγελίου στη χώρα μου και σε ολόκληρο τον κόσμο. Ολα όσα κάνει το Πνεύμα του Θεού μέσα στην Εκκλησία έχουν προσελκύσει την προσοχή του κόσμου σε εθνικό και παγκόσμιο επίπεδο, συστήνοντας τον Κύριό μας, Ιησού Χριστό, σε εκατομμύρια ανθρώπους» ανά τον κόσμο.

Με ταπεινοφροσύνη, μιλώντας για τον εαυτό του στο γ’ ενικό, ο Wiseman Harry σημειώνει ότι «ο ίδιος (σ.σ.: ο κ. Τσακωνίδης) παραμένει ένας ήσυχος άνθρωπος που έχει αφιερώσει τη ζωή του στην υπηρεσία όσων βρίσκονται σε ανάγκη, των ορφανών και των περιθωριοποιημένων στην κοινωνία, επενδύοντας με ιδιαίτερη έμφαση τον χρόνο και τους πόρους του στους νέους, για πολλούς από τους οποίους έχει γίνει μέντορας και πατέρας - ένας προπονητής που χτίζει ηγέτες του αύριο». Ενα αύριο ως αιρεσιάρχη, που ο κ. Τσακωνίδης θέλησε να διασφαλίσει με την προ τετραετίας απόπειρά του να χειροτονηθεί παπάς στον Μητροπολιτικό Ναό της Αγίας Παρασκευής Λαγκαδά.

Ολως περιέργως, ο οικείος μητροπολίτης όχι μόνον αρνήθηκε να ικανοποιήσει την επιθυμία του Χ. Τσακωνίδη, αλλά και του απαγόρευσε να έχει οποιαδήποτε σχέση εφεξής με τον ναό του. Κι εκείνος, παρά την οδυνηρή αυτή απόρριψη, ουδόλως πτοήθηκε. Οπως δεν πτοήθηκε ούτε από τη σύλληψη και την παραπομπή του σε δίκη, δηλώνοντας με θέρμη πως θα εξακολουθήσει να πολεμά τον σατανά με τους φαντασμαγορικούς εξορκισμούς του.


Ειδήσεις σήμερα:

Κρήτη: Συγκλονίζει ο πατέρας του βρέφους για την επίθεση από λυκόσκυλο - «Δάγκωνε με μανία το παιδί μου»

Ρωσία: Σον Πεν και Μπεν Στίλερ στη «μαύρη λίστα» του Πούτιν - Τους επέβαλε κυρώσεις λόγω... Ζελένσκι!

Ρατσιστικά σχόλια του Σπάχια για Αντετοκούνμπο και Ντόρσεϊ - «Είμαι εναντίον των ξένων στις Εθνικές»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης