Τέλος τα κορωνοπάρτι στη Βαρνάβα: Αστυνομικές δυνάμεις περιφρουρούν από σήμερα την πλατεία

Τέλος τα κορωνοπάρτι στη Βαρνάβα: Αστυνομικές δυνάμεις περιφρουρούν από σήμερα την πλατεία

Ελέγχουν μέχρι και τους ντελιβεράδες - To προηγούμενο διάστημα είχε παρατηρηθεί μεγάλος συνωστισμός  - Ο κόσμος βγήκε στα μπαλκόνια και χειροκροτούσε τους αστυνομικούς

5284775
Η νεοσύστατη Ομάδα Διαχείρισης και Οριοθέτησης Συναθροίσεων της Ελληνικής Αστυνομίας ανέλαβε δράση και μέλη της περικύκλωσαν πριν από λίγο την πλατεία Βαρνάβα στο Παγκράτι προκειμένου να αποθαρρύνουν τους εκατοντάδες νέους που συνωστίζονται κάθε βράδυ.

Πλατεία Βαρνάβα 16/4


Ο κόσμος βγήκε στα μπαλκόνια και χειροκροτούσε τους αστυνομικούς....

Πλατεία Βαρνάβα (1)



Κλείσιμο
Πλατεία Βαρνάβα (2)




Τις εικόνες ασυδοσίας στην πλατεία Βαρνάβα που κάνουν το γύρο των σόσιαλ μίντια κάθε βράδυ με τους εκατοντάδες θαμώνες και επισκέπτες να διασκεδάζουν παρά τις ισχύουσες απαγορεύσεις ελέω Covid-19, επιχειρεί να διαγράψει η Ελληνική Αστυνομία στέλνοντας την Ομάδα Διαχείρισης και Οριοθέτησης Συναθροίσεων (ΟΔΟΣ) της ΕΛ.ΑΣ. που αποτελείται από περίπου 50 νέους αστυνομικούς με σφυρίχτρες και χωρίζεται σε διμοιρίες των 10-12 ατόμων. Τα μέλη της ΟΔΟΣ φοράνε όπως βλέπετε στις φωτογραφίες που εξασφάλισε το protothema.gr. ειδικές στολές και έχουν λάβει εντολή να μην αφήσουν κανέναν να περάσει στο εσωτερικό της πλατείας, εκεί όπου συνωστίζονται καθημερινά κυρίως νέοι πολίτες. Χαρακτηριστικό των ελέγχων που γίνονται είναι ότι οι  αστυνομικές δυνάμεις σταματούν μέχρι τους διανομείς φαγητού. 

varnava__4_
varnava__5_
varnava__1__2
varnava__2__2
varnava__3_



varnava__2_
varnava__1_



Η ΟΔΟΣ είναι η πρώτη «γραμμή άμυνας» σε περιπτώσεις αντίδρασης στις προτροπές των αστυνομικών και επεισοδίων και η σημερινή παρουσία τους στη πλατεία Βαρνάβα έχει σκοπό να αποθαρρύνει τις συγκεντρώσεις που πραγματοποιούνται όπως προαναφέραμε κάθε βράδυ. Βέβαια η πλατεία Βαρνάβα δεν είναι ο μοναδικός πονοκέφαλος για την ΕΛ.ΑΣ αφού κόσμος συγκεντρώνεται από το Καλλιμάρμαρο, μέχρι την Καισαριανή, το Κολωνάκι και τα Εξάρχεια και όχι μόνο.


«Λαοθάλασσα» κάθε βράδυ στην πλατεία

Απίστευτες είναι οι εικόνες των τελευταίων ημερών από την πλατεία Βαρνάβα όπου δεκάδες νέοι συνωστίζονταν ο ένας πάνω στον άλλο και διασκέδαζαν με αλκοόλ και μουσική μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

varnava1


Σύμφωνα με κατοίκους της περιοχής κάθε βράδυ, κυρίως νεαροί, αψηφώντας το κίνδυνο και παραβιάζοντας τα μέτρα αλλά και την απαγόρευση κυκλοφορίας έκαναν πάρτι μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.


VID 20210410 WA0003


Την ώρα μάλιστα που το ΕΣΥ πιέζεται δραματικά κάποιοι συμπεριφέρονταν σαν να μην υπάρχει πανδημία. Μέχρι και φωτοβολίδες και πυροτεχνήματα έριχναν κάνοντας τη νύχτα μέρα.

varnava3



varnava4




Οι αγανακτισμένοι κάτοικοι καταγγέλλουν πως υπάρχουν περιπτώσεις που έχει κληθεί ακόμα και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ για να παραλάβει από την περιοχή άτομα που βρίσκονται υπό την επήρεια αλκοόλ. 





Ειδήσεις σήμερα: 


Ο πρώτος μηνυτής του Λιγνάδη αποκαλύπτει: «Πώς με προσέγγισε - Μου έλεγε ότι έχει καρκίνο»

Σκληρές εικόνες: Αστυνομικός στις ΗΠΑ πυροβολεί 13χρονο που σηκώνει τα χέρια ψηλά
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης