Δήλωση self test - Σχολική κάρτα για μαθητές: Πού δηλώνεται το αποτέλεσμα και πότε

Δήλωση self test - Σχολική κάρτα για μαθητές: Πού δηλώνεται το αποτέλεσμα και πότε

Η δωρεάν διάθεση self-test από τα φαρμακεία γίνεται μόνο κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες

dilosiselftest
Τη σχολική κάρτα με το self test που πραγματοποίησαν σήμερα, παρέδωσαν στα σχολεία τους οι μαθητές, στο πλαίσιο των μέτρων του υπουργείου Παιδείας για την εύρυθμη λειτουργία της εκπαίδευσης εν μέσω πανδημίας του κορωνοϊού.

Το αυτοδιαγνωστικό τεστ κορωνοϊού παρέχεται δωρεάν και διενεργείται προ Τρίτης και Παρασκευής και έως είκοσι τέσσερις  ώρες πριν από την προσέλευση στη σχολική μονάδα.

Σύμφωνα με τα ισχύοντα οι μαθητές των δημοτικών σχολείων, των Γυμνασίων και των Λυκείων υποβάλλονται υποχρεωτικά σε δύο self test την εβδομάδα, συγκεκριμένα ένα τη Δευτέρα κι ένα την Πέμπτη, τα οποία δηλώνουν την αμέσως επόμενη μέρα, δηλαδή την Τρίτη και την Παρασκευή, στην σχολική κάρτα που τους χορηγήθηκε στο ξεκίνημα της σχολικής χρονιάς.

Οι μαθητές υποβλήθηκαν για ακόμη μια εβδομάδα σε self test και η δήλωση του αποτελέσματος γίνεται είτε στη σχολική κάρτα είτε στο self-testing.gov.gr.

Όπως έχει ξεκαθαρίσει το υπουργείο Παιδείας, βασικό στόχος είναι να παραμείνουν ανοιχτά όλα τα τμήματα τη φετινή σχολική περίοδο και τα σχολικά μαθήματα να γίνονται δια ζώσης και όχι με τηλεκπαίδευση, όπως τις προηγούμενες χρονιές.

Οι μαθητές οδηγήθηκαν και την προηγούμενη εβδομάδα στα σχολεία τους με την σχολική κάρτα, στην οποία αναγραφόταν το αποτέλεσμα του self test.


Για την έκδοση της σχολικής κάρτας πρέπει να επισκεφτείτε τον δικτυακό τόπο για τη δήλωση αυτοδιαγνωστικών τεστ COVID-19 - Self tests, πατώντας ΕΔΩ

Κλείσιμο
Στη συνέχεια κάνετε εισαγωγή με τους κωδικούς taxisnet - Επιλέγετε: Σχολική κάρτα για COVID-19 - Συμπληρώνετε τα πεδία και εκτυπώνετε

Διαφορετικά μπορείτε να εκτυπώσετε ΕΔΩ την σχολική κάρτα και να την συμπληρώσετε χειρόγραφα.

Η σωστή χρήση κατάλληλης προστατευτικής μάσκας (υφασμάτινης ή απλής χειρουργικής) είναι υποχρεωτική για τους/τις μαθητές/τριες σε όλες τις τάξεις, τους εκπαιδευτικούς και το λοιπό προσωπικό, καθώς και για τους επισκέπτες των σχολικών μονάδων. Χρήση μάσκας δεν πρέπει να γίνεται κατά το μάθημα της γυμναστικής ή όταν τα παιδιά έχουν έντονη σωματική άσκηση, οπότε πρέπει να τηρούνται οι απαραίτητες αποστάσεις καθώς και κατά τη διάρκεια της σίτισης.

Ειδήσεις σήμερα:

Μάικλ Τζόρνταν: «Ζήλευε τα... προσόντα του Πίπεν και την σχέση του με τη Μαντόνα»

Σάλος στις ΗΠΑ με τον γιο Μπάιντεν: Ζήτησε 2 εκατ. δολάρια για να ξεμπλοκάρει περιουσιακά στοιχεία 30 δισ. της Λιβύης

Ποιες διάσημες παραμορφώθηκαν μετά από πλαστικές επεμβάσεις
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης