Στο σύνολό της η Ύδρα έχει χαρακτηριστεί αρχαιολογικός χώρος και μνημείο πολιτισμού και προστατεύεται από τους φορείς ως τόπος ιδιαίτερου φυσικού κάλλους. Αυτό φαίνεται πως δεν το γνώριζε ένας Άραβας ιδιοκτήτης, ο οποίος εδώ και χρόνια έχει αγοράσει ένα ακίνητο στο νησί και συγκεκριμένα στο λιμάνι πάνω από το σημείο όπου δεσπόζει το μπρούτζινο άγαλμα του Ανδρέα Μιαούλη.
Ο ιδιοκτήτης του ακινήτου, λόγω του ότι αντιμετωπίζει κάποια κινητικά προβλήματα, θεώρησε καλό να φτιάξει έναν εξωτερικόανελκυστήρα, ο οποίος ακουμπούσε πάνω στα βράχια, για να ανεβοκατεβαίνει στο σπίτι του.
Όταν έγινε αντιληπτό το έργο του, κάτοικοι αλλά και μέλη του Συλλόγου Οικολόγων Ύδρας αντέδρασαν και ο ανελκυστήρας ξηλώθηκε. Ωστόσο κάποιοι είχαν προλάβει να απαθανατίσουν, το έργο το οποίο κόστισε στον Άραβα δεκάδες χιλιάδες ευρώ.
Ο κ. Μανόλης Τσακίρης, πρόεδρος του Συλλόγου Οικολόγων Ύδρας, μιλώντας στο protothema.grανέφερε: «Ύστερα από παρέμβαση του Συλλόγου Οικολόγων Ύδρας και άλλων ευυπόληπτων πολιτών έγινε μήνυση από το ΑΤ Ύδρας σε βαθμό αυτοφώρου και σταμάτησε αυτή η ακραία παρανομία σε βάρος του αρχαιολογικού νόμου, αλλά δυστυχώς πολλοί τουρίστες σε εισερχόμενα τουριστικά πλοία φωτογράφισαν αυτή την θλιβερή και παράνομη ασχήμια. Είναι καιρός η πολιτεία να δώσει αντισταθμιστικά οφέλη στην τοπική κοινωνία έναντι των λειτουργικών και ορθών απαγορεύσεων στα πλαίσια πάντα του μνημείου Ύδρας. Δεν μπορεί όμως ένα νησί να δέχεται μόνον απαγορεύσεις. Αυτό είναι άδικο και μια αιτία για μια ελάχιστη μειοψηφία να παραβαίνει τον νόμο του ιστορικού νησιού με 6.000 χρόνια ιστορίας».
Υπάρχουν μέρες που μοιάζουν μικρές στα μάτια των μεγάλων αλλά είναι τεράστιες για ένα παιδί. Η πρώτη μέρα στο σχολείο μετά τις διακοπές. Η σχολική εκδρομή που περιμένει εδώ και εβδομάδες. Η απαγγελία ενός ποιήματος μπροστά στην τάξη. Η πρώτη προπόνηση, ένας αγώνας, μια νέα γνωριμία.
Μια πρωτοβουλία του καφέ NESCAFÉ® φέρνει παιδιά της ΚΥΔΩΝ Special Team και παιδιά εργαζομένων της Nestlé στο ίδιο γήπεδο, δείχνοντας στην πράξη ότι ο αθλητισμός μπορεί να δημιουργεί χώρο για όλους.
Original Sacher-Torte, Sacher Cubes και Apple Strudel, συνοδευόμενα από τα signature ροφήματα του Sacher, σε ένα ξεχωριστό pop-up στην Αθηναϊκή Ριβιέρα, από τις 15 Οκτωβρίου 2026 έως τα τέλη Ιανουαρίου 2027.