Καιρός - Καλλιάνος: «Καμία απολύτως συζήτηση για βαρυχειμωνιά από την ερχόμενη εβδομάδα» - Πού θα βρέχει την Κυριακή

Καιρός - Καλλιάνος: «Καμία απολύτως συζήτηση για βαρυχειμωνιά από την ερχόμενη εβδομάδα» - Πού θα βρέχει την Κυριακή

Αναλύοντας τα καιρικά προγνωστικά μοντέλα, δηλώνει ότι το μόνο σίγουρο για τις επόμενες ημέρες είναι ότι από την Κυριακή και έπειτα έρχονται βροχοπτώσεις και τοπικές καταιγίδες που θα επηρεάσουν τα κεντρικά και δυτικά τμήματα της χώρας

kairos-vroxesditika-kairoskiriaki-kairostora
Σε ένα νέο «κύμα» ισχυρής κακοκαιρίας από την ερχόμενη εβδομάδα με μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας και χιόνια ακόμα και στα χαμηλά ορεινά της βόρεις Ελλάδας αναφέρεται μερίδα του ηλεκτρονικού Τύπου. 

Αντικρούοντας τις προβλέψεις,  ο μετεωρολόγος και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Καλλιάνος, μιλώντας στο protothema, διευκρινίζει: «Εχω εξηγήσει χιλιάδες φορές οτι η πρόγνωση του καιρού είναι ένα χαοτικό φαινόμενο, όπου όποιος ‘’τολμήσει’’ να ρισκάρει για να μας πει τι καιρό θα κάνει μετά από μια εβδομάδα τις περισσότερες φορές θα εκτεθεί. Στη μετεωρολογία δεν μπορεί κανείς να αποφανθεί με απόλυτη ασφάλεια για πρόγνωση που αφορά μετά από οκτώ και δέκα ημέρες». 

Ο ίδιος, αναλύοντας τα καιρικά φαινόμενα, δηλώνει ότι, το μόνο σίγουρο για τις επόμενες ημέρες είναι ότι από την Κυριακή και έπειτα έρχονται βροχοπτώσεις και τοπικές καταιγίδες που θα επηρεάσουν τα κεντρικά και δυτικά τμήματα της χώρας.

Το διήμερο Κυριακής και Δευτέρας θα επηρεαστούν από βροχοπτώσεις οι εξής περιοχές:

-Δυτική και Κεντρική Μακεδονία

-Ηπειρος

Κλείσιμο
-Θεσσαλία

-Εύβοια και Σποράδες

-Στερεά Ελλάδα (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής)

-Πελοπόννησος

-Επτάνησα

kairos-kairosmevroxes-kallianos
Στον χάρτη του weather.us μπορείτε να παρακολουθήσετε το συνολικό ύψος βροχόπτωσης από την Κυριακή μέχρι και την ερχόμενη Δευτέρα


Ο έμπειρος μετεωρολόγος σπεύδει να διευκρινίσει: 

«Φαίνεται ότι, ίσως και την Τρίτη επιμείνουν κάποια υπολείμματα κακοκαιρίας που θα επηρεάσουν τις συγκεκριμένες περιοχές, αλλά θα είναι φαινόμενα τοπικού χαρακτήρα.

Οι θερμοκρασίες δε, θα φθάνουν τους 19 με 20 βαθμούς στα πεδινά ηπειρωτικά τμήματα, ενώ οι άνεμοι δεν θα προκαλούν προβλήματα στις θάλασσιες συγκοινωνίες μιας και οι βοριάδες τη Δευτέρα θα φτάνουν τα 6 με 7 μποφόρ.

kal01
Ο μετεωρολόγος και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Καλλιάνος


Οι καιρικές συνθήκες που θα επικρατήσουν από την ερχόμενη Τετάρτη

«Από την ερχόμενη Τετάρτη και στη συνέχεια, παρά τα δημοσιεύματα που κυκλοφορούν μέσα στην ημέρα στο διαδίκτυο, δεν φαίνεται να μας επηρεάζει καμιά βαρυχειμωνιά από την Τετάρτη 17 του Νοέμβρη και στη συνέχεια.

Ναι μεν, η θερμοκρασία στα ηπειρωτικά τμήματα εκείνες τις ημέρες θα φθάνει τους 17 με 18 βαθμούς Κελσίου ως μέγιστη τιμή, αλλά αυτό σε καμία περίπτωση δεν θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως συνθήκες βαρυχειμωνιάς.

Βέβαι νωρίς το πρωί και αργά το βράδυ θα επικρατεί μαι σχετική ψύχρα ιδιαίτερα στις πιο ορεινές περιοχές της χώρας. Αλλά και αυτό δεν χαρακτηρίζεται σε καμία περίπτωση βαρυχειμωνιά, γιατί βρισκόμαστε στο τρίτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου και οι θερμοκρασίες χαρακτηρίζονται ως απολύτως φυσιολογικές.

Ο μετεωρολόγος καταλήγει, αναφέροντας: 

«Μετά και τα τέλη της ερχόμενης εβδομάδας, κατα την προσωπική μου άποψη,  θα πρέπει να περιμένουμε τέσσερις με πέντε ημέρες, για να δούμε με ακρίβεια τι καιρός θα επικρατήσει τότε».

Ειδήσεις σήμερα:

Έφυγε από τη ζωή 22χρονος ανεμβολίαστος που νοσηλευόταν στο «Παπαγεωργίου»

Πρόεδρος Βόρειας Μακεδονίας: «Είπα στον Μπάιντεν πως είμαστε η μόνη χώρα που άλλαξε ονομασία για να μπει στο ΝΑΤΟ»


Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Τι λέει η πρόταση του εισαγγελέα για τον Αναγνωστόπουλο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης