Θεσσαλονίκη: Πέντε μήνες με αναστολή στην 27χρονη που είχε εγκαταλείψει το νεογέννητο μωρό της σε είσοδο πολυκατοικίας
Το περιστατικό σημειώθηκε στις 22 Οκτωβρίου του 2019 στην περιοχή Ανάληψη της Θεσσαλονίκης, ενώ η νεαρή κάθισε σήμερα στο εδώλιο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης με την κατηγορία της έκθεσης
Σε ποινή φυλάκισης 5 μηνών, με αναστολή, καταδικάστηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, 27χρονη, η οποία κατηγορείται ότι εγκατέλειψε το νεογνό της στην είσοδο πολυκατοικίας, τον Οκτώβριο του 2019.
Το βρέφοςείχε εντοπίσει, τυλιγμένο σε πετσέτα, ένοικος της πολυκατοικίας, στην ανατολική Θεσσαλονίκη, κοντά στο σημείο όπου διέμενε η κατηγορούμενη, ενώ, στη συνέχεια μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της πόλης.
Η ίδια απέδωσε την ενέργειά της στον πανικό που την κυρίευσε, καθώς, όπως απολογήθηκε, κρατούσε την εγκυμοσύνη κρυφή από τους γονείς της. «Έσπασαν τα νερά στο σπίτι και γέννησα εκεί, δεν ήξερα τι να κάνω», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Σύμφωνα με το voria.gr tο νεογνό, θηλυκού γένους, βρήκε ένοικος της πολυκατοικίας τυλιγμένο σε μια πετσέτα πολύ κοντά στο σπίτι που έμενε η κατηγορούμενη. Στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο Ιπποκράτειο. Σήμερα το μικρό κορίτσι μένει με τη μητέρα του.
Στην αριστοκρατική, κοσμοπολίτικη και καταπράσινη Κέρκυρα, συνεχίστηκε από τις 17 μέχρι και τις 19 Ιουνίου το φετινό πρόγραμμα Plastic Free Greece, με εκτεταμένες δράσεις παράκτιων και υποθαλάσσιων καθαρισμών, που είχαν εξαιρετικό αποτέλεσμα.
Με την υπηρεσία Nexi DCC (Δυναμική Μετατροπή Νομίσματος), οι επιχειρήσεις κερδίζουν περισσότερα από τις πληρωμές με διεθνείς κάρτες, δίνοντας στους επισκέπτες τη δυνατότητα να πληρώνουν στο νόμισμά τους.
Η Flora Food Greece συνεχίζει για δεύτερη χρονιά το πρόγραμμα «Μεγάλη Αγκαλιά», προσφέροντας ουσιαστική υποστήριξη σε περισσότερες από 500 ανάδοχες οικογένειες που ανοίγουν το σπίτι και την καρδιά τους στα παιδιά που το έχουν ανάγκη