Πάτρα - Το άγνωστο περιστατικό με την 9χρονη Τζωρτζίνα το 2021: Υπέστη ανακοπή, της έμεινε μόνιμη εγκεφαλική βλάβη

Πάτρα - Το άγνωστο περιστατικό με την 9χρονη Τζωρτζίνα το 2021: Υπέστη ανακοπή, της έμεινε μόνιμη εγκεφαλική βλάβη

Έναν μήνα μετά τον θάνατο της μόλις επτά μηνών Ίριδας, η Τζωρτζίνα διακομίσθηκε με σπασμούς στο Καραμανδάνειο νοσοκομείο της Πάτρας, όπου υποβλήθηκε σε πλήρη καρδιολογικό έλεγχο - Υπέστη ανακοπή καρδιάς και για οκτώ λεπτά την θεωρούσαν νεκρή, αλλά οι γιατροί κατάφεραν να την επαναφέρουν

patra-tzwrtzina222
Στο ιατρικό ιστορικό της 9χρονης Τζωρτζίνας ενδέχεται να βρίσκεται το «κλειδί» της υπόθεσης που έχει σοκάρει το πανελλήνιο: Τον θάνατο των τριών μικρών κοριτσιών της οικογένειας Δασκαλάκη, στην Πάτρα, μέσα μάλιστα σε μόλις τρία χρόνια.

Καθώς οι Αρχές εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα για τους θανάτους της Μαλένας (3,5 ετών), της Ίριδας (βρέφος μόλις επτά μηνών) και της Τζωρτζίνας (εννέα ετών) και οι γιατροί... σηκώνουν τα χέρια ψηλά, αφήνοντας ανοιχτό κάθε σενάριο -«... δεν αποκλείω τίποτα άλλο. Η ανακοπή καρδιάς είναι το τελικό στάδιο μετά απ' οτιδήποτε σοβαρό. Αν λείπει το οξυγόνο στον άνθρωπο, θα σταματήσει η καρδιά» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ιωάννης Παπαγιάννης, παιδοκαρδιολόγος και διευθυντής παιδοκαρδιολογικού τμήματος του Ωνασείου, που παρακολουθούσε τη μικρή Τζωρτζίνα- το MEGA έφερε στο φως ένα άγνωστο έως τώρα περιστατικό.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, τον Απρίλιο του 2021, δηλαδή έναν μήνα μετά τον θάνατο της -μόλις 7 μηνών- Ίριδας, η Τζωρτζίνα διακομίσθηκε με σπασμούς στο Καραμανδάνειο Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Πατρών, όπου υποβλήθηκε σε πλήρη καρδιολογικό έλεγχο.

Ξαφνικά, και ενώ ήταν μόνη της στον θάλαμο (σ.σ. «απουσίαζαν οι γιατροί, την συνόδευε η μητέρα της» ανέφερε το ρεπορτάζ) έπαθε ανακοπή καρδιάς.

Οι γιατροί κατάφεραν να την επαναφέρουν μέσα σε οκτώ λεπτά, όμως το κοριτσάκι υπέστη εγκεφαλοπάθεια. Έπειτα από αυτό το επεισόδιο, της τοποθετήθηκε απινιδωτής -σε νοσοκομείο της Αθήνας.

Ο Ιωάννης Παπαγιάννης, παιδοκαρδιολόγος και διευθυντής παιδοκαρδιολογικού τμήματος του Ωνασείου, που φρόντισε την Τζωρτζίνα όταν βρισκόταν στο νοσοκομείο της Αθήνας, δήλωσε πως είχαν γίνει όλες οι εξετάσεις για την τοποθέτηση απινιδωτή, το 2021.

«Δεν ανευρέθη απολύτως τίποτα. Ήταν όλα φυσιολογικά, άριστη καρδιά, άριστο καρδιογράφημα. Μετά την τοποθέτηση του μηχανήματος, παρακολουθούσαμε το παιδί από μακριά. Με μία συσκευή που λαμβάναμε από το μηχάνημα παίρναμε στοιχεία για το αν υπήρχε επικίνδυνη δραστηριότητα. Το παρακολουθούσαμε από τον Ιούνιο του 2021 μέχρι την ημέρα του θανάτου. Η συσκευή δεν έδειξε καμία απολύτως σοβαρή αρρυθμία» είπε ο κ. Παπαγιάννης.

«Να σας απαντήσω στα καρδιολογικά, το παιδί δεν παρουσίασε κάποιο πρόβλημα επιφάνειας, που μπορεί να προκαλέσει αιφνίδιο θάνατο. Δεν αποκλείω τίποτα άλλο. Η ανακοπή καρδιάς είναι το τελικό στάδιο μετά απ' οτιδήποτε σοβαρό. Αν λείπει το οξυγόνο στον άνθρωπο, θα σταματήσει η καρδιά. Δεν είχε καρδιακό πρόβλημα, το είχαμε ελέγξει από κάθε πλευρά» προσέθεσε.

Πριν από ένα μήνα, τον Ιανουάριο του 2022, η Τζωρτζίνα μεταφέρθηκε στην Αθήνα για νευρολογικό έλεγχο εξαιτίας της εγκεφαλοπάθειας και κατέληξε στις 29 του μηνός, μέσα στο δωμάτιο του νοσοκομείου «Αγλαΐα Κυριακού»...

Ειδήσεις σήμερα:

Νέα Μονάδα Τεχνητού Νεφρού με έξι θέσεις αιμοκάθαρσης απέκτησε το νοσοκομείο της Ικαρίας

Με φανταστική εμφάνιση στους «4» στην Αγία Πετρούπολη η Σάκκαρη-Δείτε βίντεο

Τοπικές βροχές αύριο από το απόγευμα και με μικρή πτώση της θερμοκρασίας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης