Εύοσμος: Συνελήφθη η μητέρα του μαθητή χωρίς το self test

Εύοσμος: Συνελήφθη η μητέρα του μαθητή χωρίς το self test

Η γυναίκα συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας επειδή είχε αναρτημένο «εμπρηστικό» κείμενο, στη σελίδα της στο Facebook

mitera_-_thessaloniki
Συνελήφθη η μητέρα που υπέβαλε μήνυση κατά των εκπαιδευτικών επειδή ο διευθυντής του 1ου ΓΕΛ Ευόσμου αρνήθηκε να επιτρέψει την είσοδο του γιου της στο σχολείο, χωρίς βεβαίωση self test. Σύμφωνα με το grtimes.gr αστυνομικοί της πέρασαν χειροπέδες, πριν από λίγο, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας επειδή είχε αναρτημένο «εμπρηστικό» κείμενο, στη σελίδα της στο Facebook.

Νωρίτερα ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Π. Παναγιωτόπουλος παρήγγειλε τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης με αφορμή το περιστατικό στο 1ο ΓΕΛ Ευόσμου. Ζήτησε να σχηματιστεί δικογραφία σχετικά με αναρτήσεις σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης από πολίτες που καλούν τους μαθητές να πηγαίνουν στα μαθήματα χωρις τα απαραίτητα τεστ ανίχνευσης του κορωνοϊού. Επίσης καλούν τους γονείς μαθητών να υποβάλουν μηνύσεις σε διευθυντές σχολείων για τον ίδιο λόγο.

Ο εισαγγελέας παρήγγειλε στην Αστυνομία να συλλαμβάνονται με την αυτόφωρη διαδικασία όσοι διαπράττουν το αδίκημα της «διέγερσης σε ανυπακοή». Αυτό έγινε και με τη συγκεκριμένη μητέρα μαθητή από τον Εύοσμο.

Δύο μαθητές αρνητές των self test έκαναν κατάληψη στο 1ο ΓΕΛ Ευόσμου - Πιάστηκαν στα χέρια με τους συμμαθητές τους

Σήμερα, από νωρίς το πρωί το 1ο Γενικό Λύκειο Ευόσμου, τελούσε υπό κατάληψη από δύο μαθητές που αρνούνταν να κάνουν το τεστ. Οι μαθητές που θέλησαν να αποκλείσουν το σχολείο, μάλιστα, δεν δίστασαν να πιαστούν στα χέρια με τους συμμαθητές τους που ήθελαν να κάνουν κανονικά το μάθημά τους. 

Ένταση μεταξύ μαθητών έξω από το 1ο ΓΕΛ Ευόσμου

Κάποια στιγμή, μάλιστα, λίγο πριν τις 9:00, δημιουργήθηκε και ένταση μεταξύ των μαθητών που βρίσκονταν στην κατάληψη και αυτών που βρίσκονταν απ' έξω και προσπαθούσαν να κάνουν μάθημα. Η κατάληψη τελικά έληξε και οι μαθητές μπήκαν κανονικά στις τάξεις τους για να ξεκινήσει το μάθημά τους

Κλείσιμο
1ο ΓΕΛ Ευόσμου: Μαθητές πιέζουν να ανοίξει το σχολείο - Voria.gr

Υπενθυμίζεται ότι χθες Τετάρτη, υπήρξε ένταση έξω από το ίδιο σχολείο, όταν πολίτες συγκεντρώθηκαν για να συμπαρασταθούν σε μητέρα που ζητούσε να επιτραπεί στον γιο της η είσοδος χωρίς να έχει μαζί του την προβλεπόμενη βεβαίωση αρνητικού αποτελέσματος self-test. Η μητέρα του παιδιού κατέθεσε μήνυση κατά παντός υπευθύνου, σήμερα το σχολείο τελούσε υπό κατάληψη από νωρίς το πρωί, ενώ έξω από αυτό βρίσκονται και γονείς που είναι κατά των self test. Μαθητές μιλώντας στην κάμερα του MEGA δήλωσαν ότι είναι κατά της κατάληψης, ενώ μίλησε και η κ. Σοφία Ρωμαίου, η μητέρα από την οποία ξεκίνησε το θέμα.

«Έχω περάσει και εγώ κορωνοϊό, με όλα τα συμπτώματα, δύσκολα. Είμαι μητέρα ενός παιδιού ανήλικου της Α Λυκείου, 15 ετών. Είναι καλός μαθητής και εδώ και τρεις ημέρες δεν μπορεί να μπει στην τάξη να κάνει μάθημα. Με βάση το νόμο του Συντάγματος Α 120 απαγορεύεται κάθε ιατρική πράξη στο παιδί χωρίς τη συγκατάθεση του γονέα. Η ένστασή μου είναι ότι δεν γνωρίζουμε την αξιοπιστία των self-tests. Δε γνωρίζουμε τι μπορεί να εμπεριέχουν που μπορεί να είναι επιβλαβές για τον οργανισμό των παιδιών μας. Τα παιδιά μας δεν είναι πειραματόζωα. Δεν ξέρουμε τι εξέλιξη θα έχει στον οργανισμό αυτό το self-test. Εγώ είμαι ελεύθερος επαγγελματίας, έχω τελειώσει και νοσηλευτική. Έχω στην οικογένειά μου γιατρούς και γνωρίζω κάποια πράγματα από μέσα. Και εγώ τους γιατρούς εμπιστεύομαι. Υπάρχουν γιατροί που αντιδρούν. Υπάρχει νόμος που κατοχυρώνει το δικαίωμά μας. Δεν αρνούμαι να κάνει το παιδί μια σωστή μοριακή εξέταση σε ένα εργαστήριο. Εδώ όμως ζητάνε από το σχολείο self-test», είπε η κ. Ρωμαίου.

«Υπάρχει διχογνωμία στους γιατρούς και οι γονείς τα ακούμε και ανησυχούμε. Δεν είμαι αρνήτρια, έχω περάσει κορωνοϊό. Εμείς αγωνιζόμαστε για την υγεία των παιδιών μας. Εγώ δεν είμαι αρμόδια να πω αν στηρίζω ή όχι την κατάληψη. Εγώ μιλώ ως γονέας», συνέχισε η ίδια.

«Έχω κάνει μήνυση προς τη διοίκηση του σχολείου και κατά παντός υπευθύνου για αυτή την ψυχολογική διαδικασία που βάζουν τα παιδιά μας, για τα ατομικά δικαιώματα της ελευθερίας του ατόμου. Βεβαίως συμβουλεύτηκα δικηγόρο. Δε θέλουμε τα παιδιά μας να μπουν και να απομονωθούν σε δομές αν βγουν θετικά. Ακριβώς έτσι είναι. Τα παιδιά έχουν το σπίτι και το περιβάλλον τους», πρόσθεσε η κ. Ρωμαίου.



Τα fake news που διακινούνται

Στο μεταξύ δεν έχουν τέλος τα fake news που διακινούνται στο διαδίκτυο σχετικά με τα self test, τα οποία χρειάζεται να διενεργούν σε εβδομαδιαία βάση οι μαθητές, οι εκπαιδευτικοί και το υπόλοιπο προσωπικό των Λυκείων, για την ασφαλή επιστροφή τους στα σχολικά συγκροτήματα. 

Μάλιστα, εκτός από τα fake news που αφορούν τα self tests και «πληροφορούν» τους πολίτες τι μπορούν να πάθουν τα παιδιά τους αν τα κάνουν, κυκλοφορεί και μία έτοιμη μηνυτήρια αναφορά, την οποία γονείς προτρέπονται να συμπληρώσουν για να στραφούν εναντίον εκπαιδευτικών που απλά εφαρμόζουν τις προβλεπόμενες οδηγίες. 

Τις τελευταίες μέρες κυκλοφορεί μία ψευδής είδηση, η οποία αναφέρει ότι «τη δεύτερη φορά που κάποιο παιδί βγαίνει θετικό σε self test το “αρπάζουν” και το βάζουν σε δομές covid». Αυτή η θεωρία συνωμοσίας κάνει τον γύρο του διαδικτύου από άτομα που προτρέπουν τους γονείς να μην επιτρέψουν στα παιδιά τους να υποβληθούν σε self test.
fake1
Ακόμη, «δίνουν λύσεις» για την περίπτωση που κάποιος διευθυντής σχολείου απαγορεύσει την είσοδο στα παιδιά τους -κάτι το οποίο θεωρούν αντισυνταγματικό-, παραθέτοντας μία έτοιμη μηνυτήρια αναφορά την οποία μπορούν να χρησιμοποιήσουν για να στραφούν εναντίον εκπαιδευτικών, επικαλούμενοι μεταξύ άλλων, το άρθρο 120 του συντάγματος, ευελπιστώντας να παρέμβει εισαγγελέας. Στόχος είναι να πείσουν «όλους τους γονείς» να μπουν σε αυτή τη διαδικασία και να «ταράξουν» το εκπαιδευτικό σύστημα ώστε να σταματήσει η «παρανομία», όπως χαρακτηριστικά λένε.
1
2
3
Μάλιστα, ισχυρίζονται ότι ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, ανακοίνωσε δομές «συγκέντρωσης» για κρούσματα κορωνοϊού, παροτρύνοντας τους γονείς «να ξυπνήσουν» και να «μην αφήσουν τα παιδιά τους να πάνε σε δομές κορωνοϊού».
xardalias


Ειδήσεις σήμερα:

Θεσσαλονίκη: Επεισόδια με μολότοφ και χημικά στην πορεία φοιτητών - Τουλάχιστον ένας τραυματίας

Χατζηδάκης: Online σύνδεση του κινητού του εργαζομένου με το υπουργείο για τον έλεγχο των υπερωριών

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο: Τεταμένη ατμόσφαιρα στην ΑΣΟΕΕ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης