Κιλκίς: Εξαρθρώθηκε σπείρα που ρήμαξε 44 μετασχηματιστές

Κιλκίς: Εξαρθρώθηκε σπείρα που ρήμαξε 44 μετασχηματιστές

Τα «έσοδα» από τις κλοπές άγγιξαν περίπου τις 250.000 ευρώ - Συνελήφθησαν επ' αυτοφώρω οι πέντε δράστες

dei
Έφεραν αποτέλεσμα οι εντατικές περιπολίες των αστυνομικών της Ασφάλειας Παιονίας, αφού είχαν ως αποτέλεσμα την επ’ αυτοφώρω σύλληψη πέντε αλλοδαπών που τους τελευταίους τρεις μήνες είχαν ρημάξει τους υποσταθμούς ηλεκτρισμού και αντλιοστάσια σε διάφορες περιοχές του Κιλκίς, διαπράττοντας συνολικά 44 κλοπές μετασχηματιστών και καλωδίων χαλκού!

Οι δράστες εντοπίστηκαν σε μια αγροτική περιοχή του Κιλκίς την στιγμή που προσπαθούσαν να ξηλώσουν ένα μετασχηματιστή από υποσταθμό της ΔΕΗ, τα ξημερώματα της Πέμπτης. Αν και αντιστάθηκαν προσπαθώντας να διαφύγουν, ωστόσο ακινητοποιήθηκαν και συνελήφθησαν. Σε έρευνες που έγιναν στο σημείο, αλλά και στην κατοχή τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένας μεταλλικός κόφτης, ένας σιδερολοστός, ένας ιμάντας πρόσδεσης και άλλα διαρρηκτικά εργαλεία. Κοντά στο σημείο της σύλληψης, βρέθηκε κρυμμένο το όχημα που χρησιμοποιούσαν, το οποίο κατασχέθηκε.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, τους τελευταίους τρεις μήνες είχαν λεηλατήσει 40 μετασχηματιστές από υποσταθμούς της ΔΕΗ, καθώς και τέσσερα αντλιοστάσια κλέβοντας χαλκό, καλώδια και άλλα εξαρτήματα του εξοπλισμού, προκαλώντας φθορές που ξεπερνούν τα 247.000 ευρώ.

Σε βάρος των πέντε αλλοδαπών σχηματίστηκε δικογραφία για σύσταση συμμορίας, διακεκριμένες κλοπές, φθορά ξένης ιδιοκτησίας, παρακώληση λειτουργίας κοινωφελών εγκαταστάσεων και βία κατά υπαλλήλων και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Κιλκίς, ο οποίος τους παρέπεμψε στον ανακριτή για να απολογηθούν.

Ειδήσεις σήμερα

Ουκρανική κρίση: Κρεσέντο παραβιάσεων της εκεχειρίας Ουκρανίας-Ρωσίας με πάνω από 650 εκρήξεις

Θάνατος τριών παιδιών στην Πάτρα: Συνεχίζεται το θρίλερ, αναζητούνται απαντήσεις στο «Σύνδρομο Μινχάουζεν»

Τα ραντεβού Μητσοτάκη-Αμερικανών στο Μόναχο, «πρόβα» για τον Λευκό Οίκο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης