Σε αστυνομικό κλοιό το ΕΠΑΛ Σταυρούπολης: Φόβοι για νέα επεισόδια -Αντιφασιστική πορεία φοιτητών

Σε αστυνομικό κλοιό το ΕΠΑΛ Σταυρούπολης: Φόβοι για νέα επεισόδια -Αντιφασιστική πορεία φοιτητών

Ένταση με το… «καλημέρα» σημειώθηκε έξω από το σχολείο - Το σχέδιο της ΕΛΑΣ -57 προσαγωγές εκ των οποίων οι 10 έγιναν συλλήψεις -Όπλα, μαχαίρια και ρόπαλα στα σπίτια των συλληφθέντων -Οικονόμου: Μαθητές των ΕΠΑΛ η πλειοψηφία όσων προκάλεσαν τα επεισόδια

thess_epal_epeisodia2_xr
Κανονικά λειτουργεί σήμερα, το 1ο - 2ο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης στη Θεσσαλονίκη, με την αστυνομία να έχει περικυκλώσει τις εγκαταστάσεις προκειμένου να αποφευχθεί νέος γύρος επεισοδίων μετά τα θερμά επεισόδια που διαδραματίστηκαν τις τελευταίες δυο ημέρες. Τότε που ακροδεξια στοιχεία (μαθητές και εξωσχολικοί) επιτέθηκαν με μολοτοφ σε φοιτητές που έφθασαν στο σημείο για να διαμαρτυρηθούν.

Αντιφασιστική πορεία φοιτητών

Έξω από την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης ξεκίνησε η πορεία των φοιτητών που διαμαρτύρονται για τα επεισόδια των τελευταίων ημερών.

Οι φοιτητές φωνάζουν αντιφασιστικά συνθήματα και τονίζουν πως δεν θα επιτρέψουν στους Χρυσαυγίτες να συνεχίσουν την δράση τους στις γειτονιές και τα σχολεία.

Συγκέντρωση Σταυρούπολη - GRTimes.gr


Thestival.gr Ένταση περιμετρικά του ΕΠΑΛ Σταυρούπολης
Κλείσιμο

Ένταση με το… «καλημέρα» σημειώθηκε έξω από το σχολείο

Τα γύρω στενά του σχολείο σήμερα έχουν μετατραπεί από νωρίς σε «φρούριο» με με αστυνομικούς να κάνουν συνεχώς περιπολίες και να έχουν αναπτυχθεί περιμετρικά του σχολείου και διμοιρίες των ΜΑΤ να έχουν

Ένταση σημειώθηκε όταν μέλη της Ομοσπονδίας Γονέων και εκλεγμένων σωματείων θέλησαν να φτάσουν μπροστά στο σχολείο και η αστυνομία τους απαγόρευσε.

Ένταση έξω από το ΕΠΑΛ Σταυρούπολης


Αστυνομικοί με ειδικά σκυλιά καθάρισαν το σχολικό συγκρότημα
, εντοπίζοντας ναρκωτικά, μολότοφ και σουγιάδες.

Συνολικά οι αστυνομικές δυνάμεις πραγματοποίησαν 57 προσαγωγές εκ των οποίων οι 10 έγιναν συλλήψεις, όλοι τους άτομα που κινούνται στον ακροδεξιό χώρο. Οι επιχείρησεις της ΕΛ.ΑΣ έγιναν, λένε οι επικεφαλής, με γνώμονα οτι έχουν να κάνουν με μαθητές σε σχολείο που λειτουργεί και έτσι ήταν χαμηλής δυναμικότητας με προσαγωγές και συλλήψεις. Χθες το απόγευμα, στην πλατεία Τερψιθέας στην περιοχή της Σταυρούπολης, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας από φοιτητικές οργανώσεις και συλλογικότητες, με αφορμή γεγονότα που έλαβαν χώρα την προηγούμενη ημέρα στην ίδια περιοχή.

Σοβαρά επεισόδια στην πλατεία Τερψιθέας

Ομάδα ατόμων του εθνικιστικού χώρου, τα οποία επίσης συγκεντρώθηκαν στην περιοχή της Σταυρούπολης, επιχείρησαν να κινηθούν εναντίον των συγκεντρωμένων στην προαναφερόμενη πλατεία, πλην όμως η αυξημένη παρουσία αστυνομικών δυνάμεων απέτρεψε την πρόθεση τους αυτή. Τα εν λόγω άτομα επιτέθηκαν σε βάρος των αστυνομικών και έρριψαν διάφορα αντικείμενα (πέτρες, ξύλα κ.ά) καθώς και μία αυτοσχέδια εμπρηστική κατασκευή (μολότοφ).

Οι αστυνομικές δυνάμεις επενέβησαν άμεσα και απέτρεψαν περαιτέρω κλιμάκωση της κατάστασης.

Συνολικά πραγματοποιήθηκαν 20) προσαγωγές ατόμων, από τα οποία ένα (1) συνελήφθη και σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.

Επιπλέον, στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης έρευνας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης σχετικά με γεγονότα που έλαβαν χώρα πρωινές ώρες της 28-09-2021 έξω από Επαγγελματικό Λύκειο στην ίδια περιοχή, διακριβώθηκε η συμμετοχή δύο ακόμη ατόμων 19 και 20 ετών.
opla222__1_
st-1-473x840
st2-600x726

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

1 αεροβόλο πιστόλι και

2 μαχαίρια.

Ακόμη πραγματοποιήθηκε έρευνα σε οικία 15χρονου, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

2 περίστροφα αερίου και 6 φυσίγγια

1 θήκη όπλου

1 μαχαίρι και 1 σουγιάς

1 κοντάρι

1 ξύλινο μπαστούνι του μπέιζμπολ και

Μία κυνηγετική καραμπίνα και 17 φυσίγγια κυνηγετικού όπλου ιδιοκτησίας του 54χρονου πατέρα του, χωρίς να κατέχει την απαιτούμενη άδεια.

Άπαντες οι προαναφερόμενοι συνελήφθησαν για τα κατά περίσταση αδικήματα της διατάραξης κοινής ειρήνης και παράβασης του Νόμου περί όπλων και οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Οικονόμου: Μαθητές των ΕΠΑΛ η πλειοψηφία όσων προκάλεσαν τα επεισόδια

Στα γεγονότα των ΕΠΑΛ Σταυρούπολης και την παρουσία εξωσχολικών στα επεισόδια αναφέρθηκε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Ελευθέριος Οικονόμου σε τηλεοπτική του συνέντευξη σήμερα 30/9.

«Θα ήθελα να παρακαλέσω και τους γονείς και όσους άλλους έχουν συγκεντρωθεί για να διαμαρτυρηθούν εναντίον αυτών των θυλάκων φασισμού που πάνε να σχηματιστούν και να ωθήσουν τα παιδιά σε παραβατική συμπεριφορά και να τους πω ότι η Πολιτεία είναι παρούσα για να μην επιτρέψει αυτά τα φαινόμενα. Πρέπει όλοι να αναλογιστούμε ότι στο σχολείο υπάρχουν ανήλικα παιδιά. Πρέπει εν τη γενέσει του να αντιμετωπίσουμε αυτό που πάει να δημιουργηθεί. Η Πολιτεία είναι παρούσα και δεν θα το επιτρέψει», είπε ο κ. Οικονόμου στον ΑΝΤ1 για τα επεισόδια στα ΕΠΑΛ Σταυρούπολης.

Όπως σημείωσε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτης, οι κινήσεις της Αστυνομίας είχαν από την πρώτη στιγμή ως γνώμονα ότι στο επίκεντρο βρίσκονται ανήλικα παιδιά.

Ο κ. Οικονόμου τόνισε ότι «ελάχιστος ήταν ο αριθμός των εξωσχολικών στοιχείων που μπήκαν μέσα στο σχολείο. Μπήκαν μέσα από τα διπλανά σχολεία. Έχουμε πλήρη εικόνα, διότι έχουμε την έρευνα. Η συντριπτική πλειοψηφία που έλαβε μέρος στα επεισόδια είναι μαθητές των δύο ΕΠΑΛ και κάποια στιγμή ενισχύθηκαν με μαθητές από τα διπλανά ΕΠΑΛ».

«Η Χρυσή Αυγή έχει καταδικαστεί, αυτό πρέπει να το γνωρίζουν όλοι και οι γονείς. Δεν θα αφήσουμε το αυγό του φιδιού να εκκολαφθεί» συμπλήρωσε ο κ. Οικονόμου.

Όπως κατέληξε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη «υπεύθυνη για την διασφάλιση της τάξης είναι η Ελληνική Αστυνομία. Υπάρχει σχέδιο και για αυτά και για άλλα σχολεία στην περιοχή. Καλό είναι να σταματήσει η ένταση και τα παιδιά να επιστρέψουν στα μαθήματα τους».

Ακόμη ο κ. Οικονόμου ανέφερε ότι υπάρχει αυξημένη αστυνομική παρουσία στην περιοχή και κυρίως έξω από το σχολείο, καθώς και ότι έγινε έρευνα στο εσωτερικό των ΕΠΑΛ και δεν υπάρχουν «πολεμοφόδια» στα κτήρια, όπως μολότοφ ή πέτρες και κοντάρια.

Ειδήσεις σήμερα:

Κορωνοϊός και παιδιά: Αυξάνονται τα κρούσματα - Συναγερμός για την ηλικιακή ομάδα 12-17 χρόνων

Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα των ραντεβού για τη χορήγηση τρίτης δόσης εμβολίου

ΗΠΑ: Κρίσιμη ψηφοφορία σήμερα στη Γερουσία για να αποτραπεί το Shutdown και η παράλυση του ομοσπονδιακού κράτους
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης