Άκης Πετρετζίκης: Την Κυριακή, ελάτε στο Πρώτο Θέμα να στρώσουμε μαζί το πιο νόστιμο Γιορτινό Τραπέζι!

Άκης Πετρετζίκης: Την Κυριακή, ελάτε στο Πρώτο Θέμα να στρώσουμε μαζί το πιο νόστιμο Γιορτινό Τραπέζι!

Αυτή την Κυριακή και κάθε δεύτερη Κυριακή κάθε μήνα, ο απόλυτος οδηγός μαγειρικής, που ο Άκης δημιούργησε αποκλειστικά για εσάς, έρχεται σπίτι σας, με το Πρώτο Θέμα.

XRWMA__5_
20ο τεύχος
Γιορτινό τραπέζι

Άκης Πετρετζίκης: Την Κυριακή ελάτε στο Πρώτο Θέμα να στρώσουμε μαζί το πιο νόστιμο Γιορτινό Τραπέζι

unnamed


20 αλμυρές & γλυκές συνταγές φέρνουν τις γιορτές στο πιάτο σας!
Νόστιμα Χριστούγεννα γεμάτα γεύση και άρωμα από τις συνταγές που έχουμε αγαπήσει, αλλά και από κάποιες νέες προτάσεις τις οποίες αξίζει να δοκιμάσουμε και να μοιραστούμε με όσους αγαπάμε.
13

Έτσι έχουμε φανταστεί τα φετινά Χριστούγεννα, με μια μικρή διαφορά. Ποια είναι αυτή; Ένα ξεχωριστό υλικό που μυρίζει Ελλάδα, το οποίο πηγαίνει την κάθε συνταγή σε άλλη διάσταση και μας βοηθάει να παίξουμε με τις κλασικές παρασκευές και να εξερευνήσουμε τις μοναδικές πρώτες ύλες που φτάνουν στην κουζίνα μας από κάθε γωνιά της χώρας μας.
5


Ξεκινάμε με τα ορεκτικά μας: μια πεντανόστιμη σαλάτα, μοναδικές σούπες και άλλες λιχουδιές στρώνουν το έδαφος για το κυρίως πιάτο το οποίο κρύβει μέσα του όλη τη φροντίδα μας και τη νοστιμιά του τόπου μας. Κοτόπουλο γεμιστό με πατατούλες, χοιρινός λαιμός με γλυκοπατάτες, γεμιστό φιλέτο γαλοπούλας, ψητό με πατατούλες και σάλτσα μανιταριών και ένα οσομπούκο που θα γράψει Ιστορία.
10


Πώς ολοκληρώνεται το γεύμα μας; Με το επιδόρπιο, φυσικά, το οποίο αποτελεί έναν συνδυασμό διεθνών και ελληνικών στοιχείων. Kouglof με φιστίκια Αιγίνης, κορμός με τυρί κρέμα, γεμιστά μελομακάρονα με καρύδια και μαστίχα Χίου, αχλάδια ποσέ με crème anglaise και τα πιο απίστευτα γιορτινά μακαρόν που δοκιμάσατε ποτέ!
17


Τέλος, ένα meat free menu για όσους αποφεύγουν το κρέας και μια ολοκαίνουρια στήλη με makeover αγαπημένων συνταγών, για τις οποίες ετοιμάζουμε μια πιο light εκδοχή, ενισχυμένη με συμβουλές για όσους θέλουν να γνωρίσουν -και να υιοθετήσουν-την πιο ελαφριά πλευρά της μαγειρικής και της ζαχαροπλαστικής.

Όλα αυτά θα τα βρείτε στις σελίδες αυτού εδώ του τεύχους μαζί με πολλές πληροφορίες, συμβουλές και ιδέες οι οποίες θα κλειδώσουν την επιτυχία σε ό,τι αποφασίσετε να κάνετε. Γιατί τα πιο νόστιμα Χριστούγεννα… τα φτιάχνουμε παρέα και με αυτόν τον τρόπο βάζουμε γερές βάζεις για μία ακόμα πιο νόστιμη (Πρωτο)χρονιά!

Ξεφυλλίστε το απολαυστικό μας τεύχος και βρείτε:

Ορεκτικά
Σούπα βελουτέ με κολοκύθα, ψητά καρότα και κατίκι Δομοκού, Σαλάτα με σύκα, αρσενικό Νάξου και dressing ροδιού, Ριζότο με ψητό μπρόκολο και κρόκο Κοζάνης, Σούπα με φάβα και κάστανα, Nuggets από ψαρονέφρι με chutney σταφίδα-σύκο.

10
11
12
Κυρίως γεύμα
Ημέρες γιορτής γεμάτες γεύση και άρωμα με ψητά και συνοδευτικά που θα κλέψουν τις εντυπώσεις. Το μυστικό τους; Κάποια αγαπημένα ελληνικά προϊόντα, τα οποία πηγαίνουν την κάθε συνταγή σε άλλη διάσταση.

Κοτόπουλο με γέμιση και πατάτες, Χοιρινός λαιμός με ψητές γλυκοπατάτες και σάλτσα μουστάρδας, Γεμιστό φιλέτο γαλοπούλας με Μετσοβόνε και άγριο ρύζι, Ψητή σπαλομπριζόλα με πατάτες baby και σάλτσα μανιταριών, Οσομπούκο με πουρέ σελινόριζας.
6
8
7

Επιδόρπιο
Ολοκληρώνουμε το γεύμα μας με τον καλύτερο τρόπο και γλυκαίνουμε κάθε στιγμή των γιορτών επιστρατεύοντας λιχουδιές φτιαγμένες από τα χεράκια μας.

Kouglof με φιστίκια Αιγίνης και πορτοκάλι, Κορμός με μανταρίνι και τυρί κρέμα, Γεμιστά μελομακάρονα με καρύδια και μαστίχα Χίου (Ισλί), Γιορτινά μακαρόν, Αχλάδια ποσέ, creme anglaise και τουίλ με φιστίκια Αιγίνης.
15
14

Τεχνική: Φτιάχνουμε γεμιστό ρολό στο σπίτι

Ιστορίες γεύσης
Τι συμβολίζουν οι αγαπημένες μας χριστουγεννιάτικες συνταγές;

Γιορτινό τραπέζι
Έξυπνες συμβουλές για να κερδίσουμε χρόνο.

Η light εκδοχή: Βασιλόπιτα κέικ
18

Και μην ξεχνάτε: Τα υλικά, η προετοιμασία και η εκτέλεση κάθε συνταγής, από το άλφα έως το ωμέγα, εύκολα και απλά, σαν να είμαστε μαζί με τον Άκη στην κουζίνα.

Αυτή την Κυριακή με το Πρώτο Θέμα!
Μην το χάσετε!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης