Ύδρα: Άραβας έφτιαξε ασανσέρ για να ανεβοκατεβαίνει σπίτι του παραβιάζοντας τον αρχαιολογικό νόμο

Ύδρα: Άραβας έφτιαξε ασανσέρ για να ανεβοκατεβαίνει σπίτι του παραβιάζοντας τον αρχαιολογικό νόμο

Ο ανελκυστήρας ξηλώθηκε μετά από παρέμβαση  του Συλλόγου Οικολόγων Ύδρας 

ydra_asanser
Στο σύνολό της η Ύδρα έχει χαρακτηριστεί αρχαιολογικός χώρος και μνημείο πολιτισμού και προστατεύεται από τους φορείς ως τόπος ιδιαίτερου φυσικού κάλλους. Αυτό φαίνεται πως δεν το γνώριζε ένας Άραβας ιδιοκτήτης, ο οποίος εδώ και χρόνια έχει αγοράσει ένα ακίνητο στο νησί και συγκεκριμένα στο λιμάνι πάνω από το σημείο όπου δεσπόζει το μπρούτζινο άγαλμα του Ανδρέα Μιαούλη.

Ο ιδιοκτήτης του ακινήτου, λόγω του ότι αντιμετωπίζει κάποια κινητικά προβλήματα, θεώρησε καλό να φτιάξει έναν εξωτερικό ανελκυστήρα, ο οποίος ακουμπούσε πάνω στα βράχια, για να ανεβοκατεβαίνει στο σπίτι του.

ydra1


Όταν έγινε αντιληπτό το έργο του, κάτοικοι αλλά και μέλη του Συλλόγου Οικολόγων Ύδρας αντέδρασαν και ο ανελκυστήρας ξηλώθηκε. Ωστόσο κάποιοι είχαν προλάβει να απαθανατίσουν, το έργο το οποίο κόστισε στον Άραβα δεκάδες χιλιάδες ευρώ.

ydra2
Κλείσιμο


Ο κ. Μανόλης Τσακίρης, πρόεδρος του Συλλόγου Οικολόγων Ύδρας, μιλώντας στο protothema.gr ανέφερε: «Ύστερα από παρέμβαση του Συλλόγου Οικολόγων Ύδρας και άλλων ευυπόληπτων πολιτών έγινε μήνυση από το ΑΤ Ύδρας σε βαθμό αυτοφώρου και σταμάτησε αυτή η ακραία παρανομία σε βάρος του αρχαιολογικού νόμου, αλλά δυστυχώς πολλοί τουρίστες σε εισερχόμενα τουριστικά πλοία φωτογράφισαν αυτή την θλιβερή και παράνομη ασχήμια. Είναι καιρός η πολιτεία να δώσει αντισταθμιστικά οφέλη στην τοπική κοινωνία έναντι των λειτουργικών και ορθών απαγορεύσεων στα πλαίσια πάντα του μνημείου Ύδρας. Δεν μπορεί όμως ένα νησί να δέχεται μόνον απαγορεύσεις. Αυτό είναι άδικο και μια αιτία για μια ελάχιστη μειοψηφία να παραβαίνει τον νόμο του ιστορικού νησιού με 6.000 χρόνια ιστορίας».

Ειδήσεις σήμερα: 

Γερμανία: Σάλος με την δολοφονία Αφγανής από τους αδελφούς της – Γιατί έχει ξεσπάσει πολιτική αντιπαράθεση

Βρετανία: Συναγερμός στο Πλίμουθ - Για περιστατικό με «αρκετούς νεκρούς και τραυματίες» μιλά η αστυνομία - Δείτε βίντεο

Ρωσία: Μία γυναίκα νεκρή και 18 τραυματίες εξαιτίας έκρηξης σε αστικό λεωφορείο - Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης