Περιστατικό αδιανόητης βίας στα Χανιά: Του ξερίζωσε το μάτι επειδή τον... κοίταξε στραβά!

Περιστατικό αδιανόητης βίας στα Χανιά: Του ξερίζωσε το μάτι επειδή τον... κοίταξε στραβά!

«Ένιωσα το δάκτυλο να μπαίνει στο κρανίο μου. Το μάτι μου έγινε τρία κομμάτια» - Το θύμα που έχασε το δεξι του μάτι περιγράφει τις φρικτές στιγμές που έζησε στο protothema.gr  - Τι απαντά η πλευρά του 24χρονου φερόμενου ως δράστη

kriti_blinding_xr
Όρμησε σαν λυσσασμένη γάτα και του έβγαλε το μάτι γιατί θεώρησε οτι τον κοίταξε στραβά! «Γιατι με θωρείς;» του είπε και μετά απο τρεις απανωτές επιθέσεις κατάφερε να του ξεριζώσει τον οφθαλμό. Μια υπόθεση αδιανόητης βίας στα Χανιά της Κρήτης με πρωταγωνιστές έναν 24χρονο «νταή» και έναν 47χρονο οικογενειάρχη που έχασε την όραση του γιατι ο δράστης νομισε οτι τον κοιταξε στραβά, παρουσιάζει το protothema.gr.

Το θύμα, που έχασε την όραση του απο το δεξι μάτι και οι γιατροί εκαναν 50 ράμματα για να καταφέρουν να συγκρατήσουν τον βολβό, έχει καταθέσει μήνυση εναντίον του και η υπόθεση έχει πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης. Μάλιστα λέει οτι αποφασισε να κινηθεί νομικά για να μην γίνει βεντέτα.

marakakis_dikigoros2
Ο δικηγόρος του κ. Γιάννης Μαρακάκης επισημαίνει στο protothema.gr πως: «Η συγκεκριμένη επίθεση είναι απρόκλητη με δράστη έναν πολύ νεαρό άνδρα όποιος επιτίθεται μανιωδώς στο θύμα με μόνο σκοπό να του αφαιρέσει το μάτι . Το αδιανόητο είναι ότι επειδή δεν το καταφέρνει αμέσως επιτίθεται διαδοχικά τρεις φορές μπήγοντας τα δάχτυλα του στο αριστερό μάτι του θύματος. Σταμάτησε μόνο όταν βεβαιώθηκε ότι τύφλωσε τον ανυποψίαστο άνδρα ο οποίος μεταφέρθηκε αμέσως στο νοσοκομείο Χανίων ανήμπορος να πιστέψει τι του συνέβη.Πρέπει να μπει ένα τέλος στην ατιμωρησία την οποία μερικοί απολαμβάνουν στην Κρήτη. Αναμένουμε από την εισαγγελία να πράξει τα αυτονόητα».







«Γιατί με θωρείς;»

Στις 6 Ιανουαρίου ανήμερα των Φώτων και ενώ ετοιμαζόταν να φύγει απο το μαγαζί στο οποίο βρισκόταν με τους φίλους του για να επιστρέψει στην οικογένεια του, ο 47χρονος δέχθηκε την επίθεση. «Γιατί με θωρείς;» του είπε ο δράστης και ορμησε πάνω του σαν λυσσασμένη γάτα για να του βγάλει τα μάτια… Το θύμα περιγράφει στο protothema.gr όλα όσα έζησε «Μου είπαν ότι την δικογραφία θα την στείλουν την Δευτέρα. Το μάτι μου αν και εξωτερικά αρχίζει να βελτιώνεται η εικόνα του, στην πραγματικότητα έχω χάσει όλη την όρασή μου…» ξεκινάει την περιγραφή του ο 48χρονος δίνοντας την εικονα της κατάστασης του και στις επόμενες γραμμές ξεδιπλώνει το ανατριχιαστικό σκηνικό «Στη 1:15, βρισκόμουν σε ένα κατάστημα με φίλους μου, και ετοιμαζόμασταν να φύγουμε για να επιστρέψουμε στα σπίτια μας, στις οικογένειές μας. Ξαφνικά και ενώ ήμασταν στην είσοδο, ένας αλλοδαπός εργάτης, γνωστός ενός φίλου μου, τον πλησίασε και του ζήτησε να παραμείνουμε στο κατάστημα γιατί ήθελε να κεράσει. Ο φίλος μου αρνήθηκε λέγοντας του ότι θα φύγουμε γιατί πρέπει να επιστρέψουμε στα σπίτια μας, όμως ο γνωστός του επέμενε. Ο αλβανός, ήθελε να κεράσει όμως εμείς πηγαίναμε για ύπνο. Και έτσι καθώς επέμενε, άρχισε να διαπληκτίζεται με το φίλο μου γιατί ηταν ανυποχώρητος. Ήθελε να παραμείνουμε να κεράσει. Βγήκαμε εξω και τότε ο δράστης που βρισκόταν σε διπλανό μαγαζί με την παρέα του και ένας απο αυτούς γνώριζε τον εργάτη, ήρθαν προς το μέρος μας γιατι νόμιζαν οτι γινόταν φασαρία. Και τότε με πλεύρισε και μου είπε «γιατί με κοιτάς έτσι; Γιατί με θωρείς;». Ψαχνόταν για φασαρία… Κατάλαβα τις προθέσεις του και δεν του απάντησα. Απευθύνθηκα στον φιλο μου, λέγοντας του «έλα πάμε να κοιμηθούμε πάμε στα σπίτια μας. Και γυρίζοντας την πλάτη δέχτηκα την επίθεση από πίσω. Όρμησε πάνω μου και κάρφωσε τα δύο δάχτυλα μέσα στα μάτια. Το δάκτυλο του μπήκε στο δεξί μου μάτι και στη συνέχεια με έσπρωξαν και έπεσα κάτω. Σηκώθηκα και προσπάθησα να τρέξω για να ξεφύγω. Ο φίλος μου, τον έπιασε τον έσπρωξε για να πάει πιο πέρα να τον απομακρύνει. Στη συνέχεια μπήκα στη μέση και προσπάθησα να τους ηρεμήσω, να κατευνάσω τα πνεύματα για να σηκωθούμε και να φύγουμε να πάμε σπίτια μας. Εκείνος έκανε πως ηρέμησε και ξαφνικά άρχισε να χτυπάει το φίλο μου. Τον γρονθοκόπησε και τον έριξε κάτω. Και τότε εγώ τον έπιασα με κεφαλοκλείδωμα και προσπάθησα να τον ηρεμήσω, λέγοντάς του «ηρέμησε ρε φίλε δεν ξέρεις ποιοι είμαστε. Δεν μας ξέρεις. Γιατί το κάνεις αυτό;».

Αυτοί ήταν έξι με επτά άτομα έπεσαν πάνω μου και άρχισαν να με τραβάνε και τότε αυτός, βρήκε την ευκαιρία και μου ξανάβαλε τα δάχτυλα του μέσα στα μάτια μου. Στο δεξί το μάτι, το χτυπημένο. Εκεί στόχευε. Μετά άρχισαν πάλι να με τραβάνε και εγώ κατάφερα να ξεφύγω…».

Ζαλισμένος και άσχημα χτυπημένος ο 47χρονος προσπαθούσε να σταθεί στα πόδια του. «Προσπάθησα να ακουμπήσω κάπου γιατί δεν έβλεπα…. Είχα καταλάβει ότι είχε γίνει ζημιά στο μάτι μου» λέει.

Κλείσιμο
Όμως ο εφιάλτης δεν σταμάτησε εκει. Όπως φαίνεται ο δράστης ήταν αποφασισμένος να συνεχίσει την επίθεση μέχρι να ξεσπάσει ολα τα βαρβαρα ενστικτα του στο θυμα. «Τον είδα να έρχεται κατά πάνω μου με ένα σίδερο για να με αποτελειώσει. Ουσιαστικά αυτό πήγε να κάνει, να με αποτελειώσει. Όμως εγώ το κατάλαβα, έκανα πίσω και τελικά αυτός βρήκε έναν από τους δικούς του. Χτύπησε τον δικό του το κεφάλι αλλά δεν το έβαλε κάτω. Πήγε να με ξαναχτυπήσει. Τον απέφυγα και πάλι και ξανά χτύπησε τον δικό του. Τελικά κατάφερα να του πάρω το σίδερο και να τον αφοπλίσω. Και στη συνέχεια τον έπιασα πάλι με κεφαλοκλείδωμα για να τον ηρεμήσω. Τότε ήρθαν άλλοι δύο από την παρέα του με πιάνουν, αυτός απελευθερώνεται και μου ξανά επιτίθεται».

«Ένιωσα το δάκτυλο να μπαίνει στο κρανίο μου. Το μάτι μου έγινε τρια κομμάτια»

Αυτή οπως περιγράφει ο 47χρονος, ήταν η τρίτη φορά που πήγε να του βγάλει τα ματια. Και τα κατάφερε. «Τρίτη φορά στο μάτι, με τον ίδιο τρόπο. Πάει με το δάχτυλο και μου έβγαλε το μάτι. Έσκασε το μάτι μου. Έγινε τρία κομμάτια. Ένιωσα το δάχτυλο του να μπαίνει στο κρανίο μου. Έπιασα το μάτι μου και το πίεζα για να μπει μέσα. Ο άνθρωπος αυτός είναι επικίνδυνος. Πριν γίνει το δικό μου το συμβάν, είχε πάει σε άλλο μαγαζί και είχε δαγκώσει έναν άνθρωπο στη μύτη. Την έκανε τρία κομμάτια τη μύτη. Σε άλλη περίπτωση είχε δαγκώσει κάποιον στο φρύδι και άλλη φορά είχε μπει μέσα σε κατάστημα με ένα μαχαίρι και απειλούσε πως θα σφάξει κόσμο. Κάνει τέτοια πράγματα γιατί έχει δολοφονικές τάσεις. Πήγα στο νοσοκομείο και ήξερα πως το μάτι μου είχε υποστεί πολύ μεγάλη ζημιά. Μόλις μπήκα μέσα οι γιατροί μου είπαν τέλος. Τέλος δεν υπάρχει περίπτωση να ξαναφτιάξει ποτέ το μάτι σου, δεν υπάρχει περίπτωση να ξαναδείς. Έκανα χειρουργείο, μου βελτίωσαν την όψη όμως η όραση μου έχει χαθεί. Είναι ακόμα κόκκινο, έχει αιματώματα και φρικτούς πόνους. Οι γιατροί μου έκαναν πάνω από 30 ράμματα στην επάνω πλευρά και άλλα 20 από κάτω».

Έκανα μήνυση για να μην γίνει βεντετα

Ο 47χρονος,όπως λέει αποφασισε να προσφύγει στη δικαιοσύνη εναντίον του ανθρώπου που του ξερίζωσε τον οφθαλμο, γιατί δεν θέλει να γίνει βεντέτα.

Πιστεύει οπως λέει στις αρχές και όχι στη δίψα για εκδίκηση που ανοίγει βεντέτες και κύκλους αίματος. «Έχω υποβάλει μήνυση εναντίον του δράστη ενώ έχει κινηθεί και αυτεπάγγελτα η αστυνομία. Όμως δεν κατάφεραν να τον συλλάβουν λόγω παρελευσης του αυτοφώρου. Και τώρα είμαστε στο στάδιο που ολοκληρώνεται η δικογραφία και μέσα στην εβδομάδα θα διαβιβαστεί στον εισαγγελέα. Αποφάσισα να μιλήσω για όλα όσα υπέστην έτσι ώστε να μη βρεθούν κι άλλοι άνθρωποι στη θέση την δική μου. Αποφάσισα να κινηθώ νομικά για να τιμωρηθεί από την δικαιοσύνη και τις αρμόδιες αρχές ο δράστης και να μην γίνει βεντέτα. Είναι μεγάλη οικογένεια μου και συγκρατώ τους δικούς μου ανθρώπους. Δεν πιστεύω στην βία πιστεύω στη δικαιοσύνη….».

Δείτε βίντεο: Αδιανόητη βία στα Χανιά: Του ξερίζωσε το μάτι επειδή τον... κοίταξε στραβά!
Αδιανόητη βία στα Χανιά: Του ξερίζωσε το μάτι επειδή τον... κοίταξε στραβά!


Τι απαντά η πλευρά του 24χρονου

Ο δικηγόρος Μάνος Τραχαλάκης, συνήγορος του 24χρονου φερόμενου ως δράστη, μας απέστειλε την εξής επιστολή-απάντηση του εντολέα του για το περιστατικό της 6ης Ιανουαρίου στο Βατόλακκο Χανίων και τον άνθρωπο που έχασε το μάτι του:

«Με αγανάκτηση και απορία διάβασα σήμερα το πρωί, τα όσα σκόπιμα κατά το παρόν στάδιο της ποινικής διαδικασίας και δύο σχεδόν μήνες μετά το περιστατικό, δήλωσε το φερόμενο ως θύμα και ο συνήγορός του, για το περιστατικό που συνέβη την 6η Ιανουαρίου, στο Βατόλακκο Χανίων και στο οποίο εμπλέκεται ο 24χρονος εντολέας μου. Τέτοιες πρακτικές είναι πλέον γνωστό που κατατείνουν, δεν τιμούν το δικηγορικό λειτούργημα και δεν βοηθούν και την ίδια την απονομή της δικαιοσύνης. Ο χρόνος άλλωστε που επέλεξαν να ενεργήσουν -την ίδια ημέρα δηλαδή που η δικογραφία διαβιβάστηκε στον εισαγγελέα μετά και το πέρας της αστυνομικής προανάκρισης- προδίδει ευθέως τον σκοπό των ενεργειών τους. Έχουμε εμπιστοσύνη στην δικαιοσύνη που αποδίδεται εντός των δικαστικών αιθουσών και όχι στις ¨τηλεδίκες¨, όπου ο καθένας μπορεί ανέλεγκτα να δηλώνει κατά το δοκούν την δική του εκδοχή για τα γεγονότα. Ως εκ τούτου αρνούμεθα να εμπλακούμε σε «δικαστικούς αγώνες» καφενειακού τύπου που μοναδικό στόχο έχουν την δημιουργία εντυπώσεων και τον επηρεασμό της κοινής γνώμης και όχι μόνο. Για τα όσα ειπώθηκαν από την πλευρά του φερόμενου θύματος, ο εντολέας μου επιφυλάσσεται για την άσκηση παντός νομίμου δικαιώματός του. Για το τι πραγματικά έγινε, πώς έγινε και ποιος φταίει, θα τα πούμε στο μόνο αρμόδιο τόπο. Τα δικαστήρια.»

Ειδήσεις σήμερα:

ΚΥΣΕΑ: Όλα τα σενάρια στο τραπέζι για ενεργειακή ασφάλεια, Έλληνες της Ουκρανίας και διεθνείς εξελίξεις

Πότε ολοκληρώνεται η εμβολιαστική επιχείρηση για τον κορωνοϊό

Οι θαυμαστές του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών αντιδρούν για τους μαύρους ηθοποιούς που επιλέχθηκαν στη νέα σειρά
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης