Twitter: Θα μπλοκάρονται οι λογαριασμοί χρηστών μετά από πέντε μηνύματα με fake news για τα εμβόλια

Twitter: Θα μπλοκάρονται οι λογαριασμοί χρηστών μετά από πέντε μηνύματα με fake news για τα εμβόλια

Μέτρα κατά της παραπληροφόρησης σχετικά με τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού παίρνει το twitter – Μετά από πέντε παραβιάσεις, ο λογαριασμός θα κλειδώνεται μόνιμα

twitter1
Στοπ στη συστηματική παραπληροφόρηση για τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού θέλει να βάλει το twitter που προχωρά στην καθιέρωση ενός είδους point system για τους χρήστες.

Μετά από πέντε παραβιάσεις των κανονισμών, το twitter θα κλειδώνει μόνιμα έναν λογαριασμό.

Η επιτυχία της νέας πολιτικής θα εξαρτηθεί από το πόσο αυστηρά το Twitter θα εφαρμόσει την εξαγγελία του, σύμφωνα με το BBC. Ήδη, πριν ένα μήνα, Facebook και Instagram προανήγγειλαν ότι θα κλείνουν επίσης λογαριασμούς χρηστών που παραπληροφορούν συστηματικά.

Το Twitter επίσης θα αρχίσει να βάζει επισημάνσεις στα tweets που θεωρεί ότι περιέχουν παραπληροφόρηση για τα εμβόλια κατά της Covid-19, όχι όμως τόσο σοβαρή, ώστε να προχωρά σε «λουκέτο» στο λογαριασμό. Η διαγραφή αναρτήσεων θα γίνεται, όταν αυτές επικαλούνται κάποια υποθετική «σκόπιμη συνωμοσία» από υποτιθέμενες κακόβουλες δυνάμεις ή ισχυρισμούς ότι τα εμβόλια συνιστούν «μια σκόπιμη προσπάθεια να προκαλέσουν βλάβη».

Πολύπλοκο σύστημα βαθμολόγησης

Σε άλλες περιπτώσεις που θεωρούνται λιγότερο σοβαρή παραπληροφόρηση, όπως π.χ. σχετικά με την ασφάλεια τους, θα τίθεται προειδοποιητική σήμανση στην ανάρτηση. Αναρτήσεις που θέτουν σε αμφισβήτηση την αποτελεσματικότητα των εμβολίων, αλλά δεν παραποιούν επιστημονικά δεδομένα, ούτε θα διαγράφονται, ούτε θα χαρακτηρίζονται με σήμανση.

Το Twitter θα εφαρμόζει ένα μάλλον πολύπλοκο σύστημα βαθμολόγησης. Tweets που δέχονται σήμανση και κρίνονται επιβλαβή, θα συνιστούν μία παράβαση, ενώ εκείνα που διαγράφονται, θα θεωρούνται διπλή παράβαση. Με βάση αυτή τη βαθμολογία, ένας χρήστης αντιμετωπίζει ένα διαβαθμισμένο σε χρονική διάρκεια «κλείδωμα» του λογαριασμού του: με δύο ή τρεις παραβιάσεις ο λογαριασμός θα μπλοκάρεται για 12 ώρες, με τέσσερις για μια εβδομάδα, ενώ με πέντε σε μόνιμη βάση.

Κλείσιμο
Το Twitter έκανε γνωστό ότι έχει αφαιρέσει περισσότερα από 8.400 tweets έως σήμερα, που έχουν παραβεί την προηγούμενη πολιτική του για την Covid-19, όμως οι επικριτές θεωρούν ότι μέχρι στιγμής έχει κάνει το απολύτως ελάχιστο και ευελπιστούν ότι εφεξής θα γίνει πράγματι πιο αυστηρό.


Ειδήσεις σήμερα:


Στο τραπέζι lockdown τύπου περυσινού Μαρτίου - Συνεδρίασαν εκτάκτως οι επιδημιολόγοι

Κυρώσεις των ΗΠΑ στη Ρωσία για τη δηλητηρίαση του Αλεξέι Ναβάλνι

Νέα πορεία στο Σύνταγμα για τον Κουφοντίνα - Αυστηροί έλεγχοι από την ΕΛ.ΑΣ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης