Δήλωση υγείας: Πώς θα την εκδώσετε για να ταξιδέψετε με πλοίο

Δήλωση υγείας: Πώς θα την εκδώσετε για να ταξιδέψετε με πλοίο

Είναι απαραίτητη ανεξάρτητα από το αν κάποιος φέρει πιστοποιητικό εμβολιασμού - Οι πολίτες που έχουν εμβολιαστεί δεν χρειάζεται να κάνουν rapid test ή self test

limania-648_2
Στην ιστοσελίδα του υπουργείου Ναυτιλίας θα μπορούν όλοι οι επιβάτες που το επιθυμούν και πρόκειται να ταξιδέψουν με πλοίο να συμπληρώνουν τη Δήλωση Υγείας, η οποία είναι απαραίτητη για την επιβίβασή τους, ανεξάρτητα εάν κάποιος διαθέτει πιστοποιητικό εμβολιασμού, rapid ή μοριακό test.

Τη δήλωση θα μπορεί κάποιος να τη συμπληρώσει ηλεκτρονικά, και να την εκτυπώσει προκειμένου να την έχει μαζί του πριν την επιβίβαση, στη διεύθυνση https://www.ynanp.gr/el/gr-epikoinwnias-enhmerwshs/dhlwsh-ygeias-prin-thn-epibibash/.

Μιλώντας στην ΕΡΤ1 το πρωί της Τετάρτης, ο κ. Πλακιωτάκης σημείωσε πως από αύριο οι επιβάτες θα μπορούν να κάνουν τη δήλωση υγείας και ψηφιακά ώστε να αποφεύγονται οι συνωστισμοί στα λιμάνια και να γίνεται ομαλά η επιβίβασή τους στα πλοία.

Δείτε ΕΔΩ την Δήλωση Υγείας

Ο κ. Πλιακιωτάκης τόνισε ότι στη Δήλωση Υγείας οι επιβάτες θα συμπληρώνουν όλα τα στοιχεία που θα αναφέρουν εάν κάποιος έχει κάνει τις τελευταίες 72ώρες μοριακό εργαστηριακό έλεγχο (PCR) για COVID-19, εάν έχει κάνει την ίδια ή την προηγούμενη ημέρα έλεγχο για COVID-19 με ταχύ αντιγονικό τεστ (rapid test) ή αυτοδιαγνωστικό έλεγχο (self test), εάν έχει εμβολιαστεί με όλες τις απαραίτητες δόσεις για τον COVID-19, ενώ θα αναγράφονται τα στοιχεία του ατόμου που ταξιδεύει.

Ο υπουργός Ναυτιλίας επεσήμανε ότι τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος επιτηρούν συνεχώς την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων, στα λιμάνια αλλά και μέσα στα πλοία, τα οποία διαμορφώθηκαν με τους φορείς της αγοράς αλλά -κυρίως- με τις κατευθύνσεις των ειδικών επιστημόνων. Τέλος, υπογράμμισε ότι η πληρότητα στα πλοία παραμένει στο 85% για αυτά που διαθέτουν καμπίνες και στο 80% για αυτά που δεν διαθέτουν καμπίνες

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cbsxgc6aerr5-sf)

Ειδήσεις σήμερα:

Κέλι Κλάρκσον: Η νέα «Ντε Τζενέρις» και οι... ελληνικές καμπύλες της

Καιρός: Τοπικές βροχές στα βορειοανατολικά

Τι θα ανακοινώσει από την Αστυπάλαια σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης