Ρεκόρ κρατήσεων στις εκκλησίες των Ιωαννίνων για τα Χριστούγεννα μετά την απόφαση του Μητροπολίτη

Ρεκόρ κρατήσεων στις εκκλησίες των Ιωαννίνων για τα Χριστούγεννα μετά την απόφαση του Μητροπολίτη

Ο μητροπολίτης Ιωαννίνων Μάξιμος ενόψει των Χριστουγέννων κάλεσε τους πιστούς να πάνε στις εκκλησίες αφού πρώτα επικοινωνήσουν τηλεφωνικώς - «O κόσμος ανταποκρίνεται θετικά στην κίνηση του Μητροπολίτη μας», λένε οι εφημέριοι των ναών

ekklisia-maska-arthro
Πιστοί στα Ιωάννινα έχουν ξεκινήσει ήδη να ανταποκρίνονται θετικά στην εγκύκλιο του Μητροπολίτη Μάξιμου, με αποτέλεσμα να τηλεφωνούν συνεχώς στους ιερούς ναούς, προκειμένου να κάνουν κράτηση και να είναι σίγουροι πως θα παρακολουθήσουν την μεγάλη λειτουργία του εορτασμού των Χριστουγέννων.

Όπως αναφέρουν στο protothema.gr, οι εφημέριοι των ναών που έχουν αναλάβει να συνομιλούν με το ποίμνιo,  άτομα από την ίδια οικογένεια μπορούν να καλούν και να αναφέρουν όνομα και αριθμό πιστών που θα παρακολουθήσουν την Λειτουργία ενώ οι υπόλοιποι καλούνται να τηλεφωνούν ξεχωριστά ο καθένας.

Δείτε ΕΔΩ την  εγκύκλιο του Μητροπολίτη Μάξιμου

Έτσι μεγάλη θα είναι η προσέλευση στον Μητροπολιτικό ναό του Αγίου Αθανασίου, όπου σύμφωνα με τους υπολογισμούς και το μέτρο που θέλει στα δυο τετραγωνικά και έναν πιστό, την κάθε Ακολουθία θα παρακολουθήσουν 370 άτομα:

«Δεν είναι κάτι πρωτόγνωρο για τους πιστούς γιατί σχεδόν όλη η χρόνια έτσι κινήθηκε. Και τα Θεοφάνια έτσι ήταν και το Πάσχα και όλες οι μεγάλες εκκλησιαστικές γιορτές. Εδώ ο Μητροπολιτικός ναός χωράει 370 άτομα σύμφωνα με τα μέτρα. Έχουμε ξεκινήσει ήδη και δεχόμαστε τα πρώτα τηλεφωνήματα. Άτομα από την ίδια οικογένεια καλούν μια φορά και απλά αναφέρουν όνομα και αριθμό ατόμων, οι υπόλοιποι ξεχωριστά ο καθένας. Συνολικά τις τέσσερις Λειτουργίες των Χριστουγέννων θα πρέπει να τις παρακολουθήσουν συνολικά 1480 άτομα, ωστόσο περιμένουμε αρκετά λιγότερο αριθμό».

Σε αρκετά καλό επίπεδο και οι κρατήσεις για τον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Αρχιμανδρείου:

«O κόσμος ανταποκρίνεται θετικά στην κίνηση του Μητροπολίτη μας διότι τους δίνεται η δυνατότητα στις τέσσερις Ακολουθίες που θα τελεστούν να συμμετέχουν και να κοινωνήσουνε όσο το δυνατόν περισσότεροι. Στο ναό μας σύμφωνα με τα μέτρα, που θέλουν έναν πιστό στα δυο τετραγωνικά θα μπουν 250 συνολικά πιστοί σε κάθε Λειτουργία».

Ελάχιστες είναι θέσεις που έχουν απομείνει για τον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Αγοράς αφού οι πιστοί φρόντισαν από νωρίς να τηλεφωνήσουν και για τις τέσσερις μεγάλες Λειτουργίες:

«Η ανταπόκριση είναι ήδη εξαιρετική, οι θέσεις έχουν σχεδόν όλες καλυφθεί και για τις τέσσερις Ακολουθίες των Χριστουγέννων. Ο ναός μας χωράει 170 άτομα σε κάθε Λειτουργία και πιστεύω πως τον συνολικό αριθμό τον 680 πιστών θα τον καλύψουμε άνετα».

Συνολικά στην Μητρόπολη Ιωαννίνων ανήκουν 15 συνολικά ιεροί ναοί από τους οποίους στους 8 θα τελεστούν τέσσερις συνολικά Θείες Λειτουργίες με Θεία Κοινωνία και στους υπόλοιπους 7 από τρεις.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο που έχει μοιραστεί σε όλους τους ναούς της Μητρόπολης Ιωαννίνων «στο ναό θα εισέλθει μόνο ο προβλεπόμενος αριθμός των πιστών που θα έχει εξασφαλίσει τη συμμετοχή του μέσω της τηλεφωνικής κράτησης», αιτιολογώντας τη διαδικασία αυτή λέγοντας πως «μόνο έτσι θα αποφευχθεί κάθε αταξία και παρεξήγηση».

Ο μητροπολίτης ζητά επίσης από τους πιστούς να μην πάνε στην εκκλησία στην περίπτωση που αισθάνονται οποιαδήποτε αδιαθεσία.

«Αν κάποιος νοιώσει κρυολόγημα, συνάχι, βήχα, πυρετό, αδιαθεσία ή αδυναμία να παραμείνει στο σπίτι του για να μη θέσει σε κίνδυνο και δοκιμασία ούτε τον εαυτό του αλλά ούτε τους συνανθρώπους του», επισημαίνει ο κ. Μάξιμος για να συμπληρώσει πως όλα αυτά θα πρέπει όμως να γίνουν, «με σύνεση, πνεύμα, υπευθυνότητα και θυσιαστική αγάπη».

Ο Mητροπολίτης Ιωαννίνων στη συνέχεια υπογραμμίζει πως «όλοι οφείλουν να φέρουν μάσκα, να τηρούν τις αποστάσεις και τον επιτρεπόμενο αριθμό πιστών. Χωρίς παράπονα και αντιδράσεις προς διαφύλαξη της υγείας όλων των αδερφών μας. Με ταπείνωση, υπακοή, προσοχή και αγάπη προς τον κάθε συνάνθρωπό μας», όπως τονίζει χαρακτηριστικά.

Κλείσιμο
Πριν κλείσει ωστόσο την εγκύκλιό του, ο κ. Μάξιμος ευχαριστεί θερμά όλους τους κληρικούς και λαϊκούς για την υπεύθυνη στάση τους κατά την περίοδο της πανδημίας, παρακαλώντας τους συγχρόνως να συνεχίσουν µε την ίδια υπευθυνότητα.

Ειδήσεις σήμερα:

Λύτρας για Παναγιωτόπουλο: Μιλάμε για συνολικά 9 βίντεο που ξέρουμε ότι είναι αναρτημένα στο διαδίκτυο

Άνοιξε η πλατφόρμα για τα δύο δωρεάν self test ανά πολίτη για τις γιορτές

Η Omicron εξαπλώνεται στην Ευρώπη: Σε ποιες χώρες είναι πλέον η κυρίαρχη μετάλλαξη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης