Φωτιάξέσπασε σήμερα το απόγευμα στο Δίστομο Βοιωτίας, με την εικόνα στο πύρινο μέτωπο να έχει βελτιωθεί.
Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η πυρκαγιά καίει δασική έκταση. Στο σημείο επιχειρούν και επίγειες δυνάμεις και εναέρια μέσα, που έχουν ενισχυθεί την τελευταία ώρα.
Ειδικότερα, για την κατάσβεση επιχειρούν 66 πυροσβέστες, δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 17 οχήματα, ενώ στις προσπάθειες συνδράμει και υδροφόρα ΟΤΑ.
Από αέρος «μάχη» έδιναν μέχρι τις 21.00 δύο ελικόπτερα και δύο αεροσκάφη, τα οποία έχουν αποχωρήσει.
Σημειώνεται πως η φωτιά καίει σε δασική έκταση χωρίς να πνέουν ισχυροί άνεμοι. Δεν απειλείται κατοικημένη περιοχή.
#Πυρκαγιά σε δασική έκταση στο Δίστομο #Βοιωτία. Κινητοποιήθηκαν επίγειες και εναέριες δυνάμεις.
Η επιτυχία με την πρώτη προσπάθεια έχει γίνει το ιερό δισκοπότηρο της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, καθώς προστατεύει το ζευγάρι από την οικονομική ασφυξία.
Στο πλαίσιο του Delphi Economic Forum 2026, ο κ. Βωβός τόνισε την ανάγκη διασφάλισης της επιχειρησιακής συνέχειας σε περιόδους έντονων αλλαγών και κρίσεων.