Στενός φίλος του άτυχου μαθητή αποκαλύπτει στο protothema.gr πως ο 14χρονος πριν από 3 μήνες είχε σκεφτεί να προβεί στο απονενοημένο διάβημα.
«Γενικά ήταν πολύ χαρούμενος άνθρωπος και πολύ ευαίσθητος. Πριν 3 μήνες μου είχε πει 'αν αυτοκτονήσω ή αν πάθω κάτι ποτέ τι θα κάνεις'. Και του είχα πει 'μην σκέφτεσαι χαζομάρες'. Το παιδί είχε τα προβλήματά του», αναφέρει ο φίλος του αδικοχαμένου αθλητή.
Όπως λέει, τον απασχολούσε και τον στεναχωρούσε το διαζύγιο των γονιών του, ενώ συχνά δεχόταν bullying από μαθητές του 54ου γυμνασίου Αθηνών.
«Τον κορόιδευαν, τον βαράγαν, τον έβριζαν. Του πέταγαν νεράντζια και τον έφτυναν. Μου έλεγε, όμως, ότι τα κάνουν για πλάκα. Ακόμα και την Παρασκευή, πριν φύγει για τους αγώνες, του τα έκαναν», τονίζει ο συμμαθητής του.
Στο protothema.gr μίλησε ένας ακόμη φίλος του «Μάκη», ο οποίος επισημάνει πως ο 14χρονος είχε πιεστεί αρκετά από την εκφοβισμό που δεχόταν στο σχολείο, αλλά και την κατάσταση στο σπίτι του.
«Τον κορόιδευαν για ανούσιους λόγους, για πράγματα ανούσια. Πιεζόταν και στο σχολείο αλλά και στο σπίτι του. Είχε κάποια προβλήματα εκεί», επισημαίνει ο μαθητής.
Μάλιστα, ο ίδιος δηλώνει ότι ο 14χρονος είχε μιλήσει στους γονείς του για την κακοποιητική συμπεριφορά που δεχόταν και αυτοί με τη σειρά τους είχαν ενημερώσει το διευθυντή του σχολείου.
Τέλος, κάνει λόγο για ενα ευαίσθητο παιδί που συχνά ήταν στενοχωρημένο και κλεινόταν στον εαυτό του ενώ την τελευταία εβδομάδα είχε λείψει από τα μαθήματα χωρίς κάποιο λόγο.
Δείτε βίντεο: Αυτοκτονία 14χρονου - Συγκλονίζουν μαρτυρίες φίλων: «Πριν 3 μήνες με ρωτούσε τι θα γίνει αν αυτοκτονήσει»
Οι δύο αυτές διακρίσεις αποτελούν μια σημαντική αναγνώριση της στρατηγικής πορείας του Ομίλου B&F, ο οποίος συνεχίζει να επενδύει με συνέπεια στην καινοτομία, στην ποιότητα, στη δημιουργικότητα και στη διαρκή εξέλιξη
Από τους ασπροπίνακες, στα μαθητικά lockers και τον ψηφιακό μετασχηματισμό των αιθουσών διδασκαλίας: Tο πρόσωπο της εκπαίδευσης αλλάζει και μία ελληνική εταιρεία πρωτοπορεί.
Στους μήνες που απουσίασε από τη δουλειά της λόγω άδειας μητρότητας, η Κατερίνα Πετράκη παρακολούθησε από απόσταση μια αλλαγή που εξελισσόταν με ταχύτητα. Η Τεχνητή Νοημοσύνη άρχιζε να περνά από τη θεωρία στην πράξη, αποκτώντας θέση στην καθημερινότητα ολοένα και περισσότερων επαγγελμάτων. Αυτό που μέχρι πρότινος έμοιαζε με μια τεχνολογία του μέλλοντος, γινόταν σταδιακά μέρος του παρόντος.