Δείτε τον νέο ανελκυστήρα για ΑμεΑ στην Ακρόπολη - Φωτογραφίες και βίντεο

Δείτε τον νέο ανελκυστήρα για ΑμεΑ στην Ακρόπολη - Φωτογραφίες και βίντεο

Σε λειτουργία από σήμερα ο νέος ανελκυστήρας στον Ιερό Βράχο - Εγκαινιάστηκε από τον πρωθυπουργό - Μητσοτάκης: Πιο φωτεινή και πιο προσβάσιμη από ποτέ η Ακρόπολη

akropoli
Εγκαινιάστηκε σήμερα το πρωί στην Ακρόπολη, παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ο ανελκυστήρας που θα επιτρέπει την πρόσβαση στους συνανθρώπους μας με κινητικά προβλήματα στον Ιερό Βράχο.

«Σήμερα η Ακρόπολη λάμπει πιο φωτεινή από ποτέ αλλά και πιο προσβάσιμη από ποτέ», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης πριν πραγματοποιήσει την πρώτη διαδρομή με τον ανελκυστήρα.

Δείτε φωτογραφίες του νέου ανελκυστήρα
23500586
23500552
akr_poliphoto
23500589_2

Ο πρωθυπουργός, έκανε λόγο για μία «σπουδαία και φωτεινή ημέρα, που αποδεικνύει έμπρακτα πως το Δημόσιο μπορεί να συνεργαστεί με Ιδρύματα που μοιράζονται τους ίδιους στόχους, το όραμα και τη φιλοσοφία, ώστε να αποδοθεί στην παγκόσμια κοινωνία, ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας των Ατόμων με Αναπηρία, ένα τέτοιο εμβληματικό έργο».

Κλείσιμο
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επεσήμανε πως τόσο ο νέος ανελκυστήρας όσο και οι νέες διαδρομές καθιστούν την Ακρόπολη προσβάσιμη σε όλους όσοι αντιμετωπίζουν κινητικές δυσκολίες, αλλά και στους ηλικιωμένους.

Παρουσία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στα εγκαίνια του ανελκυστήρα για ΑμεΑ, στην Ακρόπολη

«Αυτή η κυβέρνηση δεν αρέσκεται στα λόγια, αλλά προχωρά σε πράξεις. Ως εκ τούτου, δίνουμε σήμερα στο κοινό αυτό το εμβληματικό έργο που δεν θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα χωρίς την βοήθεια του Ιδρύματος Ωνάση», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης, που υπενθύμισε πως η κυβέρνηση έχει θέσει σε δημόσια διαβούλευση το Εθνικό Σχέδιο για τα Δικαιώματα των Ανθρώπων με Αναπηρία, που προβλέπει προσβασιμότητα σε όλους και παντού.
51kyrkyr297509
kyr1
kyr3

Ο πρωθυπουργός τόνισε πως οι διαδρομές έχουν κατασκευαστεί με πλήρη σεβασμό στη νομοθεσία, υπό την επιτήρηση του προέδρου της Επιτροπής Συντήρησης Μνημείων Ακρόπολης Μανώλη Κορρέ και εξέφρασε τη λύπη του για την κριτική της αντιπολίτευσης για ένα οικουμενικό, όπως το χαρακτήρισε έργο, που θα έπρεπε να μας ενώνει όλους.

«Το Εθνικό Σχέδιο για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία αποτελεί προσωπική μου δέσμευση, γνωρίζετε όλοι τους λόγους, για τους οποίους έχω προσωπική ευαισθησία» σημείωσε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός, που ευχαρίστησε εκ νέου όλους τους εμπλεκομένους, γιατί -όπως είπε- παρέδωσαν ένα τόσο δύσκολο έργο εντός των προβλεπόμενων χρονοδιαγραμμάτων.

Ακολούθως, ο Κυριάκος Μητσοτάκης μαζί με τη Λίνα Μενδώνη και τον Μανώλη Κορρέ εγκαινίασαν τον ανελκυστήρα και περιηγήθηκαν στις νέες διαδρομές της Ακρόπολης.

Ειδήσεις σήμερα: 

Επιχείρηση Πανάκεια στη Βρετανία: Η λίστα με τα 50 νοσοκομεία που θα διανεμηθεί το εμβόλιο της Pfizer

«Σαρώνει» τη Β. Ελλάδα το δεύτερο κύμα: Δεν πέφτουν τα κρούσματα

Επανένταξη στις 100-120 δόσεις της εφορίας - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης