Θεσσαλονίκη: Τρεις ληστείες σε έξι ώρες - Δείτε βίντεο ντοκουμέντο και φωτογραφίες

Θεσσαλονίκη: Τρεις ληστείες σε έξι ώρες - Δείτε βίντεο ντοκουμέντο και φωτογραφίες

Τρεις ληστείες, σε διάστημα έξι ωρών, σημειώθηκαν από αργά το βράδυ της Δευτέρας μέχρι τα ξημερώματα της Τρίτης στη Θεσσαλονίκη - Βίντεο ντοκουμέντο του protothema.gr από τον... "ευγενικό" ληστή με το μαχαίρι

LISTEIES-THESSALONIKI__2_
Τρεις ληστείες, σε τρεις διαφορετικές περιοχές της Θεσσαλονίκης, έγιναν από το βράδυ της Δευτέρας έως και τα ξημερώματα της Τρίτης σε καταστήματα ψιλικών, σπερνοντας τον φόβο στους υπαλλήλους που ήρθαν αντιμέτωποι με τους δράστες που κρατούσαν μαχαίρι και σε μια περίπτωση πιστόλι!

Πέντε λεπτά πριν από τις 10 το βράδυ, ένα άτομο φορώντας αρχικά την κουκούλα από το μπουφάν του στο κεφάλι και χειρουργική μάσκα, εισήλθε σε κατάστημα ψιλικών, επί της οδού Αττάλου στην περιοχή της Πολίχνης. Όπως περιγράφει στο protothema.gr η υπεύθυνη της επιχείρησης, ο δράστης αρχικά ήταν πολύ... ευγενικός και, μάλιστα, "καλησπέρισε" την ανυποψιαστη εργαζόμενη που είχε βάρδια εκείνη την ώρα.

Τρεις ληστείες σε έξι ώρες στη Θεσσαλονίκη


Ελάχιστα δευτερόλεπτα αργότερα όμως, όπως φαίνεται στο βίντεο ντοκουμέντο που κατέγραψαν οι κάμερες ασφαλείας του καταστήματος και δημοσιεύει το protothema.gr, ο δράστης με το χακί μπουφάν, βγάζει ένα μαχαίρι από την τσέπη του και σπρώχνει από το χέρι την εργαζόμενη ζητώντας της να του δώσει ότι χρήματα υπάρχουν στην ταμειακή μηχανή. Σύμφωνα με πληροφορίες μιλούσε καθαρά ελληνικά, ενώ σε λιγότερα από 20 δευτερόλεπτα βγήκε από το κατάστημα και τράπηκε σε φυγή, αφού πρώτα είχε καταφέρει να πάρει περίπου 40 ευρώ. Αυτό που προκαλεί εντύπωση, είναι το γεγονός πως, αν και ο άντρας κατά πάσα πιθανότητα γνωρίζει πως οι κινήσεις του καταγράφονται από κάμερες ασφαλείας, επιλέγει να βγάλει την κουκούλα που φοράει στο κεφάλι, αφήνοντας εκτεθειμένα χαρακτηριστικά του προσώπου του.

LISTEIES-THESSALONIKI__1_
Κλείσιμο


Σύμφωνα με την ιδιοκτήτρια της επιχείρησης, είναι η τέταρτη φορά από τον Οκτώβριο που το συγκεκριμένο κατάστημα γίνεται στόχος ληστών. Η τελευταία φορά, πριν τη χθεσινή, ήταν στις αρχές του μήνα ενώ και τότε ο δράστης έφυγε από το κατάστημα περνώντας... σκυμμένος μπροστά από τον πάγκο της ταμιακής μηχανής. Επιπλέον, δύο άτομα που σχετίζονται με ληστείες στο συγκεκριμένο κατάστημα τους προηγούμενους μήνες, έχουν ήδη συλληφθεί από την αστυνομία και οδηγήθηκαν στη στη δικαιοσύνη, όπως ανέφερε η υπεύθυνη.

LISTEIES-THESSALONIKI__4_


Σχεδόν δύο ώρες αργότερα, ακόμη μια ληστεία σημειώθηκε, αυτή τη φορά στο κέντρο της πόλης. Συγκεκριμένα, ένα τέταρτο περίπου πριν τις 12 τα μεσάνυχτα, δύο άτομα "μπούκαραν" κρατώντας μαχαίρι σε κατάστημα ψιλικών στην οδό Φιλίππου, καταφερνωντας να αρπαξουν περίπου 50 ευρώ και να γίνουν... καπνός. Όπως περιέγραψαν στο protothema.gr εργαζόμενες του καταστήματος, οι δύο άντρες αρχικά καθοντουσαν για αρκετά λεπτά έξω από το κατάστημα ενώ μόλις αντιλήφθηκαν ότι η μία υπάλληλος έμεινε για λίγα λεπτά μόνη της χωρίς τη συνάδελφό της που είχαν μαζί βάρδια, τότε εισέβαλαν στο κατάστημα. "Μολις πλησίασαν στο ταμείο ο ένας έβγαλε μαχαίρι και ζήτησε τα χρήματα", αναφέρουν.

Μάλιστα, είναι η δεύτερη φορά που το συγκεκριμένο κατάστημα γίνεται στόχος ληστών, μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα. Πριν από δύο εβδομάδες, ένας Αλγερινός εισέβαλε στο κατάστημα ψιλικών, κρατώντας ένα σπασμένο μπουκάλι από αλκοόλ και απειλώντας με αυτό τους εργαζόμενους κατάφερε να αποσπάσει τα χρήματα που υπήρχαν στην ταμειακή μηχανή. Μάλιστα, το μπουκάλι που κρατούσε, το είχε αγοράσει λίγα λεπτά νωρίτερα από το κατάστημα το οποίο λήστεψε!

LISTEIES-THESSALONIKI__3_


Ληστεία και τα ξημερώματα σε κατάστημα ψιλικών στη Θεσσαλονίκη

Η τρίτη ληστεία συνέβη στις 04.00 τα ξημερώματα, στην οδό Παπαναστασίου, στην ανατολική Θεσσαλονίκη. Ένας άνδρας, αυτή τη φορά με την απειλή πιστολιού, εισέβαλε στο κατάστημα και κατάφερε να πάρει από το ταμείο, άγνωστο μέχρι στιγμής χρηματικό ποσό.

Σε όλες τις περιπτώσεις οι δράστες τράπηκαν σε φυγή και αναζητούνται από την αστυνομία.

"Φοβούνται να δουλέψουν νυχτερινή βάρδια"

Μιλώντας στο protothema.gr, ο πρόεδρος της Ένωσης Καπνοπωλών, Ψιλικών και Ενοικιαστών Περιπτέρων Μακεδονίας, Κώστας Ιακώβου, τόνισε ότι ο κλάδος αντιμετωπίζει μεγάλο πρόβλημα από τα συνεχόμενα περιστατικά ληστειών, τα οποία έχουν αυξηθεί σημαντικά, αλλά και τις κλοπές. "Αν ανατρέξτε στο παρελθόν, θα δείτε ότι είχαμε και έναν θάνατο συναδέλφου το προηγούμενο χρόνο", τόνισε, αναφερόμενος στον 44χρονο εργαζόμενο που έπεσε νεκρός στις αρχές Νοεμβρίου, όταν ένοπλος άνδρας εισέβαλε στο κατάστημα ψιλικών στην περιοχή της Τούμπας στη Θεσσαλονίκη, τον απείλησε με πιστόλι για να αποσπάσει τις εισπράξεις και δεν δίστασε να του επιτεθεί, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του.

"Έχουμε απευθυνθεί στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση και στην Ασφάλεια Θεσσαλονίκης και τους είπαμε ότι πρέπει να μεριμνήσουν. Πιστεύω ότι, όπως είναι τα πράγματα, αναγκαστικά τα ψιλικατζίδικα θα γίνουν σαν τα φαρμακεία. Δηλαδή, με κλειστές πόρτες το βράδυ και με παραθυράκι για να δίνουν τα προϊόντα. Αλλιώς αυτό το φαινόμενο θα είναι πιο έντονο", ανέφερε ο κ. Ιακώβου. Μάλιστα, θέλοντας να δείξε το μέγεθος του προβλήματος, υπογράμμισε πως τα καταστήματα ψιλικών και τα περίπτερα στη Θεσσαλονίκη, δεν μπορούν να βρουν προσωπικό το οποίο θα δουλεύει νυχτερινή βάρδια, όσα χρήματα και αν τους προσφέρουν οι ιδιοκτήτες, καθώς ανησυχούν και φοβούνται μήπως είναι τα επόμενα θύματα.


Ειδήσεις σήμερα:

Άμεση ανάλυση της Daily Mail: Πώς θα μπορούσε να ανατραπεί ο Πούτιν;

Η τρομακτική ρωσική φάλαγγα των 64 χιλιομέτρων φτάνει στο Κίεβο

Κάτοικοι στο Χάρκοβο στέκονται μπροστά σε ρωσικά άρματα και τραγουδούν τον εθνικό ύμνο της Ουκρανίας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης