Στην τελική ευθεία μπαίνει η προμήθεια τεσσάρων φρεγατών, συνολικού ύψους 5 δις ευρώ, από το Πολεμικό Ναυτικό, καθώς στις 11 το πρωί μετέβησαν στο Μέγαρο Μαξίμου ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο Α/ΓΕΕΘΑ κ Κωνσταντίνος Φλώρος, ο Α/ΓΕΝ κ Στυλιανός Πετράκης και ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, Αντώνης Οικονόμου,προκειμένου να ενημερώσουν τον πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, για τα μέχρι ώρας αποτελέσματα της επιχειρησιακής αξιολόγησης των προτάσεων που έχουν κατατεθεί, αλλά και για τα σχετικά χρονοδιαγράμματα που έχουν τεθεί ως προς την πορεία υλοποίησης του εν λόγο εξοπλιστικού προγράμματος.
Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, επρόκειτο για εσωτερική σύσκεψη, στη διάρκεια της οποίας δεν επρόκειτο να ληφθούν αποφάσεις για το πρόγραμμα των φρεγατών.
Να σημειώσουμε πως η αξιολόγηση των οχτώ συνολικά προσφορών που έχουν κατατεθεί και η σχετική βαθμολογία που έλαβε κάθε μια από αυτές από τη πλευρά των επιτελών του Πολεμικού Ναυτικού ήταν αποτέλεσμα τριών παραμέτρων, του βεληνεκούς των όπλων που θα φέρουν και της εμβέλειας δράσης τους, της ανθυποβρυχιακής τους ικανότητας και προστασίας και της δυνατότητα τους να αντιμετωπίζουν με επιτυχία εναέριες απειλές. Στο πλαίσιο αυτό η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία των Ε.Δ θα κομίσει σήμερα στον πρωθυπουργό τους σχετικούς φακέλους με τις εν λόγω αξιολογήσεις.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ως προς το επιχειρησιακό σκέλος στην κορυφή της σχετικής λίστας βρίσκονται η γαλλική, η γερμανική και η ολλανδική πρόταση ( η σειρά είναι τυχαία), έχοντας πολύ μικρές αποκλίσεις μεταξύ τους, με την μια να υπερτερεί η να υστερεί της άλλης σε επιμέρους τομείς που εξετάστηκαν. Από εκεί και έπειτα ακολουθούν οι υπόλοιπες προτάσεις, μεταξύ άλλων και η αμερικανική η οποία σε επιχειρησιακό επίπεδο, μέχρι ώρας τουλάχιστον δεν φαίνεται να εντυπωσιάζει τους αρμόδιους επιτελείς του ΠΝ.
Παρόλα αυτά πάντως η εξέταση των προτάσεων και η όποια τελική απόφαση πρόκειται να λάβει υπόψη της και άλλους παράγοντες, πέραν των αμιγώς επιχειρησιακών, όπως τα χρονοδιαγράμματα, τις πληρωμές, τον τύπο της σύμβασης, τα ναυπηγεία και το καθεστώς χρηματοδότησης. Ως προς το τελευταίο σκέλος, να σημειώσουμε πως είναι ένας τομέας που, όπως αναφέρουν οι αναλυτές, οι Αμερικανοί μπορούν να αλλάξουν τους συσχετισμούς, καταθέτοντας από οικονομικής άποψης την πιο συμφέρουσα πρόταση, δεδομένου ότι μέσω των προγραμμάτων FMS είναι σε θέση να δανειοδοτήσουν τη χώρα μας, προκειμένου να αποκτήσει τον τύπο της φρεγάτας που οι ίδιοι προσφέρουν.
Μια επίσκεψη στην Πάρνηθα και στο Regency Casino Mont Parnes μπορεί να αποκτήσει άλλη αξία, καθώς μπορεί να οδηγήσει έξι τυχερούς στο τιμόνι ενός ολοκαίνουργιου SUV αυτοκινήτου και συγκεκριμένα του πολυτελούς Chery Tiggo 4.
Σήμερα, οι επιχειρήσεις δεν αναζητούν απλώς θεωρητικές γνώσεις, αλλά ανθρώπους που μπορούν να ενταχθούν άμεσα στην παραγωγή, να χειριστούν σύγχρονες τεχνολογίες και να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις ενός περιβάλλοντος που αλλάζει με ιλιγγιώδεις ρυθμούς
Το επαγγελματικό τμήμα της LG Electronics Hellas παρουσίασε το B2B όραμά του για το 2030 και την ανακαινισμένη B2B Academy, επιβεβαιώνοντας τη στρατηγική του δέσμευση στην εκπαίδευση, την τεχνολογική καινοτομία και την ανάπτυξη ολοκληρωμένων επαγγελματικών λύσεων.