Και ελικόπτερο στην έρευνα για τους δύο αγνοούμενους στο Άγιο Όρος
Χωρίς αποτέλεσμα εξακολουθούν να μένουν οι προσπάθειες για την ανεύρεση των Ουκρανών προσκυνητών
Ατελέσφορες παραμένουν μέχρι στιγμής οι έρευνες για τον εντοπισμό των δύο Ουκρανών προσκυνητών που χάθηκαν χθες το βράδυ στο Άγιο Όρος και σήμερα το πρωί στήθηκε επιχείρηση ανεύρεσής τους από την Πυροσβεστική και την ΕΜΑΚ.
Σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr, επρόκειτο για μία ομάδα εννέα ατόμων που ανέβηκε στο Ορος. Κατά τη διάρκεια της κατάβασής τους όμως δύο άτομα -οι αγνοούμενοι- έμειναν πίσω. Όταν οι υπόλοιποι αντιλήφθηκαν την απουσία τους επέστρεψαν για να τους βρουν, αλλά όταν συνειδητοποίησαν ότι αγνοούνταν, ειδοποίησαν τις αρχές για τον εντοπισμό τους.
«Αποκόπηκαν από την ομάδα σε μια πεζοπορία και έκτοτε αγνοούνται» είπε ο αναπληρωτής διοικητής του Αγίου Όρους Αρίστος Κασμίρογλου τονίζοντας ότι σήμερα επικρατούν ήπιες καιρικές συνθήκες και στην επιχείρηση έρευνας έχει προστεθεί και ένα ελικόπτερο.
Η αγωνία για την τύχη των δύο προσκυνητών επιτείνεται ώρα με την ώρα, καθώς η επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη από τις 6 το πρωί, ωστόσο δεν υπάρχουν ακόμη πληροφορίες για την ανεύρεσή τους. Επισημαίνεται ότι αποκόπηκαν από την υπόλοιπη ομάδα στο Όρος Άθωνα πλησίον της Μονής Αγίου Παύλου.
Χιλιάδες φίλαθλοι θα έχουν την ευκαιρία να δουν το μονοθέσιο που κατέκτησε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κατασκευαστών της Formula 1 το 2025 και τη θρυλική McLaren MP4/6 του Ayrton Senna να «βρυχώνται» σε μια ειδικά διαμορφωμένη πίστα στο ΟΑΚΑ.
Οι μεγαλύτερες αλλαγές στην ιστορία σπάνια ανακοινώνουν την άφιξή τους. Δεν ξεκινούν με μια ανακάλυψη ούτε με μια εφεύρεση. Ξεκινούν τη στιγμή που μια ιδέα, τόσο βαθιά ριζωμένη που μοιάζει αυτονόητη, παύει ξαφνικά να ισχύει. Μία από αυτές τις ιδέες ήταν ότι υπάρχει ένας σωστός τρόπος να τρώμε.