Σάλος στις ΗΠΑ με τον γιο Μπάιντεν: Ζήτησε 2 εκατ. δολάρια για να ξεμπλοκάρει περιουσιακά στοιχεία 30 δισ. της Λιβύης

Σάλος στις ΗΠΑ με τον γιο Μπάιντεν: Ζήτησε 2 εκατ. δολάρια για να ξεμπλοκάρει περιουσιακά στοιχεία 30 δισ. της Λιβύης

Τα e-mails του Χάντερ Μπάιντεν «δείχνουν» και δεσμούς του Λευκού Οίκου με την Κίνα, όταν ο πατέρας του ήταν αντιπρόεδρος της κυβέρνησης των ΗΠΑ

000_8UT6RU
Νέα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από επιχειρηματικούς συνεργάτες του Χάντερ Μπάιντεν αποκαλύπτουν ότι ζήτησε 2 εκατομμύρια δολάρια εάν κατάφερνε να χρησιμοποιήσει την επιρροή του στην κυβέρνηση, στην οποία ο πατέρας του ήταν αντιπρόεδρος, για να ξεπαγώσει περιουσιακά στοιχεία της Λιβύης ύψους 30 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Παράλληλα ο γιος του νυν προέδρου των ΗΠΑ τότε υποσχόταν και πρόσβαση στην κινεζική κυβέρνηση.

Τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από τους δωρητές των Δημοκρατικών, Σαμ Τζαουχάρι και Σεΐχη Μοχάμεντ αλ-Ραχμπάνι, ανέφεραν ότι ο Χάντερ Μπάιντεν είχε προσφερθεί να βοηθήσει στην απελευθέρωση των δεσμευμένων περιουσιακών στοιχείων της Λιβύης.

χαντερ


Οι δύο εργάζονταν για να ξεπαγώσουν «μπλοκαρισμένα» δισεκατομμύρια δολάρια περιουσιακών στοιχείων του προέδρου της Λιβύης Μουαμάρ Καντάφι για τη νέα λιβυκή κυβέρνηση.

κανταφι
Κλείσιμο


Αν τα κατάφερναν θα κέρδιζαν το 5% από ό, τι ήταν σε θέση να απελευθερώσουν για τη Λιβύη, το οποίο θα μπορούσε ενδεχομένως να σημαίνει εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια.

Τα δύο μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου - που δημοσιεύθηκαν από το Insider την Πέμπτη - χρονολογούνται από το 2015, όταν ο Τζο Μπάιντεν ήταν αντιπρόεδρος και αναφέρονταν η βοήθεια του Χάντερ για μια συμφωνία σχετικά με δισεκατομμύρια λιβυκών περιουσιακών στοιχείων που είχαν «παγώσει» από την κυβέρνηση Ομπάμα.

Τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου δεν σχετίζονται με το διαβόητο φορητό υπολογιστή του Χάντερ.

000_9AJ9EC


Στο πρώτο μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, με ημερομηνία 28 Ιανουαρίου 2015, ο δωρητής των Δημοκρατικών, Σαμ Τζαούχαρι, αναφέρθηκε επανειλημμένα στον Χάντερ ως «#2 γιος» - μια προφανής αναφορά στον ρόλο του Αντιπροέδρου του Τζο Μπάιντεν τότε - και σημείωσε ότι ο Χάντερ είχε ζητήσει 2 εκατομμύρια δολάρια.

Η συνεργασία με τον Χάντερ μάλιστα απαριθμούσε μια σειρά από προνόμια, συμπεριλαμβανομένης της επιχειρηματικής σχέσης του με τον θετό γιο του Τζον Κέρι (Υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών από το 2013 έως το 2017) , Κρις Χάιντς και τον υψηλού επιπέδου πρόσβαση στην Κίνα.

Το δεύτερο μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στάλθηκε στις δύο επαγγελματικές επαφές από τον δικηγόρο της Ουάσιγκτον Τζον Σάντγουεγκ στις 26 Φεβρουαρίου 2016, σχετικά με την ίδια συμφωνία.



Ειδήσεις σήμερα:

Πάνω από 91% η παραλλαγή «Δέλτα» στα νέα μεταλλαγμένα κρούσματα που εξετάστηκαν

Την Παρασκευή δικάζονται οι τρεις κατηγορούμενες για τους εικονικούς εμβολιασμούς στο ΙΚΑ Αλεξάνδρας

Ευτράπελο στο υπουργείο Εργασίας: Καμεραμάν ρώτησε τη Δόμνα πότε έρχεται η... Μιχαηλίδου (βίντεο)
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης