Οι τουρίστες... ξανάρχονται: Πτήσεις από Γαλλία, Γερμανία, Σουηδία, Λιθουανία, Λετονία και Ελβετία στο «Ελ. Βενιζέλος» και τα νησιά

Οι τουρίστες... ξανάρχονται: Πτήσεις από Γαλλία, Γερμανία, Σουηδία, Λιθουανία, Λετονία και Ελβετία στο «Ελ. Βενιζέλος» και τα νησιά

Με προορισμό τα ελληνικά νησιά, αλλά και περιοχές της ενδοχώρας, όπως η Πελοπόννησος, έφτασαν οι πρώτοι τουρίστες στο «Ελ. Βενιζέλος» - Τι δήλωσαν στο protothema.gr - 32 πτήσεις εντός της ημέρας στα νησιά του νοτίου Αιγαίου

aerodromio_touristes_art
Οι πρώτες πτήσεις από το εξωτερικό άρχισαν να καταφθάνουν σήμερα το πρωί στο αεροδρομιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», με τους τουρίστες να έχουν προορισμό τα ελληνικά νησιά, αλλά και περιοχές της ενδοχώρας -κυρίως της Πελοποννήσου.

Λίγο μετά τις 11 το πρωί έφτασε πτήση από το Παρίσι. «Έχω κάνει το τεστ και έχω εμβολιαστεί, είμαι αρκετά χαρούμενος που έρχομαι στην Ελλάδα μετά από αρκετό καιρό. Είναι η τρίτη φορά που έρχομαι στην Αθηνα. Θα το απολαύσω» είπε στο protothema.gr ένας τουρίστας από τη Γαλλία, ο οποίος πρόκειται να ταξιδέψει στην Πάρο και τη Σαντορίνη.

Άφιξη τουριστών στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος

«Είμαστε χαρούμενοι που ερχόμαστε ξανά. Που ταξιδεύουμε στην Ελλάδα. Αισθάνομαι ασφαλής και αποφάσισα να ταξιδέψω κατευθείαν μαζί με την οικογένεια μου. Θα κάνουμε κρουαζιέρα στα ελληνικά νησιά. Δεν φοβόμαστε. Δεν έχουμε κάνει το εμβόλιο, αλλά είμαστε αρνητικοί όλοι» είπε ακόμη ένας άνδρας από τη Γαλλία.

Τις επόμενες ώρες αναμένεται να φτάσουν κι άλλες πτήσεις από ευρωπαϊκές πόλεις, όπως το Άμστερνταμ. Οι ιδιοκτήτες των ξενοδοχείων και των καταστημάτων εστίασης σε όλη τη χώρα περίμεναν πώς και πώς το άνοιγμα του τουρισμού, εκφράζοντας την αισιοδοξία τους πως η κίνηση θα είναι ιδιαίτερα αυξημένη κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.
Κλείσιμο
aerodromio_touristes
aerodromio_touristes2

32 διεθνείς πτήσεις στο νότιο Αιγαίο

Αν και, λόγω της άρσης των περιοριστικών μέτρων στα αεροδρόμια του Ν. Αιγαίου έχουν ήδη ξεκινήσει και πραγματοποιούνται διεθνείς αφίξεις από τις 13 Μαΐου, επισήμως, στο άνοιγμα του ελληνικού τουρισμού, σήμερα, Σάββατο 15 Μαΐου, τα αεροδρόμια του Ν. Αιγαίου υποδέχονται 32 διεθνείς πτήσεις.

Περισσότερες πτήσεις από περισσότερες χώρες υποδέχεται σήμερα η Ρόδος, αφού φθάνουν στο νησί 16 αεροπλάνα από την Στοκχόλμη και το Γκέτεμποργκ της Σουηδίας, το Βίλνιους της Λιθουανίας, τις Βρυξέλλες (Βέλγιο), τη Ζυρίχη (Ελβετία), τη Ρίγα της Λετονίας, ενώ την «τιμητική» της έχει η Γερμανία για το νησί των Ιπποτών με εννέα πτήσεις από Βερολίνο, Στουτγκάρδη, Μόναχο, Ντίσελντορφ, Αννόβερο, Λειψία και Φρανκφούρτη.

Δυναμικό άνοιγμα κάνει σήμερα και η Κως, αφού στο διεθνές αεροδρόμιο της φθάνουν 11 διεθνείς πτήσεις από το Ντίσελντορφ, το Αννόβερο, το Μόναχο και την Φρανκφούρτη της Γερμανίας, από τη Ζυρίχη (Ελβετία), τη Βαρσοβία και το Κατοβίτσε της Πολωνίας, την Πράγα (Τσεχία) και από τις πόλεις Λιλ και Ντοβίλ της Γαλλίας.

Η Μύκονος υποδέχεται σήμερα τρεις πτήσεις από Ντόχα, Ζυρίχη και Γενεύη και η Σαντορίνη δύο από Παρίσι και Φρανκφούρτη.
aerodromio_touristes3

Τι ισχύει για τις πτήσεις

Mε ισχύ από τις 14 Μαΐου έως τις 24 Μαΐου 2021 και ώρα 06:00 το πρωί, τέθηκε σε εφαρμογή η επιβολή του μέτρου απαγόρευσης εισόδου των υπηκόων τρίτων κρατών, (δεν ισχύει για τους υπηκόους κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) και της Συμφωνίας Σένγκεν), σύμφωνα με νέα NOTAM της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας.

Ειδικότερα, η αεροπορική οδηγία (notam) προβλέπει:

- Απαγόρευση εισόδου στη χώρα των υπηκόων τρίτων κρατών, πλην των κρατών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Συμφωνίας Σένγκεν. Από την αεροπορική οδηγία εξαιρούνται και οι επιβάτες μόνιμοι κάτοικοι των ακόλουθων 21 χωρών: Αυστραλία, Βόρεια Μακεδονία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, Ηνωμένο Βασίλειο, Ισραήλ, Καναδάς, Λευκορωσία, Μπαχρέιν, Νέα Ζηλανδία, Νότια Κορέα, Κατάρ, Κίνα, Κουβέιτ, Ουκρανία, Ρουάντα, Ρωσία, Σαουδική Αραβία, Σερβία, Σιγκαπούρη, Ταϊλάνδη.

- Όλοι οι ταξιδιώτες προς Ελλάδα, ανεξαρτήτως υπηκοότητας, συμπληρώνουν την ηλεκτρονική φόρμα PLF (Passenger Locator Form), στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://travel.gov.gr, με τα στοιχεία επαφής τους στην Ελλάδα, πριν από την άφιξή τους στη χώρα.
aerodromio_touristes4

Προϋπόθεση εισόδου, είναι για τους ταξιδιώτες προς Ελλάδα: α) να έχουν ολοκληρώσει προ τουλάχιστον δεκατεσσάρων (14) ημερών τον εμβολιασμό για κορωνοϊό COVID-19 και να
προσκομίσουν πιστοποιητικό εμβολιασμού στην αγγλική, γαλλική, γερμανική, ιταλική, ισπανική ή ρωσική γλώσσα, το οποίο να έχει εκδοθεί από δημόσια αρχή.

Το πιστοποιητικό εμβολιασμού περιλαμβάνει το ονοματεπώνυμο του προσώπου, όπως αυτό αναγράφεται στο διαβατήριο, τον τύπο του διενεργηθέντος εμβολίου, τον αριθμό των δόσεων και την ημερομηνία διεξαγωγής τους, ή

β) να έχουν διαγνωσθεί αρνητικοί σε εργαστηριακό έλεγχο για κορονοϊό COVID-19 με τη μέθοδο PCR εντός των τελευταίων εβδομήντα δύο (72) ωρών πριν από την άφιξή τους στην Ελλάδα, ή
γ) εναλλακτικά, οι ταξιδιώτες προς Ελλάδα πρέπει να φέρουν βεβαίωση νόσησης ισχύος δύο (2) έως εννέα (9) μηνών από την αναγραφόμενη σε αυτό ημερομηνία νόσησης που έχει εκδοθεί από δημόσια αρχή.

Ειδήσεις σήμερα 

Επιστροφή στην κανονικότητα για το ΕΣΥ: Ξεκινούν ραντεβού για επεμβάσεις - Τι αλλάζει στα νοσοκομεία

Η Ελλάδα «άνοιξε» τις πύλες του τουρισμού - Αυξημένη ζήτηση για βίλες και Airbnb - Τι λένε ξενοδόχοι και τουριστικοί πράκτορες

Πανελλαδικές: Έρχεται αύξηση βάσεων στις περιζήτητες σχολές - Πτώση στα περιφερειακά ΑΕΙ - Τέλος η «λευκή κόλλα»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης