Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Θέατρο σε επτά πράξεις από τον δολοφόνο

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Θέατρο σε επτά πράξεις από τον δολοφόνο

Επί 37 ημέρες ο πιλότος υποκρινόταν προσπαθώντας να κρύψει το έγκλημά του - Η αρχική ψύχραιμη στάση του μπροστά στις κάμερες, την οποία διαδέχθηκε η νευρικότητα και η επιλογή του να μη συνοδεύσει τη σορό της συζύγου του μέχρι την Αλόννησο μαζί με την οικογένεια - Η ανάρτηση στο Instagram και η ανησυχία του όταν κατάλαβε πως ο κλοιός στενεύει

dhdj
Eνας βασικός νόμος της εγκληματολογίας και ενός κλάδου της, της ανακριτικής, αναφέρει ότι τέλειο έγκλημα δεν υπάρχει. Από τη στιγμή που η όποια εγκληματική πράξη πραγματοποιείται από άνθρωπο είναι κατά νόμο ατελής, με αποτέλεσμα η αλήθεια να βγαίνει αργά ή γρήγορα στην επιφάνεια. Με γνώμονα τον κανόνα αυτό, με απόλυτη προσοχή και άκρως αριστοτεχνικές κινήσεις εργάστηκε όλο αυτό το διάστημα η ομάδα των έμπειρων αστυνομικών του Τμήματος Ανθρωποκτονιών, που ανέλαβε από την πρώτη στιγμή να εξιχνιάσει το έγκλημα στα Γλυκά Νερά με θύμα την 20χρονη μητέρα Καρολάιν Κράουτς.

Μετά από ατελείωτες ώρες ερευνών οι αστυνομικοί κατάφεραν να συνθέσουν τελικά το παζλ με τα τελευταία ατράνταχτα στοιχεία που δεν αφήνουν άλλα περιθώρια. Πάνω στα στοιχεία αυτά κλήθηκε να απαντήσει το μεσημέρι της Παρασκευής ως μοναδικός αυτόπτης μάρτυρας της άγριας δολοφονίας ο σύζυγος της νεαρής κοπέλας και πιλότος Χαράλαμπος (Μπάμπης) Αναγνωστόπουλος, ο οποίος τελικά ομολόγησε το έγκλημά του.
Ποτέ άλλοτε στα εγκληματολογικά χρονικά δεν είχε συμβεί κάτι παρόμοιο με αυτό που έγινε στην Αλόννησο το πρωί της Παρασκευής κατά τη διάρκεια του μνημοσύνου για τη συμπλήρωση των 40 ημερών από το μαύρο ξημέρωμα της 11ης Μαΐου: το ελικόπτερο της Αστυνομίας κατέφτασε στο νησί ώστε να επισπεύσει τη μετάβαση του Αναγνωστόπουλου στη ΓΑΔΑ.

f3_alonnisos
Αγκαλιά με τη μητέρα της Καρολάιν λίγες ώρες πριν την ομολογία.O πιλότος αγκαλιάζει χωρίς ντροπή τη μητέρα της Καρολάιν στο νεκροταφείο της Αλοννήσου λίγο προτού μεταβεί στην Αθήνα και ομολογήσει την αποτρόπαια πράξη του



Η αντίστροφη μέτρηση για την εξιχνίαση του πιο φρικτού εγκλήματος των τελευταίων ετών είχε ξεκινήσει για τους αστυνομικούς εδώ και καιρό, με τον 32χρονο να βρίσκεται συνεχώς στις πρώτες θέσεις της λίστας των υπόπτων. Ιδιαίτερα από τη στιγμή που ένα προς ένα τα κομμάτια του αρχικού σεναρίου που είχε πλάσει στην πρώτη του κατάθεση άρχισαν να καταρρίπτονται - σε συνδυασμό πάντα με τη συμπεριφορά του.

Κλείσιμο
Αν και σε κατάσταση σοκ, όπως θα έπρεπε κανονικά να βρισκόταν μετά τα όσα βίωσε τα ξημερώματα της 11ης Μαΐου, όταν, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του, τρεις δράστες εισέβαλαν στη μεζονέτα της οδού Παναγούλη ληστεύοντας και αφαιρώντας τη ζωή της γυναίκας του, ο 32χρονος πιλότος εμφανίστηκε μία ημέρα μετά μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες ιδιαίτερα ψύχραιμος δηλώνοντας:

«Δεν περιγράφεται, παιδιά... Σε κανέναν να μην τύχει. Να μη γίνει σε κανέναν ποτέ ξανά. Τα παιδιά ξέρουν τη δουλειά (σ.σ.: εννοεί τους αστυνομικούς), θα τους πιάσουν και αυτά που πέρασα εγώ, η οικογένειά μου και η οικογένεια της γυναίκας μου να μην το περάσει ξανά κανείς ποτέ. Τους παρακαλούσαμε, τους είπαμε πού θα βρουν τα χρήματα». Καθ’ όλη τη διάρκεια της περιγραφής του, εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος προσπαθούσε μάταια να συγκεντρώσει το βλέμμα του σε ένα σημείο, με αποτέλεσμα να κοιτά από νευρικότητα προς κάθε κατεύθυνση.

Μία ημέρα μετά, στις 13 Μαΐου, ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος πήγε και πάλι στη μεζονέτα των Γλυκών Νερών, αφού μετά το συμβάν ζει στο σπίτι των γονιών του στην Αγία Παρασκευή, μαζί με την κόρη του Λυδία. Αυτή τη φορά μετέβη στο σπίτι προκειμένου να παραδώσει το λευκό γατάκι της Καρολάιν στη γειτόνισσά τους για να το φροντίζει για όσο διάστημα χρειαστεί.

f1_glika_nera_sizigos_in
Τα ψεύτικα δάκρυα στις κάμερες. Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος εμφανίζεται συντετριμμένος σε μία από τις εμφανίσεις του μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες


Ο πιλότος βρήκε για μία ακόμη φορά το θάρρος να μιλήσει στους δημοσιογράφους, προσπαθώντας να πείσει τους πάντες για τον εφιάλτη που ζει, φτιάχνοντας όμως πρώτα με μια κίνηση τα μαλλιά του. Τότε, μεταξύ άλλων, δήλωσε πως από την πρώτη ώρα βρισκόταν δίπλα στους άνδρες του Τμήματος Ανθρωποκτονιών παρακολουθώντας την εξέλιξη των ερευνών: «Ολα τα στοιχεία τα έχουν οι αστυνομικοί, δουλεύουν από το πρωί μέχρι το βράδυ. Και τώρα που μιλάμε και τις τρεις τελευταίες ημέρες ήμασταν όλοι μαζί. Δουλεύουν όλη τη μέρα, όλο το βράδυ οι αστυνομικοί του Ανθρωποκτονιών. Αν υπάρχει κάποιος που μπορεί να τους βρει, είναι τα παιδιά αυτά, που από το πρωί μέχρι το βράδυ είναι εκεί. Είναι συνέχεια σε επικοινωνία μαζί μου. Ξέρω ότι 15 με 20 αστυνομικοί είναι συνεχώς στον δρόμο και ψάχνουν. Δεν έχει περάσει το πρώτο σοκ. Η κορούλα μου, ευτυχώς, δεν έχει χτυπήσει, πήγε στο νοσοκομείο προληπτικά και ευτυχώς είναι καλά».

Ακόμα και στη δήλωσή του μπροστά στο τηλεοπτικό δίκτυο του BBC την ίδια ώρα, ο πιλότος φτιάχνει για μία ακόμη φορά τα μαλλιά του απαντώντας σε άψογα αγγλικά. Μία ακόμα εμφάνισή του που προκάλεσε ποικίλα σχόλια είναι αυτή την ημέρα της κηδείας της 20χρονης Καρολάιν στην Αλόννησο, όπου ο ίδιος, αντί να συνοδεύσει τη σορό της συζύγου του με το αυτοκίνητο μέχρι τον Βόλο και από εκεί στο νησί των Σποράδων, όπως έκαναν η μητέρα της, οι γονείς του και λιγοστοί συγγενείς τους, προτίμησε να ταξιδέψει ως εκεί με το ελικόπτερο της εταιρείας όπου εργάζεται μαζί με συναδέλφους του.

Ντυμένος στα μαύρα και κρατώντας συνεχώς τη μικρή Λυδία αγκαλιά ο πιλότος ελικοπτέρων όχι μόνο προσπαθεί, αλλά και συγκινεί τους πάντες τόσο με το νοιάξιμό του για το παιδί του όσο και με τον συγκλονιστικό επικήδειο που εκφωνεί στη μνήμη της γυναίκας του, προκαλώντας δάκρυα στα μάτια σε όσους είχαν έσπευσαν να τους συμπαρασταθούν: «Είμαι πολύ τυχερός που τη γνώρισα. Πάρα πολύ τυχερός που με αγάπησε και είναι η μητέρα του παιδιού μου. Είμαι πολύ τυχερός για τις στιγμές που περάσαμε μαζί. Ενα πράγμα με θλίβει περισσότερο απ’ όλα. Δεν είναι πια εδώ και δεν θα ξαναδώ την αγάπη μου. Η κόρη μας θα μεγαλώσει και δεν θα θυμάται πόσο υπέροχη ήταν η μανούλα της. Η Καρολάιν ήταν η χαρά της ζωής, η χαρά για όλο τον κόσμο, η χαρά για το σπίτι μας, η χαρά για την κόρη της. Μέσα από τη Λυδία θα είναι για πάντα μαζί μου. Να είστε καλά, να προσέχετε τους ανθρώπους που σας αγαπάνε».

Λίγα 24ωρα μετά το τελευταίο αντίο στη σύζυγό του στην Αλόννησο ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος αποφάσισε να αποχαιρετήσει την Καρολάιν και μέσα από τη σελίδα του στο Instagram. Το ημερολόγιο έγραφε 16 Μαΐου όταν κάτω από μια φωτογραφία από την πιο ευτυχισμένη μέρα της ζωής τους, τον γάμο τους στη διάσημη παραλία της Πορτογαλίας Praia Do Canavial, ο 32χρονος άφηνε το εξής μήνυμα: «Για πάντα μαζί. Καλό ταξίδι, αγάπη μου».
f2_202226729_10218813881967910_4409077162890755940_n
Για πάντα μαζί στο Instagram. Η ανάρτηση του πιλότου στο Instagram με την οποία αποχαιρετούσε την αδικοχαμένη Καρολάιν
 
Από την ημέρα εκείνη και μετά και όσο οι έρευνες εξακολουθούσαν να βρίσκονται σε εξέλιξη ο 32χρονος φαινόταν ξεκάθαρα να ανησυχεί για κάτι.

Τα καθημερινά τηλέφωνα και οι τετ α τετ συναντήσεις με τους αστυνομικούς είχαν μειωθεί αισθητά, με αποτέλεσμα να μην έχει καμία επικοινωνία και να μη γνωρίζει το παραμικρό για το τι συμβαίνει. Ετσι, σε μία ακόμη δήλωσή του μέσα από το πολυτελές αυτοκίνητό του φορώντας γυαλιά ηλίου και μάσκα για την προστασία από τον κορωνοϊό είπε με νευρικό ύφος σχετικά με τις έρευνες που μέχρι εκείνη τη στιγμή φαινόταν να είναι άκαρπες: «Tο ήξερα από την αρχή, δεν είναι εύκολο. Δεν σταματάει κανείς να δουλεύει, αλλά ό,τι θέλετε αυτή τη στιγμή, από την Αστυνομία. Είναι λάθος ό,τι περνάει, παρερμηνεύεται και είναι λάθος».

Εκείνο ήταν ξεκάθαρα το κομβικό σημείο στο οποίο ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος έπαψε να έχει οποιαδήποτε ενημέρωση από τους αστυνομικούς. Πλέον επικοινωνούσαν μαζί του μόνο για να τον καλέσουν στη ΓΑΔΑ, προκειμένου να τους λύσει τα ερωτήματα που προέκυπταν συνεχώς, όπως έγινε και στην περίπτωση της Ελένης Μυλωνοπούλου, της ειδικού που επισκεπτόταν μαζί με την Καρολάιν. Εκεί είναι που άρχισε να παίρνει στα σοβαρά τα μηνύματα του κόσμου, τα οποία διάβαζε συνεχώς κάτω από αναρτήσεις.

Ξαφνικά συνειδητοποίησε πως εκεί που όλοι του συμπαραστέκονταν, σταδιακά το κλίμα άρχισε να αλλάζει δραματικά σε βάρος του, με τον κόσμο να ζητά την εξιχνίαση του εγκλήματος εδώ και τώρα. Ετσι σε μία ακόμα προσπάθεια να θολώσει τα νερά δηλώνει σε τηλεοπτική εκπομπή του MEGA: «Ο,τι ευρήματα ακούτε ως είδηση είναι στοιχεία που υπάρχουν μέρες τώρα. Αναμοχλεύονται μαζί με άπειρες εικασίες, για να μείνει το θέμα στην επιφάνεια, και το καταλαβαίνω γιατί έτσι γίνεται πάντα. Με είχαν προειδοποιήσει όλοι, ότι μόλις τελειώσουν τα βασικά δεδομένα, προσπαθεί η είδηση να πιαστεί απ’ όπου μπορεί, τουλάχιστον μέχρι το θέμα να σταματήσει να πουλάει. Γι’ αυτό και δεν μου κάνει εντύπωση».

Η δήλωσή του αυτή προκαλεί αντιδράσεις, καθώς θεωρεί το θέμα της δολοφονίας της συζύγου του, μιας 20χρονης νεαρής μητέρας μέσα στο σπίτι της, ως ένα θέμα που πουλάει και όχι ως ένα έγκλημα που έχει αφήσει άφωνο το πανελλήνιο από την αγριότητα της τέλεσής του. Από εκείνη την ώρα και μετά ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος σταμάτησε οποιαδήποτε επαφή, εξαφανίστηκε, σήκωνε επιλεκτικά πλέον το τηλέφωνό του, ενώ αρνιόταν οποιαδήποτε συνέντευξη, ίσως γιατί σταδιακά καταλάβαινε πως έφτανε η στιγμή της αλήθειας.

Το ένα λάθος άρχισε να διαδέχεται το άλλο, με αποτέλεσμα 37 ημέρες μετά οι αστυνομικοί να καταφέρουν να λύσουν τον γρίφο κάνοντας τον βασικό ύποπτο να ομολογήσει το έγκλημά του.
f4_kideia-pateras-main2
Συντετριμμένος στην κηδεία με τη μικρή Λυδία. Ο πιλότος πήγε στην κηδεία έχοντας στην αγκαλιά του την 11 μηνών κόρη του

Ειδήσεις σήμερα:

Γλυκά Νερά: Όταν ο πιλότος κατέθετε στους αστυνομικούς για την «χαρούμενη οικογένειά του» με την Καρολάιν

Όχημα παρέσυρε και σκότωσε άνδρα κατά τη διάρκεια ενός Gay Pride στη Φλόριντα

Η «ηλεκτρονική ταυτότητα» που μπλοκάρει τις μεταβιβάσεις ακινήτων και η... λύση!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης