Με... τηλεφωνική κράτηση οι πιστοί στις εκκλησίες τα Χριστούγεννα στα Ιωάννινα
Ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων, Μάξιμος συστήνει στους πιστούς να προσέλθουν στις εκκλησίες αφού πρώτα επικοινωνήσουν τηλεφωνικώς με τους ναούς για να εξασφαλίσουν θέση
Τηλεφωνικά θα πρέπει να κάνουν την κράτησή τους, όσοι πιστοί επιθυμούν να προσέλθουν στις Εκκλησίες τα Χριστούγενναστα Ιωάννινα.
Ειδικότερα, ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων, Μάξιμος συστήνει στους πιστούς να προσέλθουν στις εκκλησίες αφού πρώτα επικοινωνήσουν τηλεφωνικώς με τους ναούς για να εξασφαλίσουν θέση και να γνωρίζουν την ώρα του εκκλησιασμού τους.
Όπως διευκρινίζει ο ιεράρχης μέσω της εγκυκλίου που εξέδωσε, «στον ναό θα εισέλθει μόνο ο προβλεπόμενος αριθμός των πιστών που θα έχει εξασφαλίσει τη συμμετοχή του μέσω της τηλεφωνικής κράτησης», αιτιολογώντας τη διαδικασία αυτή λέγοντας πως «μόνο έτσι θα αποφευχθεί κάθε αταξία και παρεξήγηση».
«Να παραμείνει σπίτι του όποιος νιώσει αδιαθεσία»
Την ίδια στιγμή μάλιστα ο Μητροπολίτης ζητεί, σύμφωνα με το ekklisiaonline.gr, από τους πιστούς να μην πάνε στην εκκλησία όσοι αισθανθούν οποιαδήποτε αδιαθεσία.
«Αν κάποιος νοιώσει κρυολόγημα, συνάχι, βήχα, πυρετό, αδιαθεσία ή αδυναμία να παραμείνει στο σπίτι του για να μη θέσει σε κίνδυνο και δοκιμασία ούτε τον εαυτό του αλλά ούτε τους συνανθρώπους του», επισημαίνει ο κ. Μάξιμος για να συμπληρώσει πως όλα αυτά θα πρέπει όμως να γίνουν, «με σύνεση, πνεύμα, υπευθυνότητα και θυσιαστική αγάπη».
Δείτε βίντεο: Με... τηλεφωνική κράτηση οι πιστοί στις εκκλησίες τα Χριστούγεννα στα Ιωάννινα
Στο ηφαιστειακό κόσμημα του Αιγαίου, συνεχίστηκε το τριήμερο 29-31 Μαΐου το φετινό (2026) πρόγραμμα Plastic Free Greece, καταγράφοντας μια εντυπωσιακή συγκομιδή απορριμμάτων που ξεπέρασε τα 420 κιλά.
Οι δασικές πυρκαγιές αποτελούν πλέον μια πραγματικότητα που απαιτεί διαφορετική προετοιμασία. Η πρόληψη, η σωστή ενημέρωση και η ασφαλιστική προστασία συνθέτουν σήμερα μια νέα κουλτούρα ανθεκτικότητας.