Σεισμός στην Κρήτη: Οκτώ άτομα νοσηλεύονται στο Γενικό Νοσοκομείο «Βενιζέλειο»
εξι άτομα έχουν κάνει εισαγωγή στην ορθοπεδική κλινική, ένα άτομο στη νευροχειρουργική και ένα άτομο στη βραχεία
Οκτώ άτομα που τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια του σεισμού 5,8 Ρίχτερπου σημειώθηκε στην ευρύτερη περιοχή του Ηρακλείου νοσηλεύονται στο Γενικό Νοσοκομείο «Βενιζέλειο». Συγκεκριμένα έξι άτομα έχουν κάνει εισαγωγή στην ορθοπεδική κλινική, ένα άτομο στη νευροχειρουργική και ένα άτομο στη βραχεία.
Από το τμήμα επειγόντων περιστατικών έχουν περάσει μέχρι τώρα 29 άτομα ενώ στο Κέντρο Υγείας Αρκαλοχωρίου έχουν διαχειριστεί 35 άτομα. Κάποια εξ αυτών μεταφέρθηκαν στο «Βενιζέλειο».
Σημειώνεται πως έξω από το Κέντρο Υγείας του Αρκαλοχωρίου στήθηκε μία σκηνή του στρατού ώστε το ΕΚΑΒ να βρίσκεται σε επιχειρισιακή ετοιμότητα εφόσον κριθεί ακατάλληλο το κτίριου του Κέντρου Υγείας.
Την ίδια ώρα μία μονάδα 24ωρης λειτουργίας βρίσκεται στο χώρο του Εκθεσιακού Κέντρου όπου η Πολιτική Προστασίας και ο στρατός άνοιξαν σκηνές. Παράλληλα τρεις πολίτες που χρειάστηκαν να λάβουν οξυγόνο φιλοξενούνται στο κέντρο υγείας Καστελλίου. Τέλος όλες οι μονάδες υγείας της περιοχής βρίσκονται σε επιχειρισιακή ετοιμότητα.
Οι δασικές πυρκαγιές αποτελούν πλέον μια πραγματικότητα που απαιτεί διαφορετική προετοιμασία. Η πρόληψη, η σωστή ενημέρωση και η ασφαλιστική προστασία συνθέτουν σήμερα μια νέα κουλτούρα ανθεκτικότητας.
Η συνεργασία της Superbet με την ΚΑΕ Ολυμπιακός εγκαινιάζει μία νέα εποχή, με κοινό στόχο τη δημιουργία μοναδικών εμπειριών για τους φιλάθλους, μέσα και έξω από το παρκέ