Ηράκλειο - 35χρονος με θρόμβωση στο πόδι μετά τον εμβολιασμό με AstraZeneca: Πως γλύτωσε τον ακρωτηριασμό

Ηράκλειο - 35χρονος με θρόμβωση στο πόδι μετά τον εμβολιασμό με AstraZeneca: Πως γλύτωσε τον ακρωτηριασμό

Σε χειρουργείο υποβλήθηκε ο 35χρονος - «Ευτυχώς με το που έγινε αφαίρεση της θρόμβωσης και κυκλοφόρησε το αίμα, το πόδι μου επανήλθε», δηλώνει

Screenshot_2021-05-11_at_6_47_36_PM
Το πρώτο 24ωρο μετά τον εμβολιασμό του με AstraZeneca, ο 35χρονος Αλέξανδρος εμφάνισε πυρετό, πονοκέφαλο και μυαλγία, συμπτώματα που δεν τον ανησύχησαν.

Στη συνέχεια, όμως, 12 ημέρες μετά τον εμβολιασμό του διακομίστηκε στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου, έχοντας παραλύσει από θρόμβωση στο αριστερό του πόδι.

«Οι γιατροί δεν έδιναν και πολλές ελπίδες για το πόδι,  δηλαδή για να σωθεί. Υπήρχε περίπτωση να ξυπνήσω και να μην είχα πόδι», δήλωσε ο 35χρονος Αλέξανδρος στο Mega.

«Ποτέ δεν ήμουν κατά του εμβολίου. Ήθελα να το κάνω το εμβόλιο γιατί έλεγα να το κάνουμε να ελευθερωθούμε για να τελειώνουμε όλοι από αυτό», προσέθεσε.

«Ήταν τα κανονικά συμπτώματα, παρενέργεια από το εμβόλιο. Κι από εκεί και πέρα δεν είχα κάτι», τόνισε.

Χθες το πρωί, όμως, στον δρόμο για τη δουλειά ο 35χρονος νιώθει ξαφνικό πόνο στο αριστερό του πόδι- μια κάψα που μούδιαζε το κορμί του.

«Δεν μπορούσα να κουνήσω καν τα δάχτυλα του ποδιού μου. Δεν το ένιωθα καν σαν πόδι… είχε νεκρώσει εντελώς. Νόμιζα ότι  κόπηκε κάποιος τένοντας δηλαδή ένιωσα αυτή τη ζεστασιά και λέω εντάξει δεν πήγε το μυαλό μου κατευθείαν στην παρενέργεια του εμβολίου», εξήγησε ο 35χρονος από το Ηράκλειο.

Ξαφνικά, τα 10 μέτρα απόσταση που έπρεπε να διανύσει μέχρι το γραφείο φάνταζαν μίλια μακριά. Έντρομοι οι συνάδελφοι του φωνάζουν τη φαρμακοποιό της γειτονιάς να τον κοιτάξει.

Κλείσιμο
«Οπότε καλέσαμε την φαρμακοποιό απέναντι η οποία διέγνωσε αμέσως ότι είναι θρόμβωση- δηλαδή το είπε κιόλας: ειδοποιώ ασθενοφόρο, είναι θρόμβωση».

«Υπήρξε περίπτωση να ξυπνήσω και να μην είχα πόδι. Ευτυχώς με το που έγινε αφαίρεση της θρόμβωσης και κυκλοφόρησε το αίμα, το πόδι μου επανήλθε. Όταν άνοιξα τα μάτια μου από το χειρουργείο το πρώτο πράγμα που έκανα ήταν να κουνήσω τα δάχτυλά μου».

Πλέον, ο ίδιος είναι πεπεισμένος πως πρόκειται για παρενέργεια του εμβολίου, μια πεποίθηση που όπως λέει, ενστερνίζονται και οι θεράποντες γιατροί.

«Οι γιατροί εδώ και στην Ιεράπετρα μού είπαν ότι είναι άμεση η σύνδεση δηλαδή είναι το εμβόλιο ξεκάθαρα γιατί δεν είχα κάποιο ιστορικό. Είμαστε πεπεισμένοι ότι είναι από το εμβόλιο, περιμένουμε τα εργαστηριακά αποτελέσματα για να βεβαιωθούμε». Ο 35χρονος Αλέξανδρος θα παραμείνει στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους ενώ μέσα στις επόμενες ημέρες θα πάρει στα χέρια του και τα εργαστηριακά αποτελέσματα.

Ειδήσεις σήμερα 

Κορωνοϊός: Στα 3.197 τα νέα κρούσματα - 732 οι διασωληνωμένοι, 52 θάνατοι 

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Ειδική ομάδα στο «κυνήγι» των φονιάδων της Καρολάιν - Τι «βλέπουν» για τους δράστες 

Εργασιακά: Αύριο στη διαβούλευση το νομοσχέδιο που φέρνει την 4ήμερη εργασία 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης