Δήμος Αθηναίων: Μεγάλη δράση αντιγκράφιτι στην Ερμού - Βίντεο και φωτογραφίες

Δήμος Αθηναίων: Μεγάλη δράση αντιγκράφιτι στην Ερμού - Βίντεο και φωτογραφίες

Παραδόθηκε στους πολίτες απαλλαγμένος από μπογιές και συνθήματα ο δρόμος, ενώ προστατεύθηκαν τα έργα της street art - Δείτε το πριν και το μετά της δράση του δήμου Αθηναίων

ΑΝΤΙΓΚΡΑΦΙΤΙ_ΕΡΜΟΥ_ΠΡΙΝ_1
Καθαρός και απαλλαγμένος από μπογιές, συνθήματα και τον αισθητικό βανδαλισμό ετών αλλά και με τα γκράφιτι εικαστικής αξίας προστατευμένα, αποδίδεται στους πολίτες και τον εμπορικό κόσμο ο ιστορικός δρόμος της Ερμού.

Στην μεγάλη επιχείρηση ευπρεπισμού και αντιγκράφιτι τα εξειδικευμένα συνεργεία της Διεύθυνσης καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων, υπό τον συντονισμό του αρμόδιου αντιδημάρχου Νίκου Αβραμίδη, εργάστηκαν νυχθημερόν για περισσότερες από 18 ημέρες και ανέτρεψαν την εικόνα εγκατάλειψης και βρωμιάς σε μια περιοχή πλούσια σε υπαίθρια αρχαιολογικά ευρήματα.

Μεγάλη αντιγκράφιτι παρέμβαση στην Ερμού από τον Δήμο Αθηναίων


Κλείσιμο
Μετά από χρόνια αισθητικού βανδαλισμού ο πέτρινος τοίχος -συνολικής έκτασης 2.300 τ.μ- που βρίσκεται επί του αρχαιολογικού χώρου του Κεραμεικού και διατρέχει την οδό Ερμού, από το Θησείο προς την Πειραιώς, έλαμψε. Χρησιμοποιήθηκαν 600 λίτρα διαλυτικού υγρού με το οποίο αφαιρέθηκαν το άναρχο γκράφιτι ετών, καθώς και 88 τόνοι νερού για τον γενικό καθαρισμό, ενώ τα εξειδικευμένα συνεργεία χρησιμοποίησαν 200 λίτρα ειδικό υγρό για τη μελλοντική προστασία του πέτρινου τοίχου από τυχόν νέο βανδαλισμό.

Το έργο ήταν απαιτητικό, καθώς η πολυετής εγκατάλειψη, είχε ως αποτέλεσμα τα συνεργεία να συναντούν στρώσεις μπογιάς σε κάθε εφαρμογή του υλικού αφαίρεσης.

Παράλληλα, τα καλόγουστα γκράφιτι εικαστικής αξίας σε όλο το μήκος του πέτρινου τοίχου προστατεύθηκαν με ειδικά καλυπτικά, που δρουν ανασταλτικά σε κάθε προσπάθεια βανδαλισμού. Αυτή, άλλωστε, είναι η γενική αρχή που ακολουθεί ο Δήμος Αθηναίων για αυτή την μορφή σύγχρονης τέχνης.

Δείτε τις φωτογραφίες:

ΑΝΤΙΓΚΡΑΦΙΤΙ_ΕΡΜΟΥ_ΕΡΓΑΣΙΕΣ_1
ANTIΓΚΡΑΦΙΤΙ_ΕΡΜΟΥ_ΜΕΤΑ_2


ΑΝΤΙΓΚΡΑΦΙΤΙ_ΕΡΜΟΥ_ΕΡΓΑΣΙΕΣ_3
ΑΝΤΙΓΚΡΑΦΙΤΙ_ΕΡΜΟΥ_ΕΡΓΑΣΙΕΣ_2
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης