Πρόεδρος Βόρειας Μακεδονίας: «Είπα στον Μπάιντεν πως είμαστε η μόνη χώρα που άλλαξε ονομασία για να μπει στο ΝΑΤΟ»

Πρόεδρος Βόρειας Μακεδονίας: «Είπα στον Μπάιντεν πως είμαστε η μόνη χώρα που άλλαξε ονομασία για να μπει στο ΝΑΤΟ»

Ο Στέβο Πενταρόφσκι αποκάλυψε τι ανέφερε στο σύντομο τετ α τετ που είχε πρόσφατα στην Γλασκώβη με τον Αμερικανό ομόλογό του - Τι είπε για το βουλγαρικό «βέτο»

pendarofski
«Είμαι ο πρόεδρος της χώρας που άλλαξε την ονομασία της προκειμένου να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ» δήλωσε στον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν ο Σκοπιανός ομόλογός του Στέβο Πενταρόφσκι, σε σύντομο τετ α τετ στη διάρκεια της πρόσφατης διάσκεψης για το κλίμα στην Γλασκώβη.

Στη διάρκεια συνέντευξής του στο δίκτυο TV21, o πρόεδρος της Βόρειας Μακεδονίας αποκάλυψε πως προσπάθησε να τραβήξει την προσοχή του Αμερικανού προέδρου, έχοντας μια ολιγόλεπτη συνομιλία μαζί του, προκειμένου να διερευνήσει τη θέση των ΗΠΑ για τα δρώμενα στην περιοχή των Δυτικών Βαλκανίων.

Пендаровски ексклузивно открива за неговиот разговор со Бајден


«Τον πλησίασα μ’ ένα λεξικό στο χέρι και του λέω: «Είμαι ο πρόεδρος της χώρας που είναι η μόνη στον κόσμο που άλλαξε την ονομασία της προκειμένου να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ». Μου απάντησε πως «οι ΗΠΑ σέβονται αυτό το γεγονός» και με ρώτησε πως πηγαίνουν τα πράγματα στην περιοχή μας. Του είπα πως ΕΕ και ΗΠΑ δε είναι ικανοποιητικά παρούσες στην περιοχή και γι' αυτό άλλες περιφερειακές δυνάμεις καλύπτουν το στρατηγικό αυτό κενό» χωρίς ν’ αποκαλύψει ποιες περιφερειακές δυνάμεις εννοεί.



Ο Πενταρόφσκι εξέφρασε την άποψη πως ακόμη και εάν ικανοποιηθεί το αίτημα της Βουλγαρίας για τροποποίηση του Συντάγματος ώστε να συμπεριληφθεί και η «βουλγαρική» στις εθνικότητες της χώρας, δεν θα οδηγούσε στην επίλυση της διαφοράς με τη Σόφια, που εμποδίζει την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας. «Η Βουλγαρία αμφισβητεί την ταυτότητα, το έθνος και τη γλώσσα μας, λέγοντας πως έως το 1944 δεν ήμασταν «Μακεδόνες». Αυτός είναι ο πυρήνας των βουλγαρικών ενστάσεων» είπε.





Ειδήσεις σήμερα:

Plan b με τον ιδιωτικό τομέα στη «μάχη» κατά του κορωνοϊού - 900 εισαγωγές σε 48 ώρες

Πίστωση χρόνου στα νέα μέτρα και στο βάθος σούπερ μάρκετ

Καιρός: Κρύο και άνεμοι έως 8 μποφόρ - Δείτε πού θα βρέξει
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης