Δείτε πώς «ξεδόντιασε» η ΕΛΑΣ κύκλωμα δουλεμπόρων - Κούρευαν κι έντυναν μετανάστες, ώστε να μοιάζουν... Ευρωπαίοι!

Δείτε πώς «ξεδόντιασε» η ΕΛΑΣ κύκλωμα δουλεμπόρων - Κούρευαν κι έντυναν μετανάστες, ώστε να μοιάζουν... Ευρωπαίοι!

Καρέ-καρέ η γιγαντιαία επιχείρηση του ειδικού κλιμακίου δέκα αστυνομικών της Ασφάλειας του Αεροδρομίου - Συνελήφθησαν επτά αλλοδαποί από την Αίγυπτο, τη Συρία και το Πακιστάν - Τι αναφέρει η δικογραφία που παρουσιάζει το protothema.gr - Όλο το modus operandi του κυκλώματος

kyklwma-doylemporwn-xr
Καρέ-καρέ η γιγαντιαία επιχείρηση του ειδικού κλιμακίου των αστυνομικών της Ασφάλειας του Αεροδρομίου, που παρακολουθούσαν για έναν ολόκληρο μήνα, τα μέλη εγκληματικής οργάνωσης διακίνησης αλλοδαπών και χθες με ένα πολυεπίπεδο σχέδιο, στο κέντρο της Αθήνας κατάφεραν να τους περάσουν χειροπέδες και να τους οδηγήσουν στον εισαγγελέα.

Το protothema.gr, μέσα απο το υλικό που παρουσιάζει, ξεδιπλώνει την υπόθεση και την έρευνα της ομάδας των δέκα αστυνομικών της Ασφάλειας του Αερολιμένα, που οδήγησε στο «ξεδόντιασμα» του κυκλωματος των δουλεμπόρων με τη σύλληψη των επτά αλλοδαπών από την Αίγυπτο, τη Συρία και το Πακιστάν.

Μάλιστα, στα αποκαλυπτικά βίντεο, φαίνεται και ολο το modus operandi της οργάνωσης, από την επιβίβαση στα πλοία για να πατήσουν το πόδι τους στην Ελλάδα, μέχρι τις κρυψώνες που χρησιμοποιούσαν και τα ειδικα μαγαζιά που πήγαιναν τους αλλοδαπους, για να τους ντύνουν και να τους κουρεύουν, ώστε να μοιάζουν με Ευρωπαίοι.

Κύκλωμα δουλεμπόρων: Τους έντυναν «Ευρωπαίους»

Τους χτένιζαν, τους κούρευαν και τους έντυναν

Όπως προκύπτει από τη δικογραφία που παρουσιάζει το protothema.gr, σύμφωνα με την έρευνα των έμπειρων αξιωματικών της Ασφάλειας του Αερολιμένα, το κύκλωμα, φέρεται να είχε ξεκινήσει τη δράση του από τον Απρίλιο, διευκολύνοντας αλλοδαπούς που έφθαναν στη χώρα μας να πετάξουν μέσω του αεροδρομίου Ελευθέριος Βενιζέλος σε χώρες της Ευρωπης.

Κλείσιμο
Κύκλωμα δουλεμπόρων: Τους έβγαζαν από Ελλάδα με ιστιοφόρα

Μάλιστα, εντόπιζαν τους πελάτες τους στο κέντρο της Αθήνας, «τους οδηγούσαν σε καταστήματα, ώστε να προμηθεύονται ενδυμασία, που παραπέμπει όσο το δυνατόν περισσότερο στο προφίλ του Ευρωπαίου επιβάτη, καθώς και σε κομμωτήρια-κουρεία για τον ίδιο λόγο. Στη συνέχεια, παραλάμβαναν μέσω διαδικτυακών εφαρμογών φωτογραφία τύπου διαβατηρίου, την οποία την προωθούσαν, σε κατάστημα επί της οδού Μηθύμνης στην Αθήνα, προκειμένου να κατασκευαστεί ταξιδιωτικό έγγραφο, το οποίο στη συνέχεια παρέδιδαν στους υπο διακίνηση αλλοδαπούς κατά την προσέλευση τους στον αερολιμένα, όπου και τους καθοδηγούσαν ως και την επιβίβασή τους σε αεροσκάφη προς ευρωπαϊκούς προορισμούς».

Κύκλωμα δουλεμπόρων: Έκρυβαν τα χρήματα στα παπούτσια τους!

Οι αστυνομικοί, για να έχουν όλη την ακτινογραφία της οργάνωσης, ζήτησαν απο την Εισαγγελία άρση του απορρήτου, προκειμένου να τους παρακολουθούν και να καταγράφουν την δράση τους με οπτικοακουστικά μέσα.

Κύκλωμα δουλεμπόρων: Έκρυβαν τις πλαστές ταυτότητες σε καλοριφέρ

Στις 7.6.22, με διάταξη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, το αίτημα γίνεται δεκτο και αμέσως πιάνουν δουλειά. Η «ειδική ομάδα των 10» έθεσε υπό στενή επιτήρηση το κατάστημα της οδού Μηθυμνης, τις οικίες των μελών του κυκλώματος, τα καταστήματα ρούχων που η εγκληματική οργάνωση χρησιμοποιούσε ως βεστιάρια για τις μεταμορφώσεις των αλλοδαπών και τα κομμωτήρια.

Κύκλωμα δουλεμπόρων: Τους περίμεναν στο αεροδρόμιο

Αφού συγκέντρωσαν όλα τα στοιχεία αποφασισαν χθες να περάσουν στην τελευταία φάση του σχεδιου και με παράλληλες εφόδους στο κέντρο της Αθήνας να τους περάσουν χειροπέδες.

Κύκλωμα δουλεμπόρων: Σακούλες με πλαστά διαβατήρια και ταυτότητες σε βαλίτσες!


Ειδήσεις σήμερα:

Μέσα σε λίγες ώρες κατέρρευσε από την ηπατίτιδα το 13 μηνών βρέφος

Η Άγκυρα βγάζει τον Αύγουστο το τέταρτο γεωτρύπανο, «Αμπντούλ Χαμίτ Χαν»

Άγριος ξυλοδαρμός 19χρονου στον Πειραιά: Τον έδειραν με στειλιάρι επειδή πήγε για καφέ με μια φίλη του!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης