Εξαρθρώθηκε σπείρα που διακινούσε ηρωίνη σε Αργολίδα και Σπέτσες

Εξαρθρώθηκε σπείρα που διακινούσε ηρωίνη σε Αργολίδα και Σπέτσες

Οι αρχές προχώρησαν σε οκτώ συλλήψεις - Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν βρέθηκαν ποσότητες ηρωίνης και κάνναβης, ναρκωτικά χάπια και όπλα

Nafplio-narkwtika-klopimaia2
Με ταυτόχρονες επιχειρήσεις σε χωριά των Δήμων Άργους- Μυκηνών και Ερμιονίδας και στις Σπέτσες, εξαρθρώθηκε μια εγκληματική οργάνωση που διακινούσε ηρωίνη σε περιοχές της Αργολίδας και στο νησί των Σπετσών από τις 27 Ιανουαρίου, αποκομίζοντας σημαντικά κέρδη.

Δυο σκύλοι ανίχνευσης ναρκωτικών συνόδευαν τους άνδρες της Ασφάλειας Ναυπλίου, της Ο.Π.Κ.Ε. και των τοπικών αστυνομικών τμημάτων και Λιμεναρχείων, οι οποίοι πέρασαν χειροπέδες σε πέντε Έλληνες -τέσσερις άνδρες ηλικίας 30 ως 54 χρόνων και μία 50χρονη- που αποτελούσαν την σπείρα, καθώς και σε άλλους τρεις Έλληνες ηλικίας 54, 41 και 40 χρόνων τους οποίους χρησιμοποιούσαν ως «βαποράκια».

Σε έρευνες που έγιναν στα σπίτια των μελών της σπείρας, βρέθηκαν ποσότητες ηρωίνης συνολικού βάρους 52 γραμμαρίων, μικροποσότητα κάνναβης, τρία δενδρύλλια κάνναβης ύψους οκτώ εκατοστών, 50 ναρκωτικά χάπια, ένα αεροβόλο πιστόλι με δυο αμπούλες πεπιεσμένου αερίου, ένα κυνηγετικό όπλο τύπου flober με κομμένη κάννη, ένα πτυσσόμενο κλομπ, τρεις κροτίδες, 17 φυσίγγια από τα οποία 13 ήταν αβολίδωτα, τρεις ζυγαριές ακριβείας και ένας τρίφτης κάνναβης.

Nafplio-narkwtika-klopimaia


Επιπλέον, κατασχέθηκαν 23 κινητά τηλέφωνα και 45 πακέτα τηλεφωνικών συνδέσεων με τα οποία επικοινωνούσαν τα μέλη της σπείρας, τέσσερα οχήματα που χρησιμοποιούσαν για τη μεταφορά των ναρκωτικών και 278 ευρώ. Ακόμη, σε ένα σημείο κοντά στα σπίτια τους βρέθηκαν πλήθος ηλεκτρικοί τροχοί, χορτοκοπτικά, αλυσοπρίονα και φορητοί υπολογιστές που ερευνάται αν είναι κλεμμένα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου που τους άσκησε διώξεις για εγκληματική οργάνωση, καλλιέργεια, κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών και παραβάσεις των νόμων περί όπλων και περί ειδ΄ών πυροτεχνίας κατά περίπτωση.

Ειδήσεις σήμερα

200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821: Η ώρα της μεγάλης παρέλασης - Όλα έτοιμα στο Σύνταγμα

Προεδρικό Μέγαρο - Συγκίνησε ο Κάρολος όταν είπε στα ελληνικά: «Χαίρε ω χαίρε ελευθεριά» 

Εμμανουέλ Μακρόν στην ΕΡΤ: Θα κάνουμε τα πάντα για να στηρίξουμε την Ελλάδα 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης