Σεισμός 4,1 Ρίχτερ στις Σποράδες, όλα καλά λέει ο δήμαρχος Σκοπέλου «κουνηθήκαμε για λίγα δευτερόλεπτα»
Tο επίκεντρο της σεισμικής δόνησης εντοπίστηκε 20 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Σκιάθου - Τι λέει ο δήμαρχος Σκοπέλου
Σεισμός 4,1 Ρίχτερ σημειώθηκε στις 22:17 το βράδυ της Τρίτης (28/7) σε θαλάσσια περιοχή στις Σποράδες.
Σύμφωνα με την αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου το επίκεντρο της σεισμικής δόνησης εντοπίστηκε 20 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Σκιάθου. Το εστιακό βάθος υπολογίστηκε στα 14,2 χιλιόμετρα.
Μιλώντας στο protothema.gr, ο δήμαρχος της Σκοπέλου τόνισε πως «όλα καλά, απλά κουνηθήκαμε για λίγο». Ξεκαθάρισε πως πρόκειται για ένα γνωστό ρήγμα, ενώ μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές για υλικές ζημιές.
Χιλιάδες φίλαθλοι θα έχουν την ευκαιρία να δουν το μονοθέσιο που κατέκτησε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κατασκευαστών της Formula 1 το 2025 και τη θρυλική McLaren MP4/6 του Ayrton Senna να «βρυχώνται» σε μια ειδικά διαμορφωμένη πίστα στο ΟΑΚΑ.
Οι μεγαλύτερες αλλαγές στην ιστορία σπάνια ανακοινώνουν την άφιξή τους. Δεν ξεκινούν με μια ανακάλυψη ούτε με μια εφεύρεση. Ξεκινούν τη στιγμή που μια ιδέα, τόσο βαθιά ριζωμένη που μοιάζει αυτονόητη, παύει ξαφνικά να ισχύει. Μία από αυτές τις ιδέες ήταν ότι υπάρχει ένας σωστός τρόπος να τρώμε.