ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Ερμού: Μεγάλη αντιγκράφιτι παρέμβαση από τον Δήμο Αθηναίων - Δείτε φωτογραφίες

Ερμού: Μεγάλη αντιγκράφιτι παρέμβαση από τον Δήμο Αθηναίων - Δείτε φωτογραφίες

Οι εργαζόμενοι καθάρισαν σε μία εβδομάδα επιφάνειες εμβαδού σχεδόν 1700 τ.μ. από το Σύνταγμα μέχρι την οδό Αγίων Ασωμάτων - Ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης δήλωσε ότι τέτοιες επιχειρήσεις θα γίνονται συντονισμένα και τακτικά

antigraffiti
Νέα, μεγάλη επιχείρηση αντιγκράφιτι πραγματοποίησε η Διεύθυνση Καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων στην οδό Ερμού.

Η παρέμβαση πραγματοποιήθηκε από ειδικά συνεργεία, που εξαφάνισαν τα γκράφιτι, που σκέπαζαν δεκάδες επιφάνειες ιστορικών κτιρίων, τοίχων αλλά και ρολά καταστημάτων, ρυπαίνοντας πολλά σημεία του ιστορικού και εμπορικού κέντρου.

Με οργανωμένο σχέδιο και σχολαστικότητα οι εργαζόμενοι καθάρισαν μέσα σε περίπου μια εβδομάδα επιφάνειες συνολικού εμβαδού σχεδόν 1.700 τετραγωνικών μέτρων, σε μια απόσταση 1,3 χιλιομέτρου από το Σύνταγμα μέχρι την οδό Αγίων Ασωμάτων.

antigraffiti1
antigraffiti2



Έχοντας σύγχρονο εξοπλισμό, οι εργαζόμενοι κατάφεραν να καθαρίσουν 1061 τ.μ από μαρμάρινες κολώνες, 106 τ.μ από πέτρινες κολώνες, 214 τ.μ από μαρμάρινους τοίχους, 103 τ.μ από τζάμια, 216 τ.μ από ρολά και 16 τ.μ από καρτοτηλέφωνα. Σύμφωνα με τον δήμο Αθηναίων, η προσπάθεια ήταν ιδιαίτερα επίπονη καθώς τα γκράφιτι είχαν παραμείνει πάνω στις επιφάνειες για μεγάλο χρονικό διάστημα.



Κλείσιμο

Ανάσα για τα ιστορικά κτίρια, τα καταστήματα και τις μεγάλες επιφάνειες της Ερμού, που καθάρισαν με μία μεγάλη...

Δημοσιεύτηκε από Κώστας Μπακογιάννης - Kostas Bakoyannis στις Τρίτη, 29 Δεκεμβρίου 2020

Στη συνέχεια, οι επιφάνειες που καθαρίστηκαν επικαλύφθηκαν με ειδικό υγρό που παρέχει προστασία από μελλοντικό βανδαλισμό, ενώ για να καθαριστεί όλη αυτή η περιοχή και να υπάρξει ένα άρτιο και ολοκληρωμένο αποτέλεσμα χρησιμοποιήθηκαν 300 λίτρα ειδικό διαλυτικό για μαρμάρινες και πέτρινες επιφάνειες και 100 λίτρα υλικό για προστασία από μελλοντικό βανδαλισμό.

antigraffiti3
antigraffiti4



Ο καθαρισμός σε ρολά καταστημάτων έγινε σε συνεννόηση με τους ιδιοκτήτες, ενώ οι εργασίες πραγματοποιήθηκαν την νύχτα ώστε να μην εμποδίζεται η λειτουργία τους.

«Το πλέον σημαντικό, είναι ότι επιχειρήσεις αυτής της κλίμακας, έγιναν καθημερινότητα για την πόλη. Δεν είναι πια μία διαδικασία που πραγματοποιείται όταν η κατάσταση γίνεται οριακή. Οι επιχειρήσεις αντί-γκράφιτι, είναι μέρος του σχεδίου καθαριότητας της Αθήνας, στο σύνολό της. Συντονισμένα και τακτικά» δήλωσε ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.


antigraffiti5
antigraffiti6
antigraffiti7




Ειδήσεις σήμερα:

Έφοδος των ΕΚΑΜ στον καταυλισμό των Ρομά στα Μέγαρα

Χρυσοχοΐδης: «Το 2021 είναι ο χρόνος της ασφάλειας. Το εμβόλιο και ο φράχτης»

Βρούτσης: Μέχρι τις 12 Ιανουαρίου οι πληρωμές των αναστολών Δεκεμβρίου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης