Καιρός: Κακοκαιρία με βροχές, καταιγίδες και ανέμους έως 8 μποφόρ από το βράδυ της Πέμπτης στα βόρεια - Βίντεο,χάρτες

Καιρός: Κακοκαιρία με βροχές, καταιγίδες και ανέμους έως 8 μποφόρ από το βράδυ της Πέμπτης στα βόρεια - Βίντεο,χάρτες

Χαλάει ο καιρός  με βροχές και καταιγίδες, νέοι χάρτες:Επηρεάζονται με έντονα φαινόμενα η Μακεδονία, η Θράκη και το ανατολικό και βόρειο Αιγαίο -  Σφοδροί άνεμοι έως 8 μποφόρ

akairos-kakokairiavoreia-vroxes
Πρόσκαιρη επιδείνωση αναμένεται να παρουσιάσει σταδιακά από την Πέμπτη ο καιρός  στα ανατολικά και βόρεια γεωγραφικά διαμερίσματα της χώρας. Αιτία για αυτή την εξέλιξη είναι ένα γρήγορα κινούμενο ψυχρό μέτωπο από την κεντρική Ευρώπη το οποίο θα μεταφέρει ψυχρές αέριες μάζες, όπου σε συνδυασμό με την θερμή επιφάνεια θα δημιουργήσουν έντονη αστάθεια.

Την Πέμπτη η μέρα θα ξεκινήσει με αίθριο καιρό και ηλιοφάνεια στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Κατά τη διάρκεια της ημέρας θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις, οι οποίες στα δυτικά και βόρεια θα πυκνώσουν και θα δώσουν τοπικές βροχές, αρχικά μικρής έκτασης και έντασης. Ωστόσο το βράδυ θα φαινόμενα στα βόρεια θα ενταθούν σημαντικά με ισχυρές καταιγίδες και ανέμους έως και 8 μποφόρ.



Τι να αναμένουμε και σε ποιες περιοχές

Βροχές, ισχυρές καταιγίδες ακόμη και χαλάζι είναι φαινόμενα που θα μας απασχολήσουν μέσα στην Παρασκευή και για ένα 24ωρο περίπου. Οι πιο «επικίνδυνες» ώρες και λόγω εποχής είναι για την ξηρά το μεσημέρι και το απόγευμα, ενώ για θαλάσσιες – παραθαλάσσιες περιοχές πρωί και βράδυ αντίστοιχα, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά μοντέλα, όπως τα παρουσιάζει ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Οι περιοχές με τα πιο έντονα φαινόμενα θα είναι η Μακεδονία, η Θράκη και το ανατολικό και βόρειο Αιγαίο. Ταυτόχρονα πολύ ισχυροί βοριάδες θα φυσήξουν σταδιακά μέσα στο Αιγαίο που θα ρίξουν πρόσκαιρα μεν, αρκετά δε την θερμοκρασία.
Κλείσιμο
kairos-kakokairia-voreia


Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης, αναφέρεται και στην απαιτούμενη προσοχή τους κεραυνούς που «χτυπούν» χαμηλά, λόγω της φύσης των φαινομένων που αναπτύσσονται αυτή την εποχή.

Ειδήσεις σήμερα: 

Αυξάνονται οι μεταβιβάσεις ακινήτων - Γιατί βιάζονται οι ιδιοκτήτες

ΑΣΕΠ: Εκδόθηκε η 6Κ/2021 προκήρυξη για 115 προσλήψεις στο υπουργείο Οικονομικών

Πέτρος Φιλιππίδης: Τρεις γυναίκες απειλούν να τον στείλουν φυλακή
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης