Πληροφορίες για εγκλωβισμένους στο λόφο Παλλήνης

Πληροφορίες για εγκλωβισμένους στο λόφο Παλλήνης

Οι φλόγες απειλούν κατοικίες στην περιοχή - Επί τόπου δυνάμεις της πυροσβεστικής

egklwvismenoi_penteli_xr
Στο λόφο της Παλλήνης έχουν φτάσει τα μέτωπα της μεγάλης πυρκαγιάς στην Πεντέλη.

Πληροφορίες κάνουν λόγο για άτομα που έχουν εγκλωβιστεί σε κατοικίες στο σημείο ή παραμένουν σε αυτά γιατί δεν θέλουν να τα εγκαταλείψουν. Επί τόπου βρίσκονται πυροσβέστες. Οι φλόγες απειλούν κατοικίες, αναφέρουν από την πυροσβεστική.


Μιλώντας στο Mega κάτοικος της περιοχής είπε ότι έχουν εγκλωβιστεί άτομα 50-55 ετών και ότι καίγονται δύο σπίτια. «Δεν μπορούσαν να αναπνεύσουν, δεν μπορούσαμε να μιλήσουμε. Είναι 400 – 500 μέτρα από το κέντρο της Παλλήνης», είπε.

«Φεύγουμε τώρα όλοι με τα αυτοκίνητά μας και εκκενώνουμε την περιοχή»

Κλείσιμο
Ο δήμαρχος Παλλήνης δήλωσε από την πλευράα του ότι δεν είχε σχετική ενημέρωση, αλλά δεν μπορεί να αποκλείσει να υπάρχουν και εγκλωβισμένοι.

Κάηκαν σπίτια στην Παλαιά Πεντέλη

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες δίνουν πεζοπόρα τμήματα της Πυροσβεστικής, αστυνομία και στρατός, προκειμένου να περιορίσουν τα μέτωπα της μεγάλης φωτιάς στην Πεντέλη. Το έργο τους δυσχεραίνουν οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή, οι οποίοι αλλάζουν συνεχώς φορά, με αποτέλεσμα μιάμιση ώρα μετά τα μεσάνυχτα να πλησιάσουν και πάλι οι φλόγες στο Παίδων Πεντέλης, το οποίο ευτυχώς είχε νωρίτερα εκκενωθεί. Η μάχη είναι η φωτιά να μην μπει στο νοσοκομείο και στη συνέχεια επεκταθεί στην περιοχή.

Στις 02:30 τη νύχτα, μιλώντας στην ΕΡΤ, ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κόκκαλης, είπε ότι καίγονται και ότι είχαν καεί και νωρίτερα σπίτια στην Παλαιά Πεντέλη, τονίζοντας ωστόσο ότι δεν υπάρχει εικόνα για το πόσα είναι αυτά, αλλά και για το μέγεθος των ζημιών.

Δείτε live εικόνα από την Πεντέλη



fwtia-penteli-s-7

fire_again_nyxta_arga_penteli_2

fire_again_penteli_arga_nyxta_1

Old_penteli


Φωτιά στην Πεντέλη


fwtia-penteli-s-5
fwtia-penteli-s-4
fwtia-penteli-s-3
fwtia-penteli-s-2
fwtia-penteli-s-1

Αναζωπύρωση μιάμιση ώρα μετά τα μεσάνυχτα υπήρξε και στην Ανθούσα, αλλά και στη Διώνη, όπου πολλοί κάτοικοι έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους.

Στις 2 τη νύχτα, το 112 έστειλε μήνυμα: «Αν βρίσκεστε στις περιοχές Πεντέλη και πέριξ του 414 Στρατιωτικού Νοσοκομείου, εκκενώστε προς Βριλήσσια».

alert


Νωρίτερα, οι ριπές των ανέμων έφτασαν και στα δέκα μποφόρ, συνθήκες εξαιρετικά δύσκολες για την περιοχή της Αττικής και για τον λόγο αυτό αποχώρησαν και τα αεροσκάφη Air Tractors, τα οποία δεν μπορούσαν να πραγματοποιήσουν ρίψεις νερού.

Παράλληλα, ο άνεμος δημιουργεί απότομους στροβιλισμούς και αλλάζει μονίμως τη φορά των μετώπων, ενώ προκαλεί αναζωπυρώσεις.

Οι φλόγες πάνω από την πλατεία της Παλιάς Πεντέλης


Νέες εικόνες από τη φωτιά στην Πεντέλη (4)


Ντράφι: Δηλώσεις κατοίκων


Νέες εικόνες από τη φωτιά στην Πεντέλη (3)


ΚΑΤ και Ασκληπιείο εφημερεύουν, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί.


Η κυβέρνηση βρίσκεται σε κατάσταση «κόκκινου συναγερμού», με αρκετούς υπουργούς να μεταβαίνουν στο Συντονιστικό της Πυροσβεστικής στο Χαλάνδρι.

Όπως έλεγαν πηγές από το Συντονιστικό στο protothema.gr, η εκτίμηση των επιχειρησιακών παραγόντων δεν είναι ευοίωνη και ο άνεμος δεν είναι βοηθός των ισχυρών επίγειων δυνάμεων που επιχειρούν και θα επιχειρούν καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας.

Νωρίτερα, εκκενώθηκαν το Παιδων Πεντέλης (36 παιδιά) προς Αγία Σοφία και Αγλαΐα Κυριακού και το Νταού Πεντέλης -35 παιδιά προς Ίδρυμα Μητέρα. Μαζί απομακρύνθηκε και το προσωπικό των δύο νοσοκομείων. Έκκληση για άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής απηύθυνε το προσωπικό του νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης λόγω δεξαμενών οξυγονού που, αν τυλιχθούν στις φλογές, θα προκληθούν μεγάλες εκρήξεις. Στις 21:30 έσπευσαν πυροσβεστικές δυνάμεις στο νοσοκομείο.

Από το υπουργείο Υγείας δόθηκε εντολή για εκκένωση του νοσοκομείου. Απομακρύνθηκαν 36 άρρωστα παιδιά και 19 γιατροί, νοσηλευτές και διοικητικό προσωπικό. Εξ αυτών, 15 παιδιά πήραν εξιτήριο, ενώ 21 βρίσκονται στο Παίδων Αγία Σοφία και το «Αγλαΐα Κυριακού». Τα παιδιά είναι καλά στην υγεία τους.

poulman__2_
poulman__1_
poulman__3_
pulman


5647072__1_
5647018
5647073
5647072


Στο πεδίο της φωτιάς βρίσκονται 420 πυροσβέστες με 85 οχήματα, 18 πεζοπόρα τμήματα, ενώ η Περιφέρεια Αττικής έχει διαθέση υδροφόρες και οχήματα έργου. Επιπρόσθετα, στο δύσκολο έργο της κατάσβεσης συνδράμουν και οι Ρουμάνοι πυροσβέστες.

5647062
5647050

Ειδήσεις σήμερα:

Φωτιά στην Πεντέλη: Κάηκαν σπίτια στην Παλαιά Πεντέλη - Εκκένωση προς Βριλήσσια

Κέρδη για το Netflix εν μέσω της συνεχιζόμενης διαρροής των συνδρομητών

Συνελήφθη η Οκάσιο-Κορτές έξω από το Ανώτατο Δικαστήριο – Διαδήλωνε υπέρ των αμβλώσεων
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης