Δίκη Λιγνάδη: Οι πρώτες φωτογραφίες του ηθοποιού, λίγο μετά την ανακοίνωση της απόφασης ότι θα αποφυλακιστεί

Δίκη Λιγνάδη: Οι πρώτες φωτογραφίες του ηθοποιού, λίγο μετά την ανακοίνωση της απόφασης ότι θα αποφυλακιστεί

Ο φακός του protothema.gr κατέγραψε τον Δημήτρη Λιγνάδη, την ώρα που μεταφερόταν από μία αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας σε άλλη - Δείτε βίντεο με την αποχώρηση του ηθοποιού από τα δικαστήρια

lignadis-anastoli-main
Η ώρα είναι λίγο μετά τις 17:30. Απόγευμα Τετάρτης 13 Ιουλίου 2022. Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας έχει λάβει κατά πλειοψηφία την απόφαση αναστολής της ποινής των 12 ετών κάθειρξης που επέβαλε στον Δημήτρη Λιγνάδη για δύο βιασμούς. 

Περίεργο, οξύμωρο ίσως. Ο ηθοποιός και σκηνοθέτης, πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου, έχει κριθεί κατά πλειοψηφία ένοχος για δύο βιασμούς. Η ποινή του συγχωνεύεται σε 12 χρόνια κάθειρξη.



Όμως, έπειτα από μια οριακή απόφαση που έλαβε με πλειοψηφία 4-3 το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο, ο Δημήτρης Λιγνάδης αναμένεται να αποφυλακιστεί από τις φυλακές Κορυδαλλού.

Δύο ένορκοι και δύο δικαστές ζήτησαν να έχει αναστέλλουσα δύναμη η απόφαση.

Αποχώρηση Λιγνάδη

Κλείσιμο
Μέχρι τις 29 Ιουλίου, ο Δημήτρης Λιγνάδης θα πρέπει να έχει καταβάλει τα χρήματα που του επέβαλε το δικαστήριο ως εγγύηση, προκειμένου να αφεθεί ελεύθερος. Αυτή είναι η προθεσμία που έθεσε η έδρα, επιβάλλοντας στον καταδικασθέντα σε 12ετή κάθειρξη για δύο βιασμούς ως όρους για την αναστολή μέχρι την έφεση εγγυοδοσία 30.000 ευρώ, εμφάνιση τρεις φορές το μήνα σε αστυνομικό τμήμα της περιοχής του, καθώς και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.

Νωρίτερα σήμερα, το δικαστήριο αποφάσισε να διαβιβαστούν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας τόσο τα πρακτικά της δίκης όσο και οι μηνύσεις της υπεράσπισης σε βάρος όλων των μηνυτών του Λιγνάδη και των μαρτύρων.

Μάλιστα, η έδρα έκρινε πως θα πρέπει να διαβιβαστεί στην Εισαγγελία προς διερεύνηση και η εξουσιοδότηση που προσκομίστηκε στη δίκη από τον δικηγόρο του Δ.Μ., ενός εκ των καταγγελλόντων, που δεν εμφανίστηκε ποτέ στη δίκη να καταθέσει. Η απόφαση του δικαστηρίου είναι να διερευνηθεί το ενδεχόμενο πλαστογραφίας της υπογραφής του εν λόγω καταγγέλλοντα στο έγγραφο της εξουσιοδότησης.

Ακόμη, η έδρα απέρριψε το αίτημα να επιστραφεί στον Δημήτρη Λιγνάδη το κινητό του και ο φορητός του υπολογιστής, ενώ αφαίρεσε ομόφωνα τον χρόνο της προφυλάκισής του κατηγορουμένου από την ποινή που του επέβαλε.

Σε δηλώσεις του, ο Αλέξης Κούγιας, συνήγορος του ηθοποιού, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι, με βάση τις ψήφους των μελών του δικαστηρίου επί της ενοχής, φαίνεται ότι ο εντολέας του «κατά την κρίση των τακτικών δικαστών είναι αθώος». Ακόμη, ο κ. Κούγιας ανέφερε: «Αποδεικνύεται ότι ο Δημήτρης Λιγνάδης είναι αθώος και ότι είχαμε δίκιο όταν λέγαμε πως είναι κατασκευασμένη η υπόθεση» .

Από την πλευρά της η εκ των συνηγόρων των θυμάτων για τους βιασμούς των οποίων καταδικάστηκε ο ηθοποιός, Μαρία Κουρτέση, δήλωσε πως οι αποφάσεις της Δικαιοσύνης πρέπει να γίνονται σεβαστές και συνέστησε ψυχραιμία, καθώς εκκρεμεί η έφεση της πολύκροτης υπόθεσης

Τέλος, ο έτερος συνήγορος των άλλων δύο καταγγελλόντων, Γιάννης Βλάχος, δήλωσε μεταξύ άλλων ότι προσανατολίζονται στην άσκηση έφεσης ως προς το αθωωτικό σκέλος της απόφασης.

lignadis-araxni__1_
lignadis-araxni__2_
lignadis-araxni__3_
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης