Χανιά: Σπείρα καλλιεργούσε κάνναβη και έκαιγε αυτοκίνητα

Χανιά: Σπείρα καλλιεργούσε κάνναβη και έκαιγε αυτοκίνητα

Σε βάρος των έξι συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία για σύσταση εγκληματικής ομάδας, καλλιέργεια και διακίνηση ναρκωτικών, παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων και εμπρησμό κατά περίπτωση

Xania-xasisofyteia-opla
Τουλάχιστον έναν χρόνο επιδιδόταν στην συστηματική καλλιέργεια και την διακίνηση κάνναβης μια εγκληματική ομάδα η οποία δρούσε στα Χανιά και μάλιστα, όταν εξαρθρώθηκε από τη Δίωξη Ναρκωτικών, διαπιστώθηκε ότι ένα από τα μέλη της είχε διαπράξει και εμπρησμούς σε οχήματα.

Στο πλαίσιο επιχείρησης που οργανώθηκε από αστυνομικούς της Δίωξης, της Ο.Π.Κ.Ε. και του Τ.Α.Ε. σε περιοχή του Δήμου Χανίων, εντοπίστηκε ένας ειδικά διαμορφωμένος χώρος στο έδαφος του οποίου ήταν θαμμένες γλάστρες με 70 δενδρύλλια κάνναβης! Στο σημείο συνελήφθησαν τρεις Έλληνες την ώρα που φρόντιζαν τα χασισόδεντρα, ενώ ταυτοποιήθηκε άλλος ένας που αναζητείται.

Xania-xasisofyteia-opla2


Κατά τις έρευνες που ακολούθησαν στα σπίτια των δραστών βρέθηκαν συνολικά 289,2 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, ένα πιστόλι που εστάλη για βαλλιστική εξέταση, ένα κυνηγητικό όπλο, 41 φυσίγγια, σύνεργα για την αναγόμωση φυσιγγίων, μια διόπτρα και 13 κινητά τα οποία κατασχέθηκαν, όπως και 1.600 ευρώ, τρία Ι.Χ. αυτοκίνητα, ένα Ι.Χ. φορτηγό και δύο μοτοσικλέτες.

Από την προανάκριση προέκυψε ότι ο ένας από τους καλλιεργητές, μαζί με άλλους δυο συνεργούς του οι οποίοι συνελήφθησαν είχαν προκαλέσει εμπρησμό σε δύο φορτηγά ιδιοκτησίας Ελλήνων σε περιοχή του Δήμου Χανίων. Σε βάρος των έξι συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική ομάδα, καλλιέργεια και διακίνηση ναρκωτικών, παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων και εμπρησμό κατά περίπτωση και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Χανίων.



Ειδήσεις σήμερα

Τόλης Βοσκόπουλος: Το twitter αποχαιρετά τον πρίγκιπα του λαϊκού τραγουδιού - Με καρδιά χίλια κομμάτια...

«Ένα ρολόι σταματημένο»: Ο Τόλης Βοσκόπουλος με τη μυθιστορηματική ζωή και τους μεγάλους έρωτες

Κατά του μαζικού εμβολιασμού εφήβων η Βρετανία - «Μόνο για παιδιά που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης