Θεσσαλονίκη: Μεταμορφώνεται σε στούντιο του Χόλιγουντ για τα γυρίσματα του «The Bricklayer» (φωτογραφίες)

Θεσσαλονίκη: Μεταμορφώνεται σε στούντιο του Χόλιγουντ για τα γυρίσματα του «The Bricklayer» (φωτογραφίες)

Στήνονται τα σκηνικά για το νέο κατασκοπευτικό θρίλερ, τα γυρίσματα του οποίου αρχίζουν αύριο - Τις εντυπώσεις κλέβει το τουριστικό περίπτερο που γράφει στο επάνω μέρος του «Θεσσαλονίκη» - Λίγα λόγια για την υπόθεση της ταινίας

θες
Πάγκοι με βιβλία, προθήκες με παλιά κοσμήματα και κομπολόγια, μηχανές για popcorn και μαλλί της γριάς και ένα περίπτερο από... άλλη εποχή, είναι μόνο μερικές από τις "παρεμβάσεις" που γίνονται στην πλατεία Εμπορίου της Θεσσαλονίκης, για τις ανάγκες του σεναρίου και των γυρισμάτων του κατασκοπευτικού θρίλερ «The Bricklayer» που αναμένεται να ξεκινήσουν από αύριο νωρίς το πρωί στο κέντρο της πόλης.

Μάλιστα, δεν είναι λίγοι οι περαστικοί που βλέποντας τις αλλαγές που πραγματοποιούν στην πλατεία τα συνεργεία, βγάζουν φωτογραφίες με τα κινητά τους τηλέφωνα.

thessaloniki-tainia-skinika__6_
thessaloniki-tainia-skinika__7_


Τις πρώτες εντυπώσεις «κλέβει» ένα περίπτερο στη οδό Εδέσσης που έχει τοποθετηθεί για τις ανάγκες των γυρισμάτων. Συγκεκριμένα, φαίνεται πως πρόκειται για ένα τουριστικό περίπτερο που αναγράφει στο επάνω μέρος του «Θεσσαλονίκη». Αυτή την ώρα άνθρωπος της παραγωγής ζωγραφίζει με λεπτομέρεια κάθε σπιθαμή του θαλάμου. Επίσης, εσωτερικά, αλλά και εξωτερικά έχουν τοποθετηθεί φωτογραφίες που δείχνουν και αναδεικνύουν διάφορα μέρη της Θεσσαλονίκης, αλλά και όλης της χώρας.

Θυμίζουμε ότι, το πρωί της Τετάρτης, η κλακέτα των γυρισμάτων θα χτυπήσει στο κέντρο της πόλης και πιο συγκεκριμένα, στην πλατεία Εμπορίου και σε παρακείμενες οδούς. Ήδη, σύμφωνα με πληροφορίες, στην «συμπρωτεύουσα» βρίσκονται μεταξύ άλλων οι πρωταγωνιστές της ταινίας Aaron Eckhart και Nina Dobrev και ο γνωστός σκηνοθέτης Renny Harlin.

Φόντο του κατασκοπευτικού αυτού θρίλερ θα αποτελέσουν μεταξύ άλλων η Πλατεία Αριστοτέλους, η Πλατεία Εμπορίου, το Καπάνι, τα στενά και τα τείχη της Άνω Πόλης, όπως επίσης οι εγκαταστάσεις του Αεροδρομίου και του Μετρό.

thessaloniki-tainia-skinika__8_
thessaloniki-tainia-skinika__9_


Κλείσιμο
Η ταινία βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο του Noah Boyd που έχει ως κεντρικό τόπο το Βερολίνο, οπότε οι υπεύθυνοι της παραγωγής μετασκεύασαν το σενάριο, ώστε να εξελίσσεται στη Θεσσαλονίκη και την Κεντρική Μακεδονία, παρουσιάζοντας την περιοχή ως κινηματογραφικό προορισμό στην παγκόσμια οπτικοακουστική αγορά.

Θεσσαλονίκη: Στήνονται τα σκηνικά για την ταινία του Χόλιγουντ «The Bricklayer»


Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις ισχύουν από σήμερα το απόγευμα που απαγορεύουν την στάθμευση και τη διέλευση οχημάτων από τις οδούς, Ίωνος Δραγούμη, Αγίου Μηνά, Εδέσσης, Κατούνη και Ολυμπίου Διαμαντή, ενώ η παραγωγή έχει προειδοποιήσει με ανακοίνωση τους διερχόμενους ότι θα πραγματοποιηθούν γυρίσματα.

Λίγα λόγια για την υπόθεση της ταινίας

Στο “The Bricklayer” κάποιος εκβιάζει τη CIA δολοφονώντας ξένους δημοσιογράφους, κάνοντάς το να μοιάζει ότι η Υπηρεσία είναι υπεύθυνη.

Καθώς ο κόσμος αρχίζει να ενώνεται προς τις ΗΠΑ, η CIA ανακαλεί τον κορυφαίο –αλλά και επαναστάτη– πράκτορά της, αναγκάζοντάς τον να αντιμετωπίσει το περιπετειώδες παρελθόν του, καθώς αποκαλύπτει παράλληλα μια διεθνή συνωμοσία.

Το σενάριο υπογράφουν οι Hanna Weg (Septembers of Shiraz) και Matt Johnson (Into the Blue). Τη σκηνοθεσία έχει αναλάβει ο Renny Harlin, ο οποίος έχει σκηνοθετίσει μεταξύ άλλων και τις ταινίες “Die Hard 2”, “Cliffhanger” και “Long Kiss Goodnight”.

Τον Bricklayer θα υποδυθεί ο Aaron Eckhart και στο πλευρό του θα βρίσκεται η Nina Dobrev.

thessaloniki-tainia-skinika__1_
thessaloniki-tainia-skinika__2_
thessaloniki-tainia-skinika__3_


Ειδήσεις σήμερα:

Ζελένσκι στους ηγέτες της Ευρώπης: Βοηθήστε να σταματήσουμε την ρωσική πολεμική μηχανή γιατί μετά... οι Ρώσοι θα έρθουν σε σας

Ακρίβεια - Οικονόμου: Οι πολίτες θα πληρώνουν τη βενζίνη φθηνότερα από την τιμή της αντλίας

Κρήτη: Η βάφτιση στο Ηράκλειο που έγινε viral γιατί άρπαξε... φωτιά η νονά - Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης